• Vinst efter mycket slit mot Tingsryd

Dagens match var länge osäker på om vi skulle vara nio eller elva spelare på plan, men till slut hade Tingsryd möjlighet att spela elva mot elva. Det känns i slutändan roligast att spela fotboll på det sätt vi tränar och förbereder oss på. Matchen inleddes väldigt svagt från vårt håll. Det märktes att Tingsryd lärt sig att möta passningar och att den som är först på bollen också får tag i den. Upplevde mest att vi var bolljagande och alldeles för sena in i situationerna. Bredden i spelet försvann och alla spelare ville vara på central plan för att slippa springa. Rent krasst var detta den sämsta första halvlek vi presterat hittills i år, med undantag för målvakt och mittbacksparet. Skada på Johanna skapade också lite oreda i laget när vi fick byta runt positioner, men det ska vi hantera bättre. Att vi tar ledningen på ett skott av Alexandra kändes väldigt skönt, för Tingsryd hade ett par lägen att göra mål på, varav ett riktigt vasst skott vid stolpen, så oavgjort i halvlek hade varit mer rättvist. I halvlek gick vi igenom förväntansbilden från mitt håll, men också vad spelarna själva vill göra med andra halvleken. När matchen återupptogs efter pausen så spelade vi mer fotboll och vårdade passningarna. Vi höll bredden bättre och lyckades på så sätt också etablera spelet på offensiv planhalva i större utsträckning. Vi skapade fler lägen i denna halvlek och med det så kom också målen. Fina passningar gav avslut nära mål och vi lyckas göra 2-0 hyfsat tidigt. När vi sedan får till 3 och 4-0 så känns det tryggt. Tingsryd var hela tiden med och skapade farligheter, men samtidigt började motståndarna tappa spelet på centrala mittfältet. När vi satte ihop tre innermittfältare så tog vi helt över matchen, och så tror jag tröttheten kom över motståndarna som bara hade en avbytare. Sista målet gör motståndarna vilket ger slutresultatet 4-1. Totalt sett rättvist med en vinst men jag tycker vi ska spela bättre, även om Tingsryd gav ett mycket fint motstånd som vi hade svårt att hantera stundtals. Nu väntar tufft möte på bortaplan mot ett annat topplag. Då behöver vi komma tillbaka till tidigare prestationer. Vi tar ändå med oss det stabila spelet på egen planhalva och att när vi kommer till avslut så blir det ofta mål, och det är ändå viktigt om laget vill vinna. FB Dam 29 aug 2020 0kommentarer
  • Segersviten lever

Matchen mot Ingelstad spelades på en väldigt tung hemmaplan. Långt gräs och en allt för blöt gräsmatta skapade inte direkt de bästa förutsättningarna för en snabb fotboll med bollen på marken. Som tränare önskar jag givetvis att gräsmattan är kortklippt så tempot blir högre. Inför matchen ändrade vi något i laget för att få till mer spel på kanterna och på så sätt få till fler målchanser med fler spelare i offensivt straffområde. Taktiskt hade det fungerat bra då Ingelstad smög in centralt hela tiden. Tyvärr fick vi inte till spelet riktigt som tänkt och matchen blev mer en kamp på centrala mittfältet, som jag tycker vi totalt sett vinner. Vi har ett fint spel från backlinjen och innermittfältet, som skapar ett lugnare spel medan anfallsspelet hade vissa problem att komma förbi i sista situationerna, även om chanserna absolut fanns där, totalt sett 5 ramträffar under matchen visar på det. Får vi igång ett bättre samspel framåt så har vi mycket att tjäna på offensiv planhalva. Ingelstad tar ledningen med 1-0 på frispark. En fin frispark som går på kraft, vilket kräver en bra placerad mur och täthet ifall det ska kunna avstyras. Därefter så skapar vi ett antal lägen och får efter en kollision i straffområdet straff. Smilla förvaltar förtroendet och skjuter via ribban in kvitteringen. Vårt ledningsmål kommer även det på fast situation när Johanna placerar in en frispark i bortre hörnet. Det är inte ofta tre mål i en halvlek sker på fasta situationer, men alla tre är fina avslut. Ledning i halvlek och återigen har vi vänt ett underläge, vilket är väldigt positivt för känslan att vi alltid kan vända till vinst. Andra halvlek upplever jag att Ingelstad tappar lite tempo och vi får mer tid för att vårda bollen inom laget. Kanterna börjar nyttjas på ett bättre sätt samtidigt som spelet på offensiv planhalva tar över matchbilden. Jag hade önskat att samspelet funnits utanför och i straffområdet för det är för många sekvenser där spelarna vill göra allt själva istället för att spela vidare till bättre placerad medspelare. Lugnet infinner sig när vi utökar ledningen genom mål på hörna och friläge, även om Ingelstad skapar en del farliga lägen som backlinjen lyckas styra undan i sista sekund. Totalt sett en match vi kämpar oss igenom och vinner genom att orka, medan vi spelmässigt har klar förbättringspotential på offensiv planhalva. Vi tar med oss poängen och ser fram emot ny match i helgen mot Tingryd. Vi ses på Lessebo IP FB Dam 25 aug 2020 0kommentarer
  • Stark vändning i Ronneby

Fantastiska förutsättningar för en fin fotbollsmatch på fredagskvällen i Ronneby. Soligt, fin gräsmatta och med en seger i ryggen senast fanns alla förutsättningar för att prestera. Uppvärmningen kändes ofokuserad och jag upplevde att det inte fanns koncentration på uppgiften som väntade. Det visade sig i också i matchens första minut, där Ronneby snyggt gör 1-0 mot ett sovande lag. Vi får igång tempot och skapar ett spelövertag men åker på en straff emot oss, som gör att vi redan i matchminut 20 har 2-0 emot oss. Sedan vaknar vi till ordentligt. Spelar riktigt fin fotboll och skapar ordentligt med chanser. Laget trycker upp och fler följer med i anfallen. Inom en kvart så har vi vänt matchen och går till paus med en ledning på 4-3. Målen är fint placerade avslut med bra passningsspel hela vägen upp till anfallet. Andra halvlek äger vi mer boll och skapar ett övertag som Ronneby får svårt att kontrollera. Vi får med alla lagdelar i anfallet och vårt innermittfält vinner duellerna, vilket gör att spelet hamnar på motståndarnas planhalva. Ronneby är dock väldigt snabba i anfallet och har ett yttermittfält som skapar oreda hela tiden. Lisa får jobba hårt i löpduellerna eftersom deras djupledspassningar kommer i nästan varje anfall de har. Vi utökar ledningen men jag upplever inte att matchen känns avgjord förrän vi tar ledningen med 5-8 när det är några minuter kvar. Det är väldigt roligt att se laget ta sig samman och vända det tuffa underläget, och att de tillsammans kämpar till domaren blåser av. Sådana segrar är viktiga att få vara med om. Idag presterade hela laget på en nivå jag bara kan önska håller i sig under hösten. Det skulle gå att lyfta fram flera spelare som gjorde sina bästa insatser under min ledartid men jag vill hellre hylla kollektivet. Det är den absolut bästa laginsats jag varit med om hittills. Nu är det en vecka med träningar innan vi spelar mot Ingelstad. FB Dam 14 aug 2020 0kommentarer