6-3Linnea Gustavsson/Louise Hedkvist
7-3 Louise Hedkvist ua

Jösses !

Då var det dags för toppmatch i Allsvenskan för damer. Nya Almåshallen vibrerade av förväntan när jag denna regniga lördagseftermiddag återigen tog på mig rollen som referatklottrare för Sveriges snyggaste lag Lindome IBK. Passade denna gång på att komma till hallen i god tid. Det hade tydligen varit inbrott så lite strul med sladdar, vattenkranar och annat hade uppstått som tur var löste vårt proffsiga sekretariat detta med en klackspark.

Första perioden startade i ett rasande tempo med två topplag som ville visa upp sig för den förväntansfulla publiken. Tempot var som sagt riktigt högt redan från första sekunderna och spelet böljade fram och tillbaka på rent NHL manér. I den tredje minuten krutade Jonna in första struten bakom Växjös duktiga målvakt efter att ha fått bollen serverad av Kajsa. Lagen fortsätter att byta chanser och min åsikt är att det är riktigt jämt ute på planen så kvitteringen från Växjö förvånade nog ingen. Hanna Jönsson skjuter in 1-1 bakom Linnéa i Lindomekassen, passningen får hon av Sofie Dahl. Det dröjde ända tills minut 18 innan nästa mål föll. Jenny får en passning från Louise och skickar in ett ledningsmål för Lindome. Växjö visar sig vara riktigt giftiga i sina omställningar och tio sekunder från pausvilan kommer kvitteringen. Återigen Hanna Jönsson denna gång assisterad av Emma Andersson.

Period två startar även den i ett furiöst tempo publikens nackar är som tur är uppvärmda annars hade det varit risk för nackspärr uppe på läktaren. I den sjätte minuten tar Lindome återigen ledningen genom Jenny passningen får hon av Louise. Ledningen varade ända tills minut tio då Ida Nilsson får en passning av Emma Mogensen och drar in kvitteringen bakom Linnéa. Ett par minuter senare vill Michan också vara med i leken och krutar in ännu ett ledningsmål för de gröna, passningen får hon av Jonna. Nu ser Lindome väldigt starka ut och visar upp ett fint passningsspel som lovar gott. Stabila backar som inte låter sig stressas av Växjös höga press. Innan pausvilan
kommer Lindome i en snabb kontring Jonna får bollen av Kajsa och placerar in 5-3 otagbart bakom Växjös keeper. Två mål upp inför sista akten.

Tredje perioden kör igång och nu kunde man ju tro att Lindome skulle börja bevaka sin ledning men så tråkiga är inte detta lag. Anfall är bästa försvar verkar tjejerna tycka så dom fortsätter med ett anfallsspel som jag inte riktigt har sett förut. Stenhårt snabbt passningsspel varvat med kontringar och stabilt försvar. I mina kanske lite färgade ögon ser det väldigt stabilt ut. 6-3 kommer redan i början på tredje, Linné på passning av Louise som har en magisk klubba denna eftermiddag. Växjö kämpar på men lyckas inte komma till några direkta farligheter och när Louise (hur snabb är hon egentligen?) flyger förbi motståndet på vänsterkanten och smiskar in bollen i nättaket fram till 7-3 håller taket på Almåshallen på att lyfta av publiken jubel!

Många mål, fart och ett jädra tempo, grymt bra underhållning från två topplag, innebandy blir inte mycket bättre än såhär!
Tack för underhållningen tjejer och fortsätt så. Tyckte mig se att Louise fick den fula mössan av sina lagkamrater. Emelie fick pris som bästa spelare i hemmalaget mycket välförtjänt enligt undertecknad.

Vid tangenterna Henrik Malm amatörskribent för Lindomes damlag.

Och tack vare dessa tre viktiga poängen ihop med söndagens övriga resultat så är nu Lindome IBK för första gången någonsin i ALLSVENSK SERIELEDNING!!!