• Lycksele IF - Bergnäsets AIK 5-2

Seriesegern säkrad på hemmaplan i en ganska kontrolerad match med en del ljusglimtar som piggar upp en annars ganska halavslagen match! Matchen spelades på naturgräs då grabbarna va sugen på att testa det för första gången denna säsong på hemmaplan. Första halvleken: Matchen startade trevande dock tar vi ledningen då Julian snappar upp ett felpass och driver mot mål och skakar av sig backen och skjuter in 1-0. 1-1 målet lät dock inte vänta på sig efter en rad slappa ageranden så kan Bergsnäset kvittera. Lite ställningskrig innan vi gör ett fint kombinationspel som frispelar Bror som tar chansen och sätter 2-1 målet. Böljande spel efter måletfram till ca 35 minuter så driver Julin in i banan och Lucas springer fint och får en öppnande passning som han kan skjuta in 3-1 målet på. Andra halvleken: Blåsten tog fart men dock inte spelet. Men 10 minuter in i halvleken nöp Julian tag i bollen och gör bort ett par försvarare och skjuter in 4-1 målet. Fler längre bollar från båda lagen började att svepa fram på planen i hopp om att det ska hända något. Inget händer fram tills dess att Melle slår in ett inlägg som hamnade hos Frans som lyckades vända bort försvararen och skjuta in 5-1 målet. Efter målet så slog vi av all gnista på att spela och gav gästeran både en och två chanser att göra mål på. Men Nilas i målet hade stängt så även den första straffen han tog men nekades av huvudomare nr2 för dagen. Efterföljande straff satte dock gästerna och fastställde slutresultatet till 5-2. Efter målet så sprattlade gästerna till lite men utan att lyckas göra fler mål. Sammanfattning: Skönt att vi själva kan sätta punkt på serien med två matcher kvar. Det ger oss ännu större utrymme att dela ut speltid i Nationella serien för att förbereda de unga spelarna som ska ta över taktpinnen. Dessutom ger det oss en bra möjlighet att fokusera på DM finalen som kommer 26/9 hemma på tannen. Då hoppas vi tränare på ett mera närvarande lag som är igång på alla cylindrar och vill ta slitet mer än vad som behövdes idag. Ljussglimtar idag var bitvis Julian som trollade till det lite då och då. Nilas i målet bör få ett extra pluss. Sedan gör de -09:or som spelade match dagen innan en fin arbetsinsats och även ett par mål vilket bådar gott. WE ARE THE CHAMPIONS!!! P-07 10 sep 2023 0kommentarer
  • Ersmark - Lycksele 3-7

Vilken måndagskväll det blev i Täfteåborg! Ett sargat Lyckslele lag åkte till Täfteåborg för att spela DM semifinal. 2 st avbräck i Frans och Vidar L som va slitna och skadade efter söndagsmatchen mot Heden kändes opassande mot ett lag som Ersmark. Dock så va det ett glatt gäng som åkte ner stärkta av våra duktiga -09:or. Som hela sensommaren så regnade det även ikväll vilket börjar kännas jäkligt jobbigt att det ska fortsätta när vi ska spela matcherna. Första halvleken: Slutade 1-3 till oss efter en gedigen halvlek där Bror, julian och Adam står för våra mål. Vi håller ihop laget riktigt bra och hittar även en del fina passningar som blir jobbig för hemmalaget de kunde aldrig slappna av trots mera bollinnehav. Andra halvleken Ersmark va tvugna att kliva upp i banan för att komma ikapp målmässigt men åker hela tiden på jobbiga mål i sin egen kasse då de trycker på framåt. Målen i den andra halvleken står Bror, Julian, Anton och Oscar för och hemmalaget gav mer eller mindre upp i slutet av matchen. Sammanfattning: Försvaret: Inga konstigheter denna kväll stabil ryggrad tillsammans med Nilas i målet. Oroande dock att Antons lår och Josefs rygg inte är hela utan spelar med smärta. Anton fick kliva av på slutet pga lårskada! Melle levererade en jättestark insats med stor pondus och engagemang. Mittfältet: Adam och Vidar H stängde av mitten och levererade en del fina passningar samt tog offensiva löpningar en framtida mittfältsduo med hög kvalite. Ytterspringarna skapade ständigt bekymmer och va löpvilliga matchen igenom även de nya som hoppade in gjorde fina insatser. Julian haltade på i mitten men gjorde fina vridningar och löpningar då chansen gavs även om han spelade skadad. Totalt sett en inspirerande kväll för mittfältet! Anfall: Oscar på topp kommer mer och mer in i sitt jobb och va väldigt nära ett flertal gånger att kunna nypa tag i bollen! Sammanfattning: Nya platser, nya spelare men tydliga uppgifter om vad som ska göras ute på planen gör att vi håller ihop och kan fortsätta spela samma typ av fotboll vi gjort tidigare under säsongen. De upplånade spelarna tar inte bara och fyller ut laget, de bidrar till laget med härlig energi och laganda. I slutändan är det det som gör ett lag bra att vi har kul tillsammans och det hade vi verkligen redan från avfärd tills vi va hemma. Tack för eran insats den kommer inte glömmas! Nu är det vila för många spelare som gäller! P-07 29 aug 2023 1kommentar
  • Lycksele IF - Hedens IF 1-0

