Referat: Landala IF - Sjövalla FK-Mölnlycke IS

2-1 Rasmus Johansson, assist Simon Gemborg

Äntligen dags för hemmamatch i rätt region och ombyte i egna klubbstugan. Nästa vecka väntar den riktiga hemmapremiären på Guldheden Södra när vi gästas av Förenad Turkisk Ungdom.

Jacob(C)-Per E(dä)-Farre
Theo-Rasmus-Max-Niclas-Kalle
Simon-Oskar
(Patrik, Per E(dy), Per N)

Fotboll ska spelas på gräs i den mån det går. Men att två ovana lag spelar på en matta som närmast kan beskrivas som en åker är ingen rolig syn. Första halvlek består till 99% av att 22 spelare springer runt och jagar boll, publiken undrar vad de gör där och insikten att fotboll inte alltid är en fröjd för ögat infinner sig.
Båda lagen vaskar fram någon halvchans men inte mycket mer än så.

Halvtidssnacket är tydligt; vi måste våga mer trots underlaget. Denna match kommer vinnas av det lag som har mest vilja och mest ork.
Inledningsvis ser det avsevärt mycket bättre ut, större bredd och mer löpningar skapar större ytor.
Dessvärre vill det sig inte sista tredjedelen. Vi får inte fast bollen och när vi får det har vi svårt att fylla på.
I minut 59' väljer både Jacob och inbytte Per E att gå in på samma höjdboll och detta skapar förvirring då ingen av de annars nick- och positionssäkra herrarna vinner den. Istället en Sjövallaspelare i ett farligt läge i straffområdet men denna hinner inte komma till avslut innan han blir nedriven. Straffen solklar och trots en halvdan straff som Emil är på är 0-1 ett faktum.
Men instället för att deppa ihop är det precis det här målet matchen behövde och direkt från avspark syns det att de orangea vill annat. Mer löpningar, tydligare kommunikation och mer hjärta.
1-1 kommer efter att Oskar blivit neddragen ett par meter utanför straffområdet. Patriks frispark resultatlös men han får en ny chans när bollen på nytt kommer ut och kan med en stenhård halvvolley trycka in kvitteringen. Vi ångar på och skapar flera halvchanser som i sin tur generar flera hörnor. Segermålet kommer på en av dessa. Simons vassa hörna hittar flera fristående Landalaiter där både Rasmus och Theo säger sig vara sist på bollen men där även en av Jacobs limber kan vara involverade. Sista minutrarna kämpar vi heroiskt trots måååånga trötta ben. Sjövalla vaskar fram ett par fasta situationer i bra lägen men vi kan pusta ut när domaren blåser av.
All heder till Sjövalla som bjuder på riktigt bra motstånd idag. Nu är höstpremiären avklarad och jag hoppas vi slipper sätta fötterna på Mossen igen, åtminstone denna säsongen.
Stor stolthet att vi reder ut en knivig situation och över spelarnas inställning och löpvillighet,