• förlust trots en monsterklack, vi tar dem i returen

Skärtorsdag och dags att dra igång kvalomgång 2 till allsvenskan så vi åker till Uppsala för att gästa Alunda IBF som kvalar som placerade på position 5 i allsvenskan östra, bäst av 3 gäller så vi går för seger. Med oss i den stora bussen har vi samlat en klack som skall stöda stötta, föra liv och bära oss till seger. Efter en lång resa anländer vi exakt i tid och de sista förberedelserna vidtar, kort patrull i närområdet, friskluft och så in för ombyte och uppvärmning. Period 1: Lite försiktig inledning från båda sidor, två lag som lär känna varandra men allt eftersom så kommer det fler chanser och försök från båda sidor. Det är jämnt fördelat med chanserna och vi har en stolpträff som går ut, hemmalaget skapar tryck och oreda i vår försvarszon men Ida Haag i kassen tar enkelt hand om de bollar som når fram. Vid 6 spelade min så åker hemmalaget på en utvisning och vi får möjligheten att spela 5 mot 4 och 7:40 får Maja A-E läget och stänker in 0-1 från höga slottet, Kumlaklacken får nästan taket att lyfta i Olandshallen. Alunda försöker nu trycka på och vid ett av deras anfall så går bollen ner i vårt vänstra hörn, Petra L är först ut och spelar till cap Danielsson centralt, Danne vänder upp i banan och är så när förbi sin bevakning för att skapa en 3 mot 2, men bollen studsar ur och vidare till hemma back som kvickt hittar pass ut på vår vänsterkant där friläge finns och 1-1 förbi såväl vårt täck som Ida i kassen, lite surt kan man tycka 8:37 på uret. Spelet fortsätter som tidigare i perioden, kanske att hemmalaget skapar något mer än oss. Det blir olyckligtvis ett misstag från oss som ger nästa mål i matchen. Ett ogenomtänkt byte lämnar en fristående spelare framför vår kasse för någon sekund när Alunda äger boll på back, två pass senare så sitter 2-1 bakom en chanslös Ida. Bara o bryta ihop o komma igen. Det blir inga fler mål i perioden även om det skapas lägen åt båda håll, kanske lite fler mot Kumlakassen men det är marginellt. Skotten 8-6 till Alunda. Period 2: Nu har vi fått känna på motståndet och vi går in till andra perioden med gott mod om att kunna vända matchen till vår fördel. Det är dock Alunda som kommer ut med mer energi, fart och bolltempo vilket gör att de får ett övertag i spelet första 5 min av perioden. vi får mest ägna oss åt försvar och Ida får briljera i kassen, därför är det extra skönt efter 5:54 när en hemmaspelare lyckas åka på en utvisning då hon blir lite frustrerad efter ett tveksamt domslut. Nu är vi supereffektiva i PP och redan efter 15 sek sprätter Stina upp bollen i nättaket, 2-2 efter 6:10 och Kumlaklacken vet inte till sig av glädje. Vi får nu lite mer energi och jämnar ut spelet på plan, men vi har en period på 8 minuter som vi skulle vilja spela om då vi tappar initiativet, häng med nu så skall vi förklara. 7:54 är det vår tur att spela boxplay och vi gör det bra men efter 50 sekunder sprätter hemmalaget dit 3-2 i bortre krysset. 11:48, 4-2, vi vinner boll i eget högerhörn och ställer om men bollen rinner iväg från en Kumlaspelare, fångas upp av en hemmaspelare som friställer en kvardröjande kollega i höga slottet och skott i nät. 13:08, 5-2, vi tappade lite energi efter senaste målet och vi tappar boll högt upp i banan med tre spelare på fel sida boll så går det fort åt andra hållet, ett snyggt give and go spel ger hemmalaget en utökad ledning och brantare motlut för oss. 16:43, 6-2, vi är trötta och Alunda trycker på hårdare och tillåter oss bara korta bollinnehav och till slut betalar det sig för hemmalaget, vi tappar boll och en back strax norr om mittlinjen lägger bollen mot vårt mål, Ida i kassen är skymd men hon lyckas få armen på bollen som ändå snöpligt studsar över mållinjen precis utom räckhåll, backen ökar i lutning, ta en 1-2-3 KUMLA och trampa på eller var det spiken i kistan, ICKE det är vi för stolta för och det är en hel period kvar att spela, dessutom lite kvar på denna så vi passar på att reducera. 