Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Latorps IF

Följ

Latorps IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Latorps IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Latorps IF
Adress c/o Isaksson, Lundavägen 17
Postadress 71994 Vintrosa
Telefon 073-8253903
E-post petercronarp@telia.com
Orgnr 875001-6902
Kontonr Bg.5656-8017
Öppettider Faktureringsadress: EMB konsult bokföring AB, Lindbacka bruk 403, 70593 Örebro

Om Latorps IF

Historik
Latorp är en mindre ort i Örebro kommun, omkring en mil väster om Örebro centrum, nära Vintrosa och sjön Tysslingen. Orten ligger belägen på den så kallade Latorpsplatån, med milsvid utsikt över Närkeslätten. Den består till största delen av villor, omgivna av åkermark och Garphyttans nationalpark. Latorp har omkring 500 invånare och delar kommunal service med Vintrosa och stadsdelarna i västra Örebro.

Föreningen bildas vid ett protokollfört sammanträde mellan idrottsintresserad ungdom i Latorp den 26 juli 1929. Fotbollsintresset på orten var den stora orsaken till att Latorps IF bildades. Under de första åren spelades endast vänskapsmatcher. En av motståndarna i dessa matcher var IFK Lanna. De fick vid Latorps IF.s bildande släppa flera av sina bättre spelare till den nya föreningen. Matcherna spelades då på en mindre plan där den nuvarande är belägen. En elektrisk ledning var dragen mitt över planen och en stolpe stod på dess mitt. Detta till trots så hände inga större malörer och stolpen hindrade inte spelet nämnvärt. Senare kom en ny bollplan till. Den nya planen var en vågig och tuvig gräsvall som var mycket svårspelad för bortalagen. Ombyte skedde i Gjuthuset och vatten fick hinkas upp ur en källa belägen i dess närhet.

År 1939 tog Nils Carell, dåvarande förvaltare på Latorps gård, initiativet till anläggandet av nuvarande Björkvallen. Gården ställde maskiner och redskap till förfogande i utbyte mot att föreningens medlemmar hjälpte till med skördearbetet. Två år senare spelades på en utmärkt gräsplan den första fotbollsmatchen på Björkvallen. Det fortsatta arbetet med att bygga ut Björkvallen försenades till viss del genom medlemmarnas ljumma intresse för löparbanor, då de flesta menade att det var enbart fotboll som skulle bedrivas. Den 5 juli 1953 kunde dock paviljong och idrottsplats i sin helhet invigas under festliga former. Det noterades bl.a. fina resultat i allmän idrott såsom 13,72 m i tresteg och 45 m i diskus.

År 1968 börjades nuvarande klubblokal att planeras. Ett ekonomiskt anslag på 54.000 kr från kommun bidrog till att finansieringen var i hamn. Senare har också idrottsplatsen genom anslag från kommun och eget arbete, tillförts träningsytor och tillfällig byggnation för dusch och omklädning. Idrottsplatsen har idag två st 11-mannaplaner, en nio-manna och två sju-mannaplaner.

Idag har föreningen sitt herrlag i div 4 och ett utvecklingslag. På ungdomssidan finns det ett tiotal lag i olika åldersgrupper. Föreningen bedriver även Futsal under vinterperioden. Representationslaget spelar Futsal i div 1.

Latorps IF har uppdrag åt kommun att sköta om Lögardammens badplats.

Vision
Vi arbetar i enlighet med svensk fotbolls vision: "En förening i varje by - fotboll för alla".

Ekonomi
Föreningen skall alltid eftersträva att ha god ekonomi. Hela verksamheten bygger på ett stort engagemang av ideella krafter från styrelse, föräldrar, ledare och övriga medlemmar.

Sponsring
Det är viktigt att sponsring kommer föreningen tillhanda. Undantag om laget kan ordna sponsring på egen hand och det är pengar som behövs till träningsläger, match- eller träningströjor, bollar eller annat nödvändigt material. Föreningen ger ungdomslagen möjlighet att erhålla ekonomiskt stöd genom sponsring. Samtliga föreningens lag ska uppmuntras att genomföra egen försäljning av sponsring till föreningen alternativt tipsa styrelsen om potentiella sponsorer.

Mål
Ett bra föreningsliv gör oss alla aktivare, friskare och bättre. Det främjar en gemenskap hos barn, unga och vuxna.
Föreningen har som målsättning att erbjuda personer, i huvudsak boende i Latorp, Tysslinge och Vintrosa med omnejd, en meningsfull, rolig och hälsosam fritidssysselsättning genom att spela Fotboll och Futsal. Representationslaget i Fotboll bör spela i den högsta distriktserien och bestå av många unga spelare från de egna leden och närliggande upptagningsområden. Föreningen skall även bedriva Futsal verksamhet på distriktsnivå.