• Älvsborg FF - Lunden ÖBK Svart

Sista (planerade) träningsmatchen innan seriestart om en månad spelades idag mot Älvsborgs FF. Ett lag som vi även kommer stöta på i seriesammanhang då de har två lag i lätta serien och två lag i medel. Lag svart bestod denna lördagsförmiddag av följande mannar: Mv Benjamin, Noel, Johan, Charlie, Elis, Agathon, Olle, Joel, Liam Matchen började väldigt förtroendeingivande för våra Lunden pojkar och första perioden visade på fin fint spel där mycket av det vi tränat på sista tiden med uppspel från målvakt funkade väldigt bra Vi lyckades också gå ifrån till en 3-0 ledning innan domaren blåste i pipan för första vilan. Under andra perioden så pressade Älvsborg oss än högre och vi började få problem med uppspelen vilket i sin tur gjorde att vi föll in i en ond cirkel av stressade beslut och mer tjongbollar än konstruktivt spel. Tack och lov fick vi slut på blödningen halvvägs in i perioden och andra delen var betydligt bättre även om Älvsborg då hade gått upp till 3-2, innan vi kunde gå ifrån med två ytterligare bollar. I tredje perioden så fortsatte Älvsborg att pressa högt och chansspela med att lämna kvar spelare, vilket gjorde vårt lag väldigt långt och i delar av perioden hade vi problem med att hålla positionerna. Efter ett par fantastiska kanonskott av Älvsborg där Benjamin inte kunde göra något så var resultatet plötsligt 5-5 och en viss stress började infinna sig i laget. Här visade dock killarna fin karaktär och tog tag i taktpinnen igen och lyckades både göra 6-5 och 7-5 innan domaren blåste i pipan. Dagens bästa: - Inställning och kompisandan var på plats och så länge som Älvsborg inte pressade oss högt så funkade väldigt mycket av det vi tränat på här på slutet. Vi visade också fin karaktär både när Älvsborg gått upp till 3-2, såväl som 5-5 och tog tag i matchen igen. Något som vi haft utmaningar med tidigare säsonger. Dagens "room for improvement" - Vi behöver fortsätta nöta uppspel och passningsspel från målvakt via ytterback för att kunna nå våra yttrar rättvända. Så fort vi blev pressade i andra perioden så verkade det som om bollen plötsligt hade tagit eld och ingen av våra killar vågade spela sig ur situationerna på samma sätt som i första delen av matchen. Bara att fortsätta nöta! Efter debaclet mot Gold Coast för någon månad sedan så har nu lag svart radat upp tre segrar i rad och dessutom med fins spel och bra ton i laget. Precis så är det vi vill ha det och det ska vi fortsätta jobba på framöver. Hälsningar Peter & Robban (coacher för dagen) P-2012 23 mar 1kommentar
  • Matchrapport BK Häcken - Lunden ÖBK Svart

Igår kväll var det dags för lag svarts uppskjutna träningsmatch mot BK Häcken på Slättadamms IP på Hisingen. Vi anlände något sent till planen så det blev en kort uppvärmning på den väldigt stora sjumannaplanen. Med tanke på att vi tryckt extra på att hålla bollen på marken och organiserade uppspel från målvakten, så skulle detta förstås bli ett bra test mot ett bra lag på så pass stor plan. Matchen blev böljande och väldigt jämn där båda lagen hade flertalet chanser att överlista de två duktiga målvakterna (Max i Lunden) men det slutade med "delad poäng" (2-2) när domaren blåste av matchen efter 60 minuter. Vi fortsatte med att konsekvent rulla ut bollen från målvakten till våra ytterbackar och ett flertal gånger lyckades vi riktigt bra med detta, men vi såg också tydligt behovet av att nöta detta vecka in och vecka ut så det sitter i ryggmärgen på killarna. En annan sak vi har fokuserat mycket på och kommer fokusera på är att hålla kort avstånd mellan backarna och forwards och vi försöker med så aktiv coaching som möjligt hjälpa killarna att flytta upp i banan så vi inte får för långt lag Dagens två positiva - Inställningen matchen igenom där både attityd och kamratanda var på topp genom hela matchen. - Kontringsspelet som igen visar att när vi kommer bakom motståndarens första press så har vi flera spelare med väldigt bra kvaliteter på motståndarens sista tredjedel. Dagens "room for improvement" - Fortsätta nöta uppspel från målvakt och ytterbackar så att vi kan involvera innermittfält och forwards på ett bättre sätt. Målet i varje uppspel är att få våra kanter rättvända med boll genom att spela oss förbi första pressen så detta kommer det fokuseras mycket på framöver. Vi testade också en ny grej idag bland oss coacher där vi hade en "andra sidan coach" (Idag var det Mats, Nils pappa), som ska kunna stötta upp vi ledare som hanterar byten med att hjälpa de spelare som är på andra sidan med lätt coaching. Detta är något vi kommer försöka ha även framöver då vi ser att det hjälper killarna att komma i rätt positioner. Denna person kan vara olika från gång till gång men vi kommer alltid berätta för killarna innan matchen vem det är så det inte finns några oklarheter kring det. Nu ser vi fram emot två nya matcher på Söndag mot Finlandia/Pallo där vi får nya möjligheter att bli bättre fotbollsspelare, ett bättre fotbollslag och än bättre lagkamrater. Peter, Nicolas & Mats P-2012 14 mar 6kommentarer
  • Föräldramöte

Välkomna! Kallelse kommer :) Och kanske ett telefonsamtal. P-2012 22 feb 0kommentarer