19:18, 6-3, hemmalaget bygger anfall men slarvar i passningarna, Frida S bryter bollen centralt och släpper bollen till Liv J i fart som släpper tillbaka till Frida som smyger med till höger och bortre är ledigt, Kumlaklacken jublar och för liv, livet är underbart. Skotten 8-5 till Alunda visar dock på en viss effektivitets skillnad. Period 3: Inget att förlora inför 3:e perioden, vi vaskar om lite i laget, går ner på spelare och ledningen beordrar full fart framåt. Tyvärr så är det återigen Alunda som har mest tryck i benen, lite snabbare beslut och högre bolltempo, vi strider på så mycket det går men det blir mest försvar och vid 5:23 när bollen tappas i Alundazonen så kan hemmalaget komma 2 mot 2, ett ryck förbi vår högerback och ett avslut senare är det utökat till 7-3. Men som sagt, vi är inte de som ger upp så lätt, vi fortsätter kliva och vid 9 min spelade så kan Linnea Ö hitta Vendela F centralt, fint släppt till cap Danielsson i rörelse på vänsterkanten som sätter bollen snyggt i bortre burgaveln fram till 7-4. Vi fortsätter att kämpa på och det skapas lägen för fler reduceringar, men i ivern att göra mål så bjuds det även på kontringsmöjligheter vilket Alunda utnyttjar, 13:20 en hemmaspelare lämnas ensam framför Kumlakassen och kan enkelt sätta 8-4. 14:46 tar vi timeout och ledningen agerar, sätter allt på ett kort, vi rycker målvakt och spelar 6 mot 5 vilket ger resultat, 16:06 kliver Emma N in på plan och får boll, avancerar mot mittlinjen och vräker bollen mot mål, 8-5 tycker domarna och vi håller med, solklart. Fortsatt spel 6 mot 5 och det skapas möjligheter, men till slut så får Alunda loss bollen och kan rulla in den definitiva spiken i kistan efter 17:35. Skotten 9-5 och totalt 25-16. Kumlas mål: Maja Elf, Stina Jönsson, Frida Sund, Frida Danielsson, Emma Nyberg 1 mål var. Matchvärden utsåg Maja Elf till matchens lirare och en hemlig men kompetent jury utsåg cap Frida Danielsson till matchens Kumla-Kämpe Vår mångordige ledare har följande att säga om matchen -”En helt okay match från vår del, vi möter ett starkt Alunda som kommer från bra säsong i Allsvenskan. Vi är ändå med i matchen men tappar lite i mitten av andra perioden. Vi gör en bra tredje period tyvärr kommer vi inte närmre än 5-8 och sedan gör de 5-9 i öppen kasse” -”Nu har vi fått känna på tempot och det känns som det finns ett stort hopp att slå de i returen hemma på annandagen. Extra plus för Lagkapten Frida Danielsson och vår målvakt Ida Haag” Sålunda den första ronden till Alunda men vi ser fram mot returmötet på Annandag Påsk kl 13:00 i Kumlahallen. A-lag Damer 31 mar 0kommentarer
  • Vi bokade STORA bussen, klä er i blått och häng med

Skärtorsdag den 28 mars inleder vi kvalomgång 2 och drar således på äventyr i Uppland och vi har bokat den STORA bussen så det finns gott om plats för alla underbara föräldrar och supporters så häng med och supporta dem, klä er i blått och delta i uppladdningen och ladda för match för det facila priset av 200 kr/person (inträde 60:- ingår ej) Boka plats på Bussen genom att sms:a namn och antal till Lasse Persson på 070-7192418 och swisha betalningen till samma mobilnr, först till kvarn gäller. Bussen avgår från Kumlahallen kl 15:05. Örebro (Bettorpsgatan 16) ca kl 15:20 Vi åker naturligtvis med Let´s go by bus Kom ihåg att ta med mat för dit och hemfärd A-lag Damer 25 mar 0kommentarer