Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lekstorps IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lekstorps IF
Fotboll
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Gunnared KIF 8 6 0 2 18
2 Lekstorps IF 8 5 0 3 15
3 Sjövalla FK 8 4 2 2 14
4 GoldCoast FC 8 3 3 2 12
5 IFK Hindås 8 4 0 4 12
6 Annedal FF 8 3 1 4 10
7 Härryda IF 8 2 2 4 8
8 Gothenburg Celtic FC 8 2 2 4 8
9 Johannebergs IF 8 2 0 6 6

Match

Annedal FF

1 - 3
Heden 2 Konstgräs
26 september 2021
14:15

Lekstorps IF

Referat

Referat: Annedal FF - Lekstorps IF

Då ordinarie referatskrivare Mats inte kunde delta på matchen idag på grund av att han var iväg på träningsläger får jag vikariera. Håll till godo!

Vi kom till matchen mot Annedal med bra form i ryggen. Vi har spelat flera matcher det senaste där vi sätter fler och fler delar av vårt spel på plats. Vissa matcher har vi haft ett bra presspel, andra har vi hittat uppspelen och senast mot Partille lyckades vi också etablera spelet högre upp. Skulle matchen mot Annedal vara matchen där vi fick ihop helheten?

Svaret får väl sägas vara "nej, ja och nja".

Inför matchen hade vi lite sena återbud. Fördelen med återbud är att det ger fler spelare chans att bidra.

I första halvlek tar vi tag i spelet ganska omgående. Vi flyttar bollen i backlinjen och kommer förbi deras förstapress. Vi lyckas däremot inte skapa några egentliga målchanser. Det går lite för långsamt när vi ska genomföra det avgörande momentet. När Annedal har bollen är de bra. Framförallt har de ett mittfält som i stora delar av första halvlek spelar sig igenom vårt mittfält flera gånger. Inte heller Annedal skapar några egentliga målchanser utom en gång när deras anfallare tar en smart löpning bakom bortre mittbacken och placerar in bollen bakom Anders. Vi sänker oss inte utan fortsätter och matchbilden förändras inte nämnvärt som den kan göras efter ett mål. Vi turas om att ha bollinnehav utan några egentliga målchanser. Robin B åker på en skada då han stukar foten i samband med en landning. I samband med detta blir det ett kort avbrott och vi pratar ihop oss och skruvar på några enkla detaljer. Detta ger utdelningen strax före halvtid då Jesper tar avslut ur en svår vinkel - men målvakten kan inte hålla bollen och Joakim är påpassligt med på returen. 1-1 innan halvtid.

Vi gör justeringar några enkla, men viktiga justeringar i halvtid. Framförallt handlar det om positioneringen på mittfält och anfall men till viss del även i backlinjen. Vi märker av dessa förändringar direkt och vi skapar betydligt fler farligare målchanser samtidigt som vi effektivt stänger ner Annedals mittfält. Vi gör mål på straff (vilken pärla av Jesper) och efter detta sprider sig en ganska trist stämning på planen. Från spelare i båda lagen (inkluderad undertecknad) klagas det för mycket och fokuseras på fel saker. Fotbollsmatcher blir ofta roligare om man fokuserar på sin egen prestation. Hur som helst, när det är cirka 15 minuter sätter vi spiken i kistan och gör 3-1. Vi har under andra halvlek 3-4 bra målchanser som vi borde kunna göra fler mål på men förvaltar inte dessa tillräckligt bra. Samtidigt har vi över hela planen ett bra försvarsspel och Annedal skapar inte särskilt mycket i andra halvlek.

En väldigt skön och välförtjänt seger. Börjar ju bli tjatigt med att vi framhåller laget (jag kommer lyfta några individer nedan) men idag kom inte segern på grund av individuella prestationer utan för att laget som helhet reser sig i andra halvlek och gör en stark prestation. Från målvakt till anfallare.

+++ Alfred och Deniz gör sina första matcher med oss. Bra första prestationer som lovar mer!
++ Lukas T och Robin B gör båda comeback efter skada. Robin B skadade sig tyvärr igen men vi hoppas på snabbt tillfrisknande.
+ Backlinjen tillsammans med Anders tar inte många steg fel idag.

På fredag 1/10 spelar vi sista hemmamatchen för säsongen. Kom gärna och titta!
FORZA LIF!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Wendel 1 0 0 0 0 0
Alvin Fazlic 1 0 0 0 0 0
Anders Janson 1 0 0 0 0 0
Deniz Cevik 1 0 0 0 0 0
Dennis Börjesson 1 0 0 0 0 0
Jesper Ljungberg 1 0 0 0 0 0
Joakim Remler 1 0 0 0 0 0
Jonatan Palett 1 0 0 0 0 0
Linus Schyum 1 0 0 0 0 0
Lukas Täll 1 0 0 0 0 0
Nedvin Fazlic Larsson 1 0 0 0 0 0
Nika Bikashvili 1 0 0 0 0 0
Otto Skogsäter 1 0 0 0 0 0
Robin Börjesson 1 0 0 0 0 0
Simon Haverstedt 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng