Derby! Om än på neutral mark men ändå. Vi vet sedan dussintalet derbyn att matcherna mot Studenterna blir jämna och stundtals griniga. Så även igår. Sedvanlig rutin är vi i god tid och kan göra oss bekanta med Ruddalens fina matta. Laget för dagen:
Per dä-Erik-Farre
Theo-Rasmus-Matte-Robert-David
Patrik-Oskar

(Per dy, Tobbe, Niclas, Luca, Simon)

Matchen börjar bra, vi får känna på både boll och motståndare. Studenternas styrkor ligger helt klart centralt där Mirsad är mycket bekväm med boll och kan styra spelet samt deras anfallare. Tidigare har de fokuserat mycket på den långa bollen men det såg vi inte mycket av igår. Båda lagen skapar en hel del farligheter i första halvlek, vi kommer till de själva medans vi bjuder GSIF på åtminstone ett guldläge när vi slarvar i uppspelsfasen. Emil får beta av två svettiga räddningar i första halvlek, den ena på ett rent friläge.
Dessvärre tvingas Patrik kliva av med en känning och i det tappar vi lite tyngden framåt men Simon, David och Oskar gör det bra och vi är så när på att rinna igenom vid flera tillfällen. 0-0 i halvlek kunde varit både 1-0 och 0-1, kanske mer därtill.
Halvt nöjda går snacket att vi ska tugga på, vara lite mer på tårna och springa för varandra.
Andra halvlek är bara 5 minuter gammal när Niclas istället för att få en frispark med sig får den emot sig, frågar domaren varför medans Studenterna sätter igång en snabb boll på vår högerkant. Inlägget är hårt mot första men Farre är först på bollen, dessvärre får han en felträff och bollen in i egen kasse. Snopet men inget att göra, det är bara att mala på!
Kvittering kommer cirka tio minuter senare genom en frispark 20-25 meter utanför centralt. Oskar tar sats, siktar på målvaktens hörn och får en riktigt bra träff, bollen touchar en röd sko och in i "fel" hörn och vi har 1-1, skönt med snabb kvittering.
Efter målet får vi massvis med energi och 2-1 hänger i luften; Simon blir avvinkad för en tveksam offside, Niclas hotar gång på gång och Theo hotar konstant på sin högerkant. Just nämnde Niclas ska vara den som trycker dit 2-1 målet på efterspelet av en hörna. Bollen dimper ner framför Niclas som på halvvolley trycker bollen nära målvaktens högra stolpe. Enorm glädje i det orangea lägret. Studenterna känns aningen trötta och tron på en ny seger är stark. Det ska dock straffa sig direkt då en relativt ofarlig boll ut mot vår vänsterkant som egentligen bara ska rensas undan dimper ner på fel fot för annars så stabila Tobbe och bollen frispelar en student som från straffpunkten kan sätta dit 2-2. Tråkigt men inte mycket mer än att ta nya tag. Sista 10 präglas av halvchans på halvchans från vår sida men resultatet står sig matchen ut.
Vi gör en bra match på samtliga positioner, jag vet att GSIF tycker att de var närmare vinsten är oss men med tanke på att vi nästintill gör båda målen åt de tycker jag att de ska vara nöjda. Annat blir det till hösten ;)
Slutligen så följer vi vår trend med seger-seger-oagjort vilket lovar gott för kommande matcher. Av vårsäsongen återstår nu två vårmatcher samt första matchen när serien vänder.