15 juni 2018
19:00

IF Nerike

Seger i toppmöte #2

MIF hade en tuff avslutning av vårsäsongen med matcher mot båda topplagen i division VII. Vi får vara klart nöjda med att gå till sommaruppehåll och ha tagit 4 poäng i dessa tuffa matcher. Dagens match spelade mot IF Nerike som fram till idag vunnit samtliga drabbningar. Det var en jämn och hyfsat välspelad match för att jämföra med tidigare matcher. Det var relativt jämnt ute på planen men det kändes i första halvlek som att MIFs chanser var något giftigare, även om det inte var så många klara målchanser åt något håll. Mullhyttan hade dock en kille som hade en extra nivå i anfallsspelet och inte minst lite extra speed i benen och det var Jarrah Jabber. Jarrah gjorde MIFs första mål framspelad av Erik Alex och även det andra framspelad av nye anfallsspelaren Christoffer Hallafors som gjorde en väldigt bra insats inte minst i andra halvlek då MIF fick spela med en man mindre. Detta berodde på att Victor Andersson inte riktigt kunda hålla känslorna i kontroll. En Nerike spelare som provocerat både en och två gånger för mycket fick sig en, om vi ska vara ärliga, ganska ful smäll. Nu klarade sig MIF genom andra halvlek med 10 man och kunde t o m som tidigare nämnts utöka ledningen till 2 - 0. Starkt mot tidigare obesegrade IF Nerike. Många spelare gjorde väldigt bra insatser idag. Två-målsskytten Jarrah Jabber så klart, Hallafors som kämpade och slet på topp och Johan Alex som gjorde några fina räddningar i sista delen av matchen. Vi skulle kunna fortsätta men vi stannar där och säger att samtliga spelare gjorde fullt godkända insatser.