• Förlust i yrvädret.

Det blir förlust i dagens derby där det målmässigt springer iväg lite väl mycket, ett resultat som kanske inte helt speglar matchbilden även fast Notviken vinner klart rättvist. Vi gör en bra första halvlek, speciellt första 27minuterna till att Notas gör 0-1. Vi styr och ställer och äger matchen. Notas får tyvärr en billig straff som de förvaltar, efter målet "vaknar" Notas & börjar komma in i matchen och gör även 0-2 efter en omställning. Vi hittar tillbak och kan reducera när Abdi vinner boll, hittar Aram som lägger fram på löpande Samvel som placerar in den. Ser man till spelet i första halvlek är det surt att vi ligger under. Andra halvlek är långt ifrån lika bra, Notas tar tag i taktpinnen från start och vi är inte alls på samma nivå i egentligen något spelmoment. De gör både 1-3 i 51a och nån minut senare även 1-4, båda på skott utanför 16 efter vi bjudit på lite mycket ytor. Några minuter senare även 1-5. Vi reducerar till 2-5 men kan inte riktigt hota... På slutet kommer först 2-6 och därefter slutligen 2-7 på straff. En klassisk Dr. Jekyll & Mr. Hyde match, där vi i första håller hög nivå (dock enkla mål bakåt) och i andra halvlek tappar konceptet och hamnar fel i mycket, vilket i sin tur leder till ett ras bakåt. Nu jobbar vi för att höja lägstanivån och bli mer kompakta även när det inte funkar helt. Herr - Div 3 23 mar 0kommentarer
  • Lördagsmys på Nyabvallen

Imorgon lördag möter vi en av de förmodade seriefavoriterna - Notviken på Nyabvallen, om nu vädrets makter tillåter. Notviken hade en minst sagt tuff fjolårssäsong där de utan en enda seger rasade ur div2. Inför denna säsong är det en hel del förändringar och Notas har sett starka ut hittills. Med ett bra och tryggt grundspel spetsat med mycket fart tog de hem Arcuscupen. Sen har de en stark seger mot fjolårets raket i div3 - Kalix, och även Lira. Så kom och få lite frisk luft, avspark 14.00! "Himlen är blå..." (hoppas vi på) Herr - Div 3 22 mar 0kommentarer
  • X i Lilla Coop Cup

Matchen slutar 3-3 mot Alvik i Lilla Coop Cup. Första halvlek tar vi hand om bollen och är rejält spelförande men vi är "sömniga" i passningsspelet. Stundtals felpass, dåliga mottagningar och lite kladdiga med boll bjuder vi in Alvik till några enkla omställningslägen... Trots att de egentligen inte skapar något organiserat anfallsspel eller är speciellt mycket på vår planhalva är de vassa i omställningsspelet. De gör både 1 och 2 noll, lite från ingenstans... därefter börjar vi vakna till mer och sista kvarten är helt ok där vi sätter tryck, men lite fantasilös sista tredjedel. I paus pratar vi om fokus och att vi måste bli lite mer rejäla samt mer påhittiga på sista tredjedel. Andra halvlek har vi total dominans och ligger på rejält. Vi börjar komma igång med passningsspelet mer och mer, hitta kombinationer, varierar på sista tredjedel och skapar chanser. Nino reducerar till 1-2 och vi fortsätter ligga på... målvakten, virket, försvarsben står emot... vi har skott utifrån... men från ingenstans bjuder vi bort bollen enkelt vilket leder till en Alviktsstraff, 1-3. Ridå? Nej då, vi fortsätter trumma på och Spolle reducerar till 2-3 på målvaktsretur. Vi jagar kvittering och det lönar sig, Yamen blir fälld och med någon enstaka minut kvar kvitterar Amin på en läcker chip-straff. Matchen slut 3-3. Som vanligt i Lilla Coop avslutar man alla matcher med straffar så det kan avgöras ifall lagen har samma poäng och målskillnad. Där drar Alvik längsta strået. Sammanfattningsvis är vi inte nog påkopplade och då kan man bli onödigt straffad, där har vi en läxa att ta med oss. Andra halvlek är vi mer oss själva - vi har kastat bort kudden och vaknat till. I stora stunder ser det bra ut där vi hittar rätt ytor, tar bra beslut och skapar målchanser på flera olika sätt. Nu laddar vi om, på lördag är det utepremiär mot det förmodade topplaget Notviken kl. 14.00 på Nyabvallen. "Himlen är blå, tack vare LSK" Herr - Div 3 17 mar 0kommentarer