Första halvleken: Nya platser på för några spelare och mer speltid för fler spelare väntar som vi vet under hösten, så även idag. Spelet var trots det okej och vi hade mera boll än Heden men vi skapade inte särskilt mycket. Ali kom runt på sin kant efter ett misstag av Heden och spelade in den förbi gästernas mål men ingen var i närheten. Bäst chans hade dock Bror efter en friställande passning av Julian kom han fri och var nära att göra ledningsmålet men målvakten räddade. Ställningskrig i den första halvleken där vi rör oss för lite och får motståndarna för nära oss och vi blir lite frusterade. Heden hade ett långskott som Nilas lättsamt plockade ned. Andra halvlek´: Började som den första slutade men ju längre matchen led så blev det lite mera chansbollar från båda lagen. En hel del kamp på planen med lite småtuffa tacklingar av gästerna som såg allt mer trött ut. Dock fick Heden en frispark i ett ganska bra läge. Frisparken va riktigt bra men Nilas va bättre som flög och gjorde en klassräddning! Känslan i detta läge va att får vi bara fram bollen och skapar lite fart så vinner vi matchen. Bror svepte in ett inlägg som Frans va väldigt nära att få på pannan. Heden satsade mycket på längre bollar då orken började att sina ordentligt. Alii kom fram även han och hade en fin chans att göra ett mål men det ville sig inte riktigt. Detta tills minut 87 då Julian snappar upp en boll lite i farten och rusar iväg och placerar in bollen retsamt för målvakten i högra hörnet. Med tanke på bristen på chanser Heden hade haft och hur lungt Nilas agerat under matchen så kändes det ganska säkert i slutminutrarna även omdet blev en sista ansträngning av bortalaget för att försöka kvittera men det lyckades inte! Sammanfattning: Vi pratade om att vi tycker att vi ska kunna spela lite bättre med mera rörelse och det kommer vi göra framöver då vi spelat ihop oss lite till. Bra start att jobba vidare på med flera som tar mer och fler tydliga steg i sin utveckling. Redan imorgon så har vi chans att spela ihop oss ytterligare vilket är superbra trots att vi har flera småskador i olika former bland spelarna. Onödiga gula kort av Julian och Frans även om de går under "lätta" gula kort så har vi båda avstängda nästa helg! MOTM Tompa: Mellrik, bollvinnare och säkerheten själv i passningspelet gav oss lite lung idag oavsett plats han spelade på Benny: Nilas visade vilken rutin han börjar få i sin ryggsäck, aldrig överaskad idag och en superäddning som grädde på moset gjorde valet enkelt! P-07 27 aug 2023 0kommentarer
  • Stora förändringar i laget!

Skoldags och flytt för många av våra spelare till större städer och nya klubbar och utmaningar: Villgott: Kommer att gå skola i Umeå och spela med Umeå FC detta med kort varsel. Umeå FC kommer att få en duktig målvakt det har han visat under flera år. Albin: Kommer även han att spela i Umeå FC framöver och Albin behöver ingen större presentation en av de starkaste spelarna i sin årgång! Ceasar: Åker till Skellefteå och kommer börja representera FF redan under hösten vilket kommer att gå lysande för Ceasar som har utvecklats otroligt mycket denna säsong. Elliot: Åker även han till Skellefteå och ansluter till Skellefteå FF redan i höst. Elliot har gått framåt denna säsong till att verkligen sätta skräck i motståndarna med sin kraft. Valmir: Flyttar till Umeå och har anslutit till Team TG/Sävar för att utvecklas ytterligare. Team TG kan vara glada över att "Valle" ansluter, varmare och gladare spelare finns inte samt lojal mot laget han spelar i. Holger: Flyttar till Tärnaby för att gå alpingymnasiet. Holger kommer att vara saknad hos oss som person och spelare men vi önskar lycka till i backarna framöver, du är bäst... Alla killar kommer att vara sakande och vi tränare tycker givetvis att det känns lite tråkigt att alla åker iväg på nya äventyr. Vi ser även fram emot och få ge nya unga spelare fler och mer möjlighet att testa på P16N för att få utvecklas ännu mer. Vi tycker att de matcher som är kvar ska bli spännande och målet är att samma som tidigare att försöka se till att serien säkras samt att gå till DM final för att få spela den. Huvudmålet i höst är dock att utveckla och utmana spelare som spelat lite mindre tidigare. Lycka till i era nya föreningar! P-07 20 aug 2023 1kommentar