Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Listerby IK

Följ

Listerby IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Listerby IK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Listerby IK
Adress Västragårdvägen 45
Postadress 37274 LISTERBY
Telefon 0457 31445
E-post listerbyik@gmail.com
Kontonr Bankgiro 566-8280

Om Listerby IK

LISTERBY IDROTTSKLUBB
Listerby Idrottsklubb bildades den 29 mars 1933. Ett antal fotbollsintresserade grabbar hade till denna dag utlyst ett möte i Listerby sockenrum. Efter ingående diskussion beslutade man att en idrottsklubb skulle bildas och man valde en interimstyrelse, som fick följande sammansättning:

Ordförande: Sigfrid Abramsson
Vice ordförande: Arvid Lundgren
Sekreterare: Malte Ter-Boch
Vice sekreterare: Albert Gustafsson
Kassör: Hagbert Pettersson

Interimstyrelsen fungerade fram till den 25 juni 1933 då föreningens första ordinarie styrelse valdes. Följande personer fick det viktiga uppdraget att leda föreningens öden och äventyr.

Ordförande: Arvid Lundgren
Vice ordförande: Sigfrid Abramsson
Sekreterare: Sven Lindahl
Kassör: Hagbert Pettersson
Vice sekreterare: Malte Ter-Boch

Den första verksamhet föreningen tog upp på sitt program var fotboll. För att spela fotboll behövdes en plan och för detta ändamål ställde Lorentz Lundgren välvilligt mark till förfogande.

Med mycken möda och hårt arbete anlade man en plan med måtten 92 x 46 meter och med en löparbana med 1,5 m. bredd runt om.

När planen var färdig fattades endast en boll. Malte Ter-Boch fick uppdraget att skaffa denna viktiga tingest. Priset för dyrgripen var 12 kronor.

När man läser gamla protokollsböcker finner man att föreningen sysslat med mycken annan idrott än fotboll. AIlmän idrott, skidåkning, damhandboll, bandy, bordtennis m.m, har under olika perioder sysselsatt föreningens medlemmar. På senare år har fotboll, bordtennis och motionsgymnastik dominerat programmet.

Föga anade den första styrelsen att föreningens medlemsantal 1982 skulle uppgå till 435 och att så många av bygdens ungdomar skulle få sitt fritidsintresse tillgodosett genom föreningens försorg. Många är de ledare och aktiva som under årens lopp ägnat tid och kraft åt Listerby IK. Under ett jubileumsår som detta tänker man på allt det frivilliga arbete som under årens lopp lagts ner för att göra föreningen till vad den är idag. Inte minst sänder vi en tacksamhetens tanke till de ledare som inte förtröttades under den tid då idrottsföreningarnas förutsättningar var allt annat än goda. Föreningens måtto har alltid varit att bygga sin verksamhet kring idealiteten. Utan detta synsätt går det inte att klara de ekonomiska förutsättningarna för att driva en idrottsförening av det slag och storlek som vår.

På de följande sidorna i denna historik har vi inte kunnat redovisa uppgifter på alla personer som gjort insatser för föreningen. Ej heller har alla idrottsliga framgångar som uppnåtts varit möjliga att få med. Skriften utgör endast några axplock och minnen från olika år.

Listerby IK vill framföra ett stort tack till alla som under de gångna 70 åren verkat inom föreningen, ingen nämnd och ingen glömd. Vi vill också tacka myndigheter, företag och enskilda, som på olika sätt stöttat föreningen. Ett varmt tack också till dam- och supporterklubb, som ekonomiskt och på andra sätt stöttat vår verksamhet.