• Referat: Robertsfors IK - Lycksele IF

Jaha, vad säger man. Läser man tidningarna så var det bara ett lag på plan, men man måste ju ha varit där innan man kan uttala sig tycker jag. Första halvleken är den bästa vi gjort denna säsongen faktiskt. Men vi måste börja från början innan ens matchen börjat. Tidigt på morgonen så får vi ett återbud från en startspelare, men när vi ska åka så saknas ännu en som valt att jobba istället. Det innebär efter en hel del skador på viktiga spelare och viktiga reserver så åker vi på bortamatch med endast EN avbytare + Marcus som hade med sig sina skor. Nåja vi kände oss ändå tillräckligt starka för att ge Robban en match. Matchen börjar bra från vårt håll med full koncentration i ca 2 minuter innan de frispelar sin forward som gör 1-0 direkt i upptakten. Som tur är så bryr vi oss föga om det utan istället så spelar vi lugnt och metodiskt och fortsätter att vara det bollförande laget. Kvitteringen låter inte vänta på sig utan bara några minuter senare så spelar vi upp från backlinjen till mittmältet där Kaptenen passar Joma som lägger en fin boll till Teumuzki som sätter kvitteringen. Sen radar vi upp 2-3 riktigt fina chanser (ett friläge) innan Robban rensar bollen till deras vasse forward som gör 2-1. Fruktansvärt orättvisst i det läget. Efter att ha sett första halvlek på video så har bara robban 2 chanser i första medans vi har 4. Bollinnehavet måste vara 65-35 till vår fördel men ändå leder de i paus med 2-1. Direkt i andra halvlek så släpper vi till nästa chans och 3-1 är ett faktum. Vi fortsätter att ha mycket boll men saknar skärpan i sista passningen och avsluten. Efter ett enkelt misstag bakåt så gör de såklart 4-1 och matchen känns lite avgjord. Trots detta så fortsätter vi att försöka spela vårt spel och gör det bra. Skillnaden är att Robban är grymt effektiv i omställningar och vi missar våra skapa lägen idag. 6-2 känns fruktansvärt orättvist sett till hur matchen såg ut. Vi gör en jättebra match med boll men slarvar utan den tyvärr. Ska nu titta på den andra halvleken för att se vad som gick så fel. Sen är det lite sorti när en annan linjedomare, för andra matchen i rad, dömer offside på en hemåtpassning som hade gett oss ytterligare en chans. Tillslut så får man väl erkänna ändå att Robban förtjänade segern då man gör 6 mål. Hade vi varit lika effektiva så hade det blivit 6-8 eller nåt sånt. // Coach Stellan A-lag Herrar 7 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Lycksele IF - Myckle IK

Andra raka förlusten på hemmaplan på ett väldigt blåsigt tannen. Vi startar bra med mycket boll men efter en tackling på en Mycklespelare så får dom frispark just utanför straffområdet i den 16:e minuten. Om den killen så försöker 100ggr så kommer han inte att sätta en bättre frispark. Nilas som återigen gör en bra halvlek är chanslös på den som går in i krysset. Efter målet så maskar Myckle i alla situationer utan att domaren bryr sig. Varje inspark tar 1minut, inkasten tar 45 sek. Jag påtalar detta för domaren men utan sympati. Vi kommer till 3 riktigt bra målchanser utan att vi lyckas få in bolluslingen. När deras ytterback frispelar vår forward så lyckas domaren att få det till offside, ibland är det riktigt svårt att hålla sig lugn och detta var en sån gång. Men jag tänkte att det minst borde bli 5min tillägg efter allt maskande men döm av min förvåning så blåser domaren av halvleken 15 sekunder före 45 min. Både min och tannes klocka visade samma. Vi samlades i halvtid och var fortfarande segervissa då vi hade mest spel och flest klara målchanser. Andra halvleken blev ännu större dominans från vårt lag men närmare än ytterligare en ribbträff kom vi tyvärr inte. Denna halvleken får vi inte lika många bra lägen som i första men tillräckligt för att kunna hänga 2 mål i alla fall. Myckle skapar inte en enda chans i andra och lyckas frustrera oss med sin temposänkning och ännu mer maskning, och det var ju helt ok tydligen, så dom spelar ju helt rätt. I denna halvleken så la ju domaren till 20 sekunder i alla fall. Nu måste vi steppa upp till bortamatchen mot Robertsfors redan på tisdag så vi får häng på lagen ovanför. //Coach Stellan A-lag Herrar 1 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Lycksele IF - Clemensnäs IF

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Idag gör vi säsongens sämsta match spelmässigt mot "överviktiga långa bolla på Bengt" spelare. Clemens spelade på sina förmågor- nåja, och vi gick in i fällan tyvärr. Matchen hinner inte ens bli 10 minuter gammal innan en bollmiss från vårt försvar friställer en spelare som enkelt- för enkelt- kan rulla in 0-1. I mitten av halvleken så kör en av dessa "gubbar" över vår målvakt Belal som tvingas byta med en öm vrist. Som tur är så hade vi 15-åriga junioren Nilas på bänken som hoppade in i målet. Många tjing tjong bollar senare så blåser äntligen domaren av den första halvleken med resultatet 0-1. Besvikna spelare samlas i omklädningsrummet men får mycket pepp från tränare att vara snabbare att spela bollen vidare med mindre touch. Vi kommer ut i andra bättre än i första men fortfarande långt ifrån bra. 10 minuter in i 2:a akten så rundar Anwar sin ytterback och slår den efter backen bort mot en blåvit spelare men en motståndare sätter den i eget mål. 1-1 i minut 55. Clemens satsar bara på långbollar och vi försöker att spela men det går för långsamt idag. I den 86:e får Koma ett jätteläge, lobbar doch över både målvakt och ribban. 3 minuter senare gör Oscar allt rätt och dribblar 4st spelare och ska bara lägga in den men skjuter tyvärr på målvakten. Hur gick det då för Nilas tänker ni? Jo han var vår bästa spelare i andra: räddade ett friläge, var ute och boxade, slideade i sin första match för A-laget. Det sista som händer i matchen på övertid är att de matar en långboll, på en frispark, från mittplan in där Nilas rättar första läget och en motspelare gör en dålig bicycleta som träffar en av våra backar innan en tredje clemensspelare gör 1-2 på matchens sista spark:(. Nilas var på väg att hålla nollan med nån sekund kvar av matchen men oturen/oskickligheten från våra övriga spelare/tränare så gick det inte idag. Som tur är så har vi en ny match på Torsdag mot Myckle hemma. Då SKA vi ta revanch. Dessutom så får vi tillbaka Alexander som var avstängd idag. //Coach Stellan A-lag Herrar 27 maj 2023 0kommentarer