10 december 2022
14:45

IBK Lockerud Mariestad F13

Referat: IBK Lidköping F13 - IBK Lockerud Mariestad F13

Match mot Lidköping ett lag som vi mött genom alla åren ifrån sammandrag tills nu. Dom brukar vara ett lag som springer mycket och kommer i farliga omställningar. Dom hade veckan haft en del sjukdomar så dom saknade en del tjejer och lånat ifrån yngre lag. Det syntes för idag så var vi ett klart bättre lag ifrån start till mål.

Första perioden så rivstartar vi redan efter 4.24 så leder vi med 3-0 och kanske var det en lite för bra start? Lidköping repar sig men skapar inte några jättebra lägen utan vi har bra koll på det hemåt fram till 15.00 så gör dom sitt första mål fram till 3-1. Vi skapar många målchanser men är lite för omständiga och vill göra lite för mkt själva istället för att låta bollen göra jobbet.

Andra perioden så börjar vi även här mkt bra och gör 4-1 efter 45 sekunder. Nu spelar vi mkt bättre och låter bollen göra jobbet i flera av våra anfall så går bollen som ett snöre vilket och resulterar i att tjejerna leder med hela 9-2 efter andra perioden! Bollen går mkt snabbare och vi tillåter inte motståndarna få någon som helst tid med bollen och förutom målen så dansar bollen flera ggr på deras mållinje. Deras målvakt är deras klart bästa spelare för dagen.

Tredje perioden så dominerar vi fullständigt och Lidköping får till några gå chanser medans vi har heta målchanser i varje byte. Det faller 2 mål i den sista perioden och dom är vi som gör vilket gör att vi vinner tillslut med 11-2.

Detta var sista matchen på denna sidan av året nu laddar vi för Sibben Cup 5-7/1. Nu tränar vi på bra innan den så kommer det säkert gå bra.