• Vinst i premiären

Lakers inledde säsongen borta mot Carlstad Crusaders utvecklingslag i ett för dagen långt ifrån soligt Karlstad där första halvlek kom att präglas av ihållande regn. Det är ett klart manfattingare Lakers jämfört med 2022, detta var dock ingen faktor i denna match då lagen hade ungefär samma antal spelare. Lakers inledde matchen stabilt på såväl försvar som anfall. Försvaret lyckades effektivt få stopp på Crusaders springspel och ge anfallet bra position för att kunna producera. Lakers lyckas under första halvlek gå ifrån till en 20-0 ledning. Andra halvlek blev poängfattigare då båda lagen lyckades göra var sin touchdown vilket gav slutresultatet 26-6 Lite extra beröm till lagets yngre spelare Joel Sjöqvist, Axel Eklöf och Tim Verhaegh som som fick mycket speltid och svarade med fint spel rakt igenom. Poäng Lakers Gabriel Björntam 12p Marcus Almqvist 8p Knut Cedersmyg 6p Foto: Håkan Bylund, fotoh.se A-lag 24 apr 2023 0kommentarer
  • Träningsstart

Nu startar vi upp träningarna igen. Från och med 12/1 tränar vi torsdag 1900-2000 och söndag 1900-2030 på Ågårdsvallen Nya spelare är alltid välkomna till träningarna. Frågor? Maila: info@lidkopinglakers.com A-lag 12 jan 2023 0kommentarer
  • Tung förlust i Karlstad

Laget åkte under lördagen till Karlstad för returmatch mot Crusaders, detta med ett 10 tal spelare borta så förutsättningarna var kanske inte de bästa. Matchen startade ganska jämnt spelmässigt, men det stog ganska snart klart att Crusaders anfall var för välorganiserat för Skaraborgarnas för dagen röriga försvar. Matchen var någorlund jämn resultatmässigt fram till halvlek då ställningen var 13-21 till Crusaders. Tyvärr drabbas också laget av två skador på nyckelspelare i andra kvarten. I andra halvlek fortsätter Crusaders anfall att producera medans Skaraborgarna blandar bra anfall med stora misstag. Siffrorna drar iväg och landar på 13-massor. Detta till trotts visas laget ändå en hög högstanivå på framförallt anfall. Tyvärr är nu Gabriel Björnram och Markus Almqvist borta resten av denna säsong pga skador. Poäng Skaraborg: Markus Almqvist 12, Anton Kristoffersson 1 A-lag 12 sep 2021 0kommentarer
  • Karlskoga Wolves @ Lidköping Lakers

Lakers tog under lördagen emot Karlskoga Wolves på Östbyplan. Karlskoga kom med en match spelad (seger mot Karlstad med 28-21), medans detta var Lakers första match. Detta faktum märktes direkt då Karlskoga tog kommandot i matchen och drog ifrån i poängprotokollet till 14-0. Det var främst Karlskogas springspel som ställde till det för Lakers försvar.När den första anstormningen lagt sig och Lakers kommit in i matchtempo jämnade spelet ut sig ordentligt. Lakers anfall spred bollen ganska jämnt mellan pass- och springspel, på den offensiva linjen fungerade främst passblockerandet på ett bra sätt. Efter att ha tagit över spelet i tredje quartern kommer Lakers upp till 21-18 och är bara någon meter från att även ta ledningen. Efter att ha lyckats stoppa Lakers från detta lyckas Wolves till slut springa in en sista touchdown och fastställa resultatet till 29-18 På det hela taget är vi bortsett från förlusten ganska nöjda med resultatet, Karlskoga får ses som seriefavoriterna då de fått kliva ner en division samt har en ganska vältalig trupp med rutinerade spelare. Extra beröm för dagen får hemmalagets Albin Johansson som gjorde en mycket stabil insats samt Robin Lundgren som i sin debut fick in ett antal solotacklingar. Poäng Lakers: Per Christianssen 6p Joel Larsson 6p Weghahta Tewelde 6p Lidköping AFF Lakers info@lidkopinglakers.com A-lag 22 aug 2021 0kommentarer
  • Lakers @ Blackhawks

Lakers åkte under lördagen till Motala för att för första gången ställas mot Motala/Vadstena Blackhawks. Matchen inleddes lite trevande från båda lagens anfall, lagen blandade bra enskilda spel med misstag som gjorde att bollen bytte innehavare ett antal gånger. Blackhawks kunde dock ta ledningen med 7 - 0 i första kvarten. Lakers svarade snart upp på detta genom en touchdownpassning från Gabriel Björnram till Anton Kristoffersson, denna följdes även upp av två extrapoäng via Joel Larsson. Lagen spelade fortsatt jämt innan Lakers lyckade springa in ytterligare en touchdown via Markus Almqvist vilket gav resultatet 14-7 i halvlek. Andra halvlek kom att bli en jämn tillställning, Blackhawks började få lite mer fart på sitt passpel samt hotade hela tiden genom bra spel av sina runningbacks, detta till trotts så stod Lakers försvar upp bra och nollade Blackhawks i andra halvlek. Lakers anfall fortsatte att blanda och ge, bra spel blandades med misstag. Mot slutet började dock Lakers springspel att spela bättre vilket ledde till att Lakers kunde kontrollera klockan bra och ta hem segern med 14-7. Poäng Lakers Markus Almqvist 6p Anton Kristoffersson 6p Joel Larsson 2p Försvar Markus Almqvist 3 interceptions Detta är klubbens första seger sedan Lakers kom tillbaka i seriespel. Näst på tur står Skövde Dukes, datum för denna match kommer inom kort. Extra beröm förtjänar alla nya spelare som får mycket speltid och löser det på ett förtjänstfullt sätt. Tyvärr filmades inte matchen så statistik på pannkakor redovisas ej. A-lag 5 sep 2020 0kommentarer