Referat: Slottsskogen/Godhem IF - Landala IF

1-3 (1-2)
0-1 Simon, assist Max
0-2 Patrik
1-3 Simon

Äntligen seger igen! Så vi har längtat! Det har stundtals sett så bra ut, både på matcher och träning men det har gått troll i det. Därför är det oerhört skönt att vinna en match där vi gör mål på våra chanser och där motståndarna ÄR det bättre laget.

Emil
Farre-Jacke-Rasmus-Tobbe
Max-Robin-Fhager-Ragnar
Patrik-Simon G

Bänk: John, Theo, Per N, Jeppe, Simon J

Emil tillbaks mellan stolparna efter skador som hållt honom borta hela året, samma centrallinje som senast och ett bra tagg i truppen. När domaren blåser igång matchen blir vi direkt satte under press och SG visar upp fin fotboll med bra bredd och smarta instick. Flera riktigt duktiga spelare och en riktig tank längst fram. Vi har svårt att bygga något eget spel och värmen gör sig påtaglig med flera tidiga byten. När vi väl gör det vi säger att vi ska ger det utdelningen direkt. En bra omställning, kantbyte och ett smart instick och Simon kan tåa in 0-1. Underbart och helt oförtjänt. Inte blir det sämre när Patrik ett par minuter senare kan plocka ner en lång boll, uppmärksamma att målvakten står långt ut och lägga in den från 30 meter. Maximal utdelning! Tyvärr ska det inte stå sig allt för länge då vi dräller med bollen i eget straffområde några minuter senare och SG reducerar. Emil står för flera riktigt svettiga räddningar där den första av ett par vassa frisparkar letar sig mot första krysset. Emil sträcker ut och räddningen är kvalitetsmässigt inte långt borta den i premiären mot Härlanda förra året.
I halvlek snackar vi om att vårda krafterna och inte slå bort för mycket boll, utnyttja de chanser som kommer när SG flyttar upp och öka bolltempot.
Vi ligger tätare på våra motståndare men släpper till alldeles för många billiga frisparkar och det blir farligt nästan varje gång. Att då ge oss själva andrummet med en ny tvåmålsledning är fantastiskt. Ny omställning, Simon kommer i duell med en back men går på skott. Skottet på baksida vad på täckande bak och en båge in i bortre!
SG flyttar fram nästan allt de har och med lite mer kyla bör vi göra en balja till för att verkligen stänga matchen men trots hård tryck får inte SG in någon reducering och vi kan ta tre poäng!