• Referat: LN 70 HC - Karlskrona HK

Då var det dags att ta emot Karlskrona hemma.. Eftersom vi vann mot dom sist så var det ett mycket revanchsuget lag som gästade oss. Period 1 Vi lägger press direkt och det blir lite utvisningar åt båda håll, Men vi har ett bra tryck på KHK. Pucken vill inte riktigt som vi idag men 10:09 placerar Nina pucken bakom målvakten mycket vackert assisterad av både Hanna och Ellen.. 1-0 Tyvärr lyckas KHK kvittera 12:42. 1-1 Period 2blir nästan en repris på första med både mål och utvisningar.. skillnaden är att vi får ett PP-mål Mikaela dundrar in pucken med ett skott som komer tjuta i öronen på derasmålvakt en tid främöver. För den tog i underkant ribba och in. assisterad av .. Just det Hanna. tid 29:18 2-1 tyvärr är det KHK som får 2-2 på en lobb som seglar genom luften och studsar in i mål. tid 30:14 Period 3 Här drar tyvärr KHK det längsta strået och kan sätta 2-3 tid 55:39 och vi orkar inte hämta tillbaka utan det blir förlust och vi tackar för besöket. Skott LN 28 KHK 19 Besökare 19 Stort tack alla som kom och tittade och hejjade på tjejerna. A-lag Dam 30 jan 2023 0kommentarer
  • Referat: Värnamo/Gislaved - LN 70 HC

Period 1 Då var det dags att möta Värnamo. Vi kommer in i hallen härligt laddade med en inte alltför lång bussresa bakom oss. Fin men kall uppvärmning. Vi går ut med ett ganska bra tempo, men ingen har direkta lägen alltså lite skott på mål men inget som sitter mer än i magen eller plocken på målvakterna. 14:35 hittar Värnamo tillslut rätt och vi har 1-0 på tavlan. och vi går till paus med det reultatet. Skott LN 9 Vär/Gi 6 Period 2 Vi börjar ungefär likadant med böljande spel fram och tillbaka utvisningar åt båda håll men 16:32 letar sig Klubbens namne Ellen fram genom ett slagfält av smålänningar och petar dit en puck i maskorna bakom en nu förmodligen genomsvettig målvakt i Värnamo. Hela axelent arena briserar i ett crescendo av jubel och indianhoanden. Värnamo undrade nog vad som hänt för denna vändning hade dom inte räknat med. 17:38 är det dags för vår Anja att kriga in pucken i mål härligt assisterad av Thilda. Nu lyfter taket på arenan och till och med värnamos egna supportrar applåderar målet och ger tummar upp för snyggt spel. Skott LN 6 Vär/Gi 6 Period 3 Här drabbas vi av en utvisning tidigt och Värnamo kan komma tillbaka med ett mål med bara 6 sek kvar på utvisningen.. 2-2 på tavlan och vi gör vad vi kan för att få igång våra krigare. 44:39 tar sig Ellen fram igen och petar till pucken i mål snyggt assisterad av både Signe och Hanna. Sen drabbas vi av fler utvisningar och tappar väl matchen där och kan inte komma tillbaka riktigt utan Värnamo gör mål på mål och det är väl bara att grattulera.. Skott LN 4 Vär/Gi 5 Med 12 min i utvbåset är det såklart tungt att komma tillbaka men vi laddar om och tackar för denna gången A-lag Dam 23 jan 2023 0kommentarer
  • Referat: LN 70 HC - Kalmar/Oskarshamn

Period 1 Som vi har väntat på seriestarten och äntligen är den här. Vi går ut och kör precis så som vi snackat om och håller fatiskt lite grepp om Oskars/Kal. 1 utvisning för besökarna i början är det ända som verkar hända.. UTOM att Jonna klappar in en puck i mål 1-0 tid 17:12. Jubel i hela hallen där folk trängs på läktaren och alla vill ha en plats att se ifrån. Vi går till pausvila med vunnen period. Skott LN 8 Osk/Kal 3 Period 2. Vi snackar om vad vi bör slipa på i pausen men fokus är inte riktigt på vår sida idag. det böljar lite i början och vi får inte riktigt till vårt spel igen Snart har Osk/Kal kvitterat och vi har 1-1 på tavlan tid 23:44 Nu verkar det som om bussen har försvunnit ur Osk/Kals ben för nu verkar dom hitta varann. En liten utvisning är till vår förtret men det ändrar inget på tavlan. Däremot får dom till sitt spel igen och vi har 1-3 på tavlan. tid 32:43 Vi får kämpa oss in mot deras mål och tillslut lyckas det, Hanna gör 2-3 tid 37:45 Vackert assisterad av fröken Liljeqvist. 16 sekunder tar det och vi har 2-4 på tavlan tid 38:01. Sen fångar Thilda upp en puck och tränger in bakom deras mål och gör en passning liknande Ryan Lash och framför mål står Jonna och klappar in puck och målvakt in i maskorna. 3-4 tid 38:13 12!! sekunder efter motståndarna.. vilken målfest. Skott LN 6 Osk/Kal 11 Period 3 Den börjar bra men snart har vi fallit in i konstiga ovanor med resultat att 3-5 är på tavlan tid 46:07 30 sek är det tydligen dags igen där 3-6 är på tavlan tid 46:37. Vi kämpar frenetiskt men får inte till det förrän Alavik hittar en liten svart puck framför mål " Där ska inte den vara " och tjoff 4-6 tid 49:02 Sen drar vi på oss lite utvisningar och matchtiden rinner ifrån oss. Men otroligt bra jobbat där vi återigen har en match där resultatet inte riktigt speglar matchen. Skott LN 8 Osk/Kal 7 Totalt LN 22 Osk/Kal 21 A-lag Dam 8 jan 2023 0kommentarer