• Sur förlust i bortamötet

I söndags var det dags för match två av tre i semioff till div 1. Vi hade en uddamålsvinst med oss i bagaget, det kändes bra. Vi visste att vi skulle mötas av en fullsatt hall, med bara Arbrå supportrar, en "åttonde spelare". Vi har en bra känsla, lite nervöst, vill ju gärna avgöra i matchen. Våran egna tjej från Bollnäs, Agnes Ahlström fick en extra varm applåd under line-up. Det är Arbrå som gör första målet i matchen, men vi hänger på direkt i nästa anfall. Lagen följs åt, efter 11 minuter står det bara 3-3. Arbrå gör ett litet ryck, drar ifrån till ledning med 7-4. Vi kämpar vidare och går till halvtidsvila med lika i målprotokollet, 9-9. I början av andra halvlek tar vi ledningen, 10-12. Sedan börjar det bytas mål igen. Båda lagen ändrar sina försvarsspel, punkt av Lidingös Ida Bernhardsson, och av Arbrås Anna Nygårds. Där är Arbrå det snabbare, och starkare laget, vänder matchen och vinner tillslut med 25-22. Mathilda Adolfsson i mål håller Lidingö kvar i matchen med många bra räddningar. Inte mycket mer att säga om matchen, vi stressar bort det. Många stolpträffar, och dåliga beslut i avsluten. Matchens lirare blir Ida Bernhardsson Matchens höna går till Mathilda Adolfsson Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 7, Helena Stenqvist 3, Malou Lindén 3, Regina Suurwee 3, Ester Arkinger 2, Agnes Ahlström 1, Wilma Abelson 1, Mathilda Hedenberg 1, och Ella Abelson 1. Nu är det bryta ihop och komma igen som gäller. Tredje och avgörande matchen spelas måndag 1/4, kl 14:00 upp i Bollnäs sporthall. Stort tack till våra supportrar som fanns på plats! Damer A 25 mar 1kommentar
  • Nu är det kvalfeber !

Damerna och herrarna är nu inne i en mycket spännande kvalperiod för spel i division 1. Efter seger hemma och förlust borta mot Arbrå HK väntar nu en avgörande match på bortaplan för damerna den 1 april kl 14.00. Herrarna som i inledningen av kvalspelet besegrat Åkersberga går nu in i semi off mot HK Tyrold i bäst av tre matcher. Hemma 25 mars 19.30 och sedan bortamatcher 29 mars kl 14.00 och vid lika ställning borta igen 1 april 19.00. Såväl hemma som bortamatcher kan ses via LSK TV här Vid matcher i Gångsätra sluter vi givetvis upp på läktaren ! Lidingö SK Handboll 25 mar 0kommentarer
  • Spännande match ända till slutet

