• Referat: HK Gislaved-Mölndals HF 17-33 (8-21)

Efter ett litet juluppehåll i matchandet var det dags att sparka igång andra halvan av säsongen och vi inledde med att åka till Gislaved. Risken fanns att julkoman inte helt släppt och att det skulle vara lite ringrostigt här och var, men spelarna visade prov på annat. Med perfekt försvarsspel i första halvlek kunde vi straffa Gislaved med vårat kontringsspel som vi för första gången på säsongen nästan får med idag, både första och andrafas. Vi gör ett ordentligt ryck och matchen är mer eller mindre avgjord i första halvlek när ställningen är 21-8. I andra halvlek fortsätter vårat försvar agera fläckfritt med Putte i spetsen som den stora ledaren på plan, tillsammans med Stiig i målet som gör sin första 60 minutare för säsongen. Framåt är vi påhittiga och kreativa och spelar med ett lugn matchen igenom, där Accel och Quan sticker ut med sina insatser. Vi ville göra fler mål än vad vi gör men när Gislaved drar ner tempot och har extremt långa anfall blir vi lite stressade av klockan och tar ibland lite felbeslut i andra, vilket är förståeligt. Matchens mål idag är Viktors (återigen) handledsskott som snärtas upp i höger kryss, krysset är alltid ledigt. Bra genomkörare inför vårens matcher, nästa match är lördag 27/1 då vi åker till Bollebygd för att möta HK Bollebygd. Vi ses väl där? MVP:Putte Mål/assist Accel: 9 / 4 Vargen: 6 / 4 Quan: 5 / 5 Arvid: 4 / 2 Putte: 4 / 2 Viktor: 1 / 5 Stiig: 0 / 4 Alex: 2 / 2 Kragh: 1 / 0 Hannes: 0 / 1 Herrar div 3 22 jan 0kommentarer
  • MVP BK Heid

I förlustmatchen mot Heid stod Accel för en riktigt fin insats och belönades med västen. Herrar div 3 5 dec 2023 0kommentarer
  • Mölndals HF - HK Bollebygd 31-25 (15-14)

Med en match i benen var det dags för andra matchen på 2 dagar då Bollebygd kom på besök. Matchen börjar lite trevande och inget av lagen tar riktigt kommandot och efter 6 minuter står det 2-2. Detta mycket tack vare dels storspel av Stiig som nästan är tillbaka i fullt skick efter sin skada samt bra försvarsspel med storspel av Kragh och Arvid som treor. Det beror också mycket på vårat slarviga spel framåt inledningsvis. Men i 7:e minuten släpper vi lite på gasen och börjar trycka i vårat kontringsspel och gör 3 raka. Här känns det som att rycket ska komma och när Quan trycker in 9-6 och får en tvåa med sig så har vi medvind, men otrevligt nog skadar sig Quan i samma sekvens och Bollebygd släpper inte taget och klamrar sig fast och vi går till halvtidsvila med ställningen 15-14. I andra kommer vi ut lite mer påslagna och tar kommandot i matchen och Bollebygd orkar inte hänga med i vårat tempo när vi växlar upp. Här kan vi trycka på i våran andrafas och springa sönder motståndet. Vi chansar lite väl mycket mot slutet när vi är sugna på att göra mål och matchen slutar med en komfortabel seger, 31-25. Nu väntar lite vila i matchandet, vilket kan vara behövligt. Målskyttar/Assist: Accel: 7/6 Arvid: 5/6 Alex: 5/3 Kragh: 4/2 Ludde: 3/7 Panna: 3/3 Vargen: 3/1 Quan: 2/3 Hannes: 1/1 Herrar div 3 5 dec 2023 0kommentarer
  • Seger i söndagens match mot Orion

I söndags var det dags att hoppa upp på hästen igen efter förlusten senast mot Heid. Denna gången var det Orion från Falkenberg som bjöd in oss i värmen i Falkenbergs idrottshall. Matchen börjar bra from våran sida där vi gör det jobbigt för Orion med vårat 5:1 bakåt. Vi går upp i en ledning med 8-1 och i ärlighetens namn var det avgjort där och då. Våran nästa match i matchen var alltså att jaga målskillnad, vilket vi fick semiutdelning på. Matchen slutar tillslut med seger, 20-30 och vi hämtar två poäng och 10 plusmål, även om vi alla kände att vi gärna hade hämtar några mål till så är vi nöjda med insatsen. Nästa match går av stapeln redan ikväll då vi tar emot Bollebygd hemma i aktiviteten. Matchstart 20:45, vi ses. Herrar div 3 21 nov 2023 0kommentarer
  • Marks HK-Mölndals HF 22-27 (9-15)

En match 20:40 borta mot Marks HK på en onsdagskväll rosar väl inte marknaden på förhand direkt, och vi visste att det var våran största utmanare den här kvällen. Så fel vi hade. Vi börjar matchen bra, fokuset och inställningen var det inget fel på. Det som saknades i starten var isåfall den sista skärpan och intensitet, och det var egentligen det som hindrade oss från att leda med mer. Halvtidsvila 9-15, och full trygghet i att det kommer lossna i andra. Och vi börjar bra, vi visar samma aggressivitet i försvarspelet och bra tryck i andrafasen men sen kliver kvällens huvudman (män) in i bilden och tar över. Jag talar såklart om dom som håller i pipan, och jag ska inte gå in djupare på det här men andra halvlek styrs väldigt mycket av andra beslut och omständigheter som vi inte kan styra över. Jag tror det räcker med att säga att vi spelade med en man kort i totalt 18 minuter i andra halvlek. Marks i 2. Vi visar prov på moral, vilja, inställning och kyla i den här matchen och det är något vi tar med oss och bygger vidare på. Extra kul att se våran junior Arvid Classon ikväll som visar upp sig med en väl genomförd insats och belönas med matchens MVP MVP: Arvid Classon Mål/Assist: Wolf: 6 / 2 Arvid: 5 / 0 Matte: 4 / 2 Putte: 3 / 0 Accel: 2 / 8 Alex: 2 / 2 Kragh: 2 / 1 Quan: 1 / 4 Coffe: 1 / 0 Hannes: 1 / 0 Räddningsprocent: Victor:45% Kakko: 39% Herrar div 3 1 nov 2023
  • MVP Marks HK-Mölndals HF

I den senaste segern borta mot Marks HK gör våran egna lilla junior en såpass bra insats att han belönas med priset som MVP. Vi säger grattis till Arvid! Herrar div 3 1 nov 2023 0kommentarer