• Islossning mot Heden

Under gårdagen avslutade vi säsongen med en 5-0 -seger mot FC Heden. Formkurvan har således pekat spikrakt uppåt under hösten och vi får hoppas att vi kan konservera formen under efter-/försäsong. Vi rivstartade med bra fokus och fart i första halvlek och i halvlek var resultatet 5-0- Albin Borgryd visade prov på att han kan komma bli viktig framöver när det gäller målskyttet och stod för ett äkta hatrick. Undertecknad och Yohannes gjorde resterande två mål. I andra halvlek spelade Heden upp sig medan vi bevakade resultatet. Om anfallet levererade i första bör försvar och Emil ges en eloge för andra halvlek. Emil Fransson kan dessutom eventuellt ha gjort sin sista match i Landala och kommer såklart bli svår att ersätta. Eventuella målvakter som läser detta är välkomna att höra av sig för provspel! Nu väntar matchuppehåll ett tag, men vi fortsätter sannolikt att träna så länge vädret tillåter. Eventgruppen planerar för fullt för kommande Landalagalan som äger rum 11 november! A-lag 22 okt 2023 0kommentarer
  • Seger mot Fröjden!

På ett otroligt vindpinat Heden 2 ställde vi upp ett något decimerat manskap, med Erik Hellberg som debutant i huvudtränarrollen idag. Oerhört svårspelat med vindbyar av stormkaraktär, men båda lagen gör det bästa av det. Vi börjar starkt första 10 men har sedan svårt att lyfta laget, mycket på grund av vinden. Håller ändå 0-0 i paus. I andra svänger det flera gånger om. Fröjden tar ledningen med en kanonskott, otagbart även för Emil. Vi kvitterar på en hörna där Elias Hågård gör sitt första mål i Landaladressen, och vilket mål! Klinisk hård nick på en hörna som gick mot första stolpen. Dessvärre mister vi Elias till någon småländsk konkurrent efter säsongen pga flytt, tack Elias för en fin tid i Landala med skickligt och hårt jobb utan gnäll. Fröjden gör 2-1 på en kontring, men vi lyckas kvittera relativt snabbt på ett långt inkast av Farzad som når undertecknads hjässa innan den hamnar i mål. Vi fortsätter flytta fram positionerna och får flera hörnor innan Robin slår en vacker hörna som Per är noga med att påpeka att han var sist på bollen innan den gick in. Generellt ska hela backlinjen ha en eloge idag; Linus, Jacob, Per och Elias gör ett fantastiskt jobb mot Fröjdens duktiga anfallare. Tung seger i en svårspelad match. Tredje raka trepoängaren. Nu återstår en match, hemma mot Heden på lördag 12.15. Rasmus utlovar korvgrillning igen, börjar undra om det är därför han tar så många gula kort. Välkomna! A-lag 14 okt 2023 0kommentarer