I fredags var det dags för det första matchen i Semi Off kval till Dam 1. Det är bäst av tre matcher som gäller. Våra motståndare var Arbrå HK från Bollnäs, ett lag som är snabba, och skickliga. Matchen börjar i ett bra tempo, och det känns inte som något av lagen är tagna av att det är kvalmatch. Agnes Ahlström gör matchens första mål, och ger Lidingö ledningen med 1-0. Efter det målet så blir det en jämn match, det byts mål fram och tillbaks, till ställningen 5-5. Där sätter Arbrå in en högre växel, går upp till ledning med 6-12. Lidingö slarvar mycket med passningar, och har en del otur med avslut i stolparna. Lidingötjejerna kämpar sig in i matchen igen, och vid halvtidsvilan är ställningen 12-14. Mathilda Adolfsson i Lidingös mål gör flera viktiga räddningar som ger energi till hela laget. Försvaret ändrar till punktmarkering av Arbrås Anna Nygårds, och det ger resultat. Vid 41 spelade minuter står det 18-18 på resultattavlan. Vidare i matchen så byter lagen återigen mål fram och tillbaka, med 6 minuter kvar att spela är ställningen 24-24. Lidingös Regina Suurwee gör 25-24, i kommande anfall får Arbrå straff. Anna Nygårds går fram för att lägga den, bollen går i stolpen! Vid 57 minuter sätter Lidingös lagkapten Ida Bernhardsson Lidingös sista mål till 26-24. Arbrå tar en sista timeout för att få ihop sista minutrarna. Tuva Björk gör matchens sista mål, resultatet blir 26-25. Ett lättat Lidingögäng vinner med en boll, och tar med sig det till kommande möte, redan på söndag. Matchens lirare går till Ester Arkinger som får priset skänkt av InterSport Lidingö. Matchens höna går till Regina Suurwee. Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 8, Wilma Abelson 4, Regina Suurwee 4, Anna Wettebrandt 2, Ella Abelson 2, Ester Arkinger 2, Agnes Ahlström 1, Helena Stenqvist 1, Malou Lindén 1, och Mathilda Hedenberg 1. Nästa match spelas söndag 24/3, kl 12:00, borta i Bollnäs Sporthall. Matchen går att se på Solidsport. Tack till er alla som skippade fredagsmyset hemma i soffan och kom ner och hejade på oss!!! Damer A 23 mar 1kommentar
  • Dags för semioff matcher mot division 1 !

Vi kan se fram mot spännande kvalmatcher för spel i division 1 för både dam- och herrlaget. Närmast väntar semioff mot Arbrå HK för damerna och likaså semioff för herrarna mot HK Tyrold. Både damerna och herrarna börjar hemma. Det är bäst av tre matcher som gäller där LSK i båda fallen har en ev. tredje match på bortaplan. Hemma i Gångsätra fredag 22 mars kl 20.00 LSK-Arbrå HK och måndag 25 mars kl 19.30 LSK-HK Tyrold. Vi ser fram emot välfyllda läktare och ett som vanligt härligt supporterstöd för våra lag ! Bildmontage: Matthew Tipple Lidingö SK Handboll 21 mar 0kommentarer
  • Vinst i sista seriematchen

Sista seriematchen för säsongen inleds med en del slarv från båda lagen i form av missade och tappade passningar. Åtta minuter in i matchen tar Lidingö ledning med 4-3, och är sedan i ledning resten av matchen. Lidingö utnyttjar Rosersbergs misstag genom att trycka och kontra. Lidingös försvarsspel är bra till och från, och räddningarna i målet av Mathilda Adolfsson gör att vi kan trycka på och göra en del kontringar i slutet av första halvleken. Skotten går utanför målet emellanåt men i halvtid är det fördel för Lidingö med 15-8. Andra halvlek börjar med att Rosersberg byter målvakt och hon står stabilt i målet och gör en del räddningar. Rosersberg drabbas av två utvisningar kort inpå varandra som gör att Lidingö springer iväg till 20-10. Mathilda står tryggt och stabilt i mål och räddar fyra straffar. Efter ca 51 minuter börjar Lidingö slava lite men det är en kort period för de fortsätter att trycka och vinner tillslut med 34-16. Straffskyttet från Lidingö och Ida Bernhardsson var felfritt, 6 mål på 6 möjliga chanser. Tack Rosersberg och tack till domarna som återigen gjorde en bra match! Matchens lirarepris som är skänkt av ICA Kvantum Lidingö går till Mathilda Adolfsson Matchens höna: Malin Lindberg Andersson Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 6, Anna Wettebrandt 6, Malin Andersson-Lindberg 5, Regina Suurwee 4, Mathilda Hedenberg 3, Maja Rahme 3, Ester Arkinger 3, Wilma Abelson 2, och Ella Abelson 2. Nu börjar det roliga, nämligen kvalspelet till div 1. Vi återkommer med info så fort vi vet allt. Det här vill ni inte missa! /Malou Damer A 18 mar 3kommentarer