Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lidingö SK Handboll

Följ

Lidingö SK Handboll

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Lidingö SK Handboll
Adress Svalvägen 32
Postadress 18156 Lidingö
E-post information@lskhandboll.nu
Orgnr 813600-2196
Swish 123 175 64 10
Kontonr 5064-9680

Om Lidingö SK Handboll

Välkommen till Lidingö Sportklubbs handbollssektion

Fakturera Lidingö SK Handboll
Fakturaadress är:
Lidingö Sportklubb Handboll
Kund-id FSX3400
FE 301
105 69 Stockholm
Läs mer: Fakturera Lidingö SK Handboll

Om Lidingö SK Handboll
Lidingö SK Handboll är en breddförening för pojkar och flickor. Vi har en stor ungdomsverksamhet med både pojk- och flicklag från 7-18 år. Vi bedriver "Bollskoj" och handbollskola för de allra yngsta.

På seniornivå representeras föreningen av damernas A-lag som spelar i division 2 och herrarnas A-lag som spelar i division 2.

2023 blir klubben 90 år och har förutom handboll har föreningen också volleyboll och fotboll på programmet.

Vår tanke, "Den röd/blå tråden".

Genom att klubben funnits under många år och har och har haft duktiga och framgångsrika lag, spelare och tränare så finns det en framtagen tanke om hur klubben skall förhålla sig i träning och matchsituationer i olika åldersgrupper.

Den röd/blå tråden är benämningen på denna plan. Materialet utgör underlag för klubbens tränare om hur träning och matchning bör bedrivas och fungerar även som bas i deras arbete på olika nivåer. Den röd/blå tråden är till för att skapa enhetlighet i de olika lagens spel. De faktorer som är tongivande i "tråden" skall tränas och utföras på likartat sätt. Detta hålls aktuellt genom tränardiskussioner mellan alla lagen.

Det är viktigt att spelarna känner igen momenten när de rör sig mellan åldersgrupperna. Tränarna skall följa de riktlinjer som finns i den röd/blå tråden men de har i övrigt en stor individuell frihet i sin uppläggning av träningen. Tränarna i klubben är en nyckel till framgångsrik verksamhet och de arbetar ideellt på sin fritid.

I LSK har vi en strategi för utbildning av tränare och egna spelare:

1) De som arbetar med barnhandboll 7-12 år ska ha genomgått utbildningen "Handboll för barn" -TU1.
2) Från och med B-ungdomsnivå 13-14 år är det ett krav att ha genomgått tTU2-3 .
3) A-ungdomar (15-16 år) skall genomgå förenings-domarutbildning.

Tränarna kan få en betydelsefull roll för ditt barn - låt henne/honom få det!

Barn behöver olika förebilder. Som handbollsförälder får du gärna delta aktivt på något sätt men fråga ditt barns tränare på vilket sätt det lämpar sig bäst. Att komma på matcher och heja är kanske det första och bästa sättet att hjälpa till på. Här kan ju vuxna vara förebilder och stödja barnen i laget. Som förälder kan du ha åsikter positiva och negativa när du anförtror ditt barn under andras ansvar. Om så är fallet kontaktar Du i tur och ordning tränare, ungdomsgruppsansvariga eller lagets kontaktman i styrelsen.

Avgifter

Återkommande avgifter är medlemsavgift samt träningsavgift* för samtliga lag utom för handbollsskolan som endast betalar en medlemsavgift. Det påföljande året betalar man full medlemsavgift men ingen träningsavgift.
Träningsavgiften är baserad på hur många gånger i veckan man tränar. För att få åka på träningsläger och turneringar skall dessa avgifter vara betalda på angiven tid.

Arrangemang

Återkommande arrangemang med betydelsefulla arbetsinsatser och förtjänster för klubben är Lidingö Cup, första helgen i september, för pojklag vilket engagerar i stort sett hela föreningen.

Vi har arbetsuppgifter i Lidingöloppet. Alla lag ställer då upp med så många arbetande deltagare som möjligt, både barn och föräldrar, för att stärka ekonomin inom klubben.

I augusti/september åker hela klubben till Nyköping på träningsläger under en helg.

Seriespel och matcher

Matcher börjar spelas i seriespel genom sammandrag 3-4 ggr/termin, 2-3 matcher/gång ifrån E/D-ungdom (9-10 år) åk 3-4. Seriespel i ordets rätta bemärkelse med matcher fördelat över terminerna börjar ifrån C-ungdomsnivå. LSK spelar ifrån C-ungdom i röda tröjor med blå detaljer på ärmar och krage (dessa har bestämts av klubben), blåa shorts och vita strumpor.

Enhetlig overall kan köpas ifrån lägsta ålder upp till seniornivå. Förfrågningar om tröjor och overaller kan göras till materialansvarig mailadress: materialansvar (at) lskhandboll.nu

Klubblokal


Handbollssektionen har tillsammans med volleybollen och fotbollen en klubblokal som är belägen på Svalvägen 32 181 56 Lidingö.

Bankgironummer till Lidingö SK Handboll: 5064-9680

Varmt välkomna till en av Stockholms trevligaste handbollsklubbar!