Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lerkils IF

Följ

Lerkils IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Lerkils IF
Adress Ledets IP
Postadress 43493 Vallda
Telefon 0760-833812
E-post lerkilsif@lerkilsif.se
Orgnr 849400-2382
Swish 1230877068
Kontonr BG 709-5177

Om Lerkils IF

En tidig vårdag 1939 cyklade en 15-årig yngling runt i bygden och klistrade upp lappar på telefonstolpar och ladugårdsväggar. Lapparna uppmanade alla som var idrottsintresserade att samlas vid en viss tidpunkt för att starta en förening. Lasse Levans uppmaning hörsammades och Lerkils IF bildades. Då Lasse i sitt hjärta var ÖIS-are kom Lerkils klubbfärger att bli blått, vitt och rött.
Under mitten av 1970-talet var Lerkils IF:s ekonomi så svårt ansträngd att klubben var nära att läggas ner. Två år senare hade allt svängt och ekonomin sades vara god.
Vad hade då hänt?
Orsaken går att finna i en åttaåring som, då hans föräldrar flyttade till Vallda 1968, sökte sig till Lerkils IF för att spela bordtennis. Grabben var en extrem bolltalang och åtta år senare spelade han kval till Allsvenskan i bordtennis samtidigt som han i fotboll var medlem i en 40-mannatrupp för pojklandslaget och i Hallands juniorlag. Innan han hann bli riktigt ordinarie i Lerkils A-lag, upptäcktes han av IFK Göteborg som köpte upp honom 1977. Grabbens namn var Glenn Strömberg som ganska snart blev A-lagsman för IFK, proffs i Portugal och Italien, landslagsman under många år, och nu senast en firad fotbollskommentator.
De pengar som flöt in till Lerkils kassa pga Glenns övergång till IFK och senare försäljning till Benfica placerades i en fond som idag ger utdelning till Lerkils ungdomslag.

Ur Boken "Vallda -Kulturbygd med gåtfullt förflutet"