Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Latorps IF

Följ

Latorps IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
Latorps IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Latorps IF
Adress Lindbacka 403 c/o EMB K Bokföring AB
Postadress 70593 Örebro
E-post staffan.lifungdom@outlook.com
Orgnr 875001-6902
Kontonr Bg.5656-8017

Om Latorps IF

Historik

Latorp är en mindre ort i Örebro kommun, omkring en mil väster om Örebro centrum, nära Vintrosa och sjön Tysslingen. Orten ligger belägen på den så kallade Latorpsplatån, med milsvid utsikt över Närkeslätten. Den består till största delen av villor, omgivna av åkermark och Garphyttans nationalpark. Latorp har omkring 500 invånare och delar kommunal service med Vintrosa och stadsdelarna i västra Örebro.

Föreningen bildades vid ett protokollfört sammanträde mellan idrottsintresserad ungdom i Latorp den 26 juli 1929. Fotbollsintresset på orten var den stora orsaken till att Latorps IF bildades. Under de första åren spelades endast vänskapsmatcher där en av motståndarna var IFK Lanna. De fick vid Latorps IF.s bildande släppa flera av sina bättre spelare till den nya föreningen. Matcherna spelades då på en mindre plan där den nuvarande är belägen.

År 1939 tog Nils Carell, dåvarande förvaltare på Latorps gård, initiativet till anläggandet av nuvarande Björkvallen. Gården ställde maskiner och redskap till förfogande i utbyte mot att föreningens medlemmar hjälpte till med skördearbetet. Två år senare spelades på en utmärkt gräsplan den första fotbollsmatchen på Björkvallen.
Det fortsatta arbetet med att bygga ut Björkvallen försenades till viss del genom medlemmarnas ljumma intresse för löparbanor, Den 5 juli 1953 kunde dock paviljong och idrottsplats i sin helhet invigas under festliga former.

År 1968 börjades nuvarande klubblokal att planeras. Ett ekonomiskt anslag på 54.000 kr från kommunen bidrog till att finansieringen var i hamn. Senare har också idrottsplatsen genom anslag från kommunen och eget arbete tillfört träningsytor och tillfällig byggnation för dusch och omklädning. Idrottsplatsen har idag två st 11-mannaplaner, en 9-manna och två 7-mannaplaner samt 2st 5-mannaplaner. 2020 kunde föreningen inviga den egna konstgräsplanen man jobbat för att få till under fem års tid.

Idag har föreningen sitt herrlag i div 4 och ett utvecklingslag i div 7. På ungdomssidan finns det ett tiotal lag i olika åldersgrupper. Föreningen bedriver även Futsal under vinterperioden. Representationslaget spelar Futsal i div 2.

Föreningens vision
Ett bra föreningsliv gör oss alla aktivare, friskare och bättre.
Det främjar en gemenskap hos barn, unga och vuxna.
Föreningen har som målsättning att erbjuda personer, i huvudsak boende i Latorp, Tysslinge och Vintrosa med omnejd, en meningsfull, rolig och hälsosam fritidssysselsättning genom att spela Fotboll och Futsal.
Representationslaget i Fotboll bör spela i den högsta distriktserien och bestå av många unga spelare från de egna leden och närliggande upptagningsområden.
Föreningen skall även bedriva Futsal verksamhet på distriktsnivå.

Riktlinjer för föreningslivet i Latorps IF
• Alla barn och ungdomar ska få möjlighet att delta i olika aktiviteter utifrån sina egna förutsättningar.
• All barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas i en tobak-, alkohol- och drogfri miljö.
• Föreningens verksamhet ska främja jämställdhet mellan könen och jämlikhet
mellan olika grupper oavsett kön, religion, sexuell läggning, social eller etnisk bakgrund, funktionsnedsättning, könsidentitet eller könsuttryck och verksamheten ska vara öppen för alla.
• Föreningen ska vara en mötesplats för alla och bidra till ökad förståelse mellan unga i samhället, där betydelsen av respekt för andra människor betonas.
• Respekt och tolerans ska genomsyra verksamheten och föreningen ska arbeta mot våld, främlingsfientlighet, homo- och transfobi och motverka all form av mobbning.
• Verksamheten ska präglas av gemenskap och kamratskap med en positiv
inställning där god ton används.
• Verksamheten ska främja barn- och ungdomars demokratiska syn.Idrottsverksamhet för barn ska i första hand bedrivas i enklare form, vara lekfull, allsidig och bygga på barns olika behov och förutsättningar. Barn och ungdomar ska uppmuntras till att röra på sig och utöva fler idrotter.
• Tävlingshets och toppning får inte förekomma bland barn.
• Riksfinaler, stora nationella och regionala tävlingar med seriespel med upp och nedflyttningar ska inte förekomma för barn.