• Stabil 3-1 seger mot IF Väster

Det var en blåsig och kall torsdagskväll på gamlestadsvallen när domaren blåste igång matchen. IF Väster stod för dagens motstånd. Det är inte den bästa halvleken vi spelat men vädret har en del att göra med det också. inget av lagen är dominarande eller styr matchen utan den står och väger lite fram till den 20e minuten där Nori bryter bollen av deras försvare som har friväg ner till mål där han lägger den till Marcos som enkelt gör 1-0. Men ledningen skulle vara kortvarig då i den 22:e minuten efter en felpass av oss får Väster kontring och gör inga misstag. 1-1. Båda lagen har några chanser resten av halvleken men annars inget speciellt märkvärdigt. Andra halvlek startar och fortsätter lite där den första slutade. Men efter ca 10 minuter spel så får vi ett läge. Där Nihat från högerkanten löper förbi sin gubbe och lägger in den till Marcos som även denna gången rullar enkelt in den! 2-1. Efter målet börjar vi ta över matchen lite. Vi skapar dem flesta lägena och vi skulle få utdelning i den 64:e igen. Efter att vi fått en avblåsning på en felaktig offside som var ett friläge, så råkar deras försvarare passa bollen på frisparken till Marcos som lägger enkelt in 3-1 och han fullbordar sitt Hattrick. Resten av matchen har vi flera lägen att kunna utöka ledningen och Väster får 1-2 bra lägen men det är vi som äger de sista 20. Stabil seger i ovädret med 3-1 och om en vecka är det match igen mot Angered MBIK. Forza Kozara A-lag 8 mar 2019 0kommentarer
  • Nyförvärv nr. 9: Adam Reggiani

Vårat senaste nyförvärv är lite av en lokalfotbollskändis. Med mycket meriter med många bra klubbar så väljer Adam Reggiani att ansluta till Kozarafamiljen. Den store anfallaren kan bli otroligt viktig för oss uppe på topp och förhoppningsvis slåss om skytteligan! Vi ställde Adam några frågor: 1. Välkommen till Kozara! Berätta lite om dig själv samt din fotbollskarriär? - Tack! Adam Reggiani kommer senast från Velebit. Driver restaurang samt jobbar med ungdomar inom fotboll och själv spelat för en del klubbar både utomlands och i Sverige. Är en medioker spelare i mina bästa stunder. 2. Hur kom det sig att det blev Kozara? - Jag har precis blivit pappa och planen va egentligen att jag skulle stannat i Velebit men pga tid och familjesituationen så fanns inte möjligheten att åka till Hisingen 2-3 gånger i veckan, då hörde Dejan av sig och Kozara rädda mig från att sluta spela. Gamlestan är ett stenkast från mig så det blir perfekt. Har även ett ungdomslag i grannföreningen Götaholm BK så det passar perfekt. 3. Har du följt Kozara någonting de senaste säsongerna? - Man har ju önskat att Savo skulle ringa och värva mig för flera år sedan men han har nog tappat bort mitt nummer , men ja givetvis har man haft koll på Kozara och man har haft många vänner som spelat i föreningen och fortfarande finns kvar i klubben . 4. Vad är ditt intryck av föreningen? - En fin förening med folk som brinner för klubben, och det känns som en nystart görs inför i år vilket är väldigt intressant och kul att få vara med på resan. 5. Vad är dina förhoppningar på denna säsong? - Ja har om jag ska vara ärlig väldigt dålig koll på dom flesta lagen i serien dock finns det några lag man har koll på. Tror att om vi får hålla våran 11:a frisk så kommer det nog gå väldigt bra . Och givetvis om Alejandro spelar då finns det ju inget annat än guld drömmar ;) 6. Vad är dina styrkor som fotbollspelare? - Som jag nämnde tidigare en medioker spelare i mina bästa stunder gjort mycket mål, men det är nog bara för någon skjutit på mig så har jag styrt in den. Kan ibland blixtra till och då kan show utlovas och entré kostnaden bör höjas dom matcherna. Men tränaren verkar gilla mig och jag är alltid i tid när det vankas fester . 7. Till sist, vilken match ser du mest framemot? - Jag hade önskat säga någon go B-lags match men är redo för alla matcher och ser fram emot att få spela på Gamlestadsvallen! Vi tackar Adam och önskar honom all lycka under säsongen med många baljor! Forza Kozara! A-lag 6 mar 2019 0kommentarer
  • Sohell Kassal förlänger!

En viktig kugge i vårt försvar väljer att fortsätta med oss under! Vi är väldigt glada att kunna meddela att Sohell Kassal med goda meriter från divisioner högre upp väljer att förlänga med oss! Vi ställde Sohell några frågor: 1. Var det ett enkelt beslut att fortsätta med Kozara? - Inte ett jätte enkelt beslut, vi har haft en tuff period i Kozara senaste året så man va lite tveksam till att spela fotboll överhuvudtaget. Men när sportcheferna ringde o fick visa sin plan så fick jag en bra känsla att det kan bli kul igen. 2. Va behöver vi göra för skillnad denna säsong jämfört med förra? - Vi behöver hitta glädjen framförallt. Se till att alla tycker att det är kul att spela fotboll. Få ner så många som möjligt på träningarna. 3. Har vi vad som krävs för att slåss i toppen detta år? - Vi får nog vara lite ödmjuka den här säsongen och ta en match i taget. Alltid svårt när man ramlat ner en serie och många spelare har lämnat. 4. Är det någon match du ser framemot extra mycket? - Nej inte direkt så. Ska bara bli kul att kunna få spela fotboll ytligare ett år till. Vi tackar Sohell och önskar han all lycka inför säsongen! Forza Kozara A-lag 3 mar 2019 0kommentarer
  • Kryss mot Björkö

En kylig Torsdags kväll uppe på fina Rosenhill var det dags för match! IFK Björkö(Div 4B) stod för motståndet. Vi startar matchen med en blanding av Rutinerade och Unga och vi startar bra. Det är vi som håller i taktpinnen och spelar bäst fotboll. Vi skapar även de vassaste chanserna men gör inte mål på dem och som man säger, gör maninte mål framåt så får man en i baken och det är precis det som händer. I den 23:e minut tar Björkö ledningen på hörna efter vi tappat markeringen på deras spelare. 0-1. Efter deras mål fortsätter vi pressa och vilka chanser vi skapar! Men vi lyckas inte ta vara på dem. Björkö får någon kontring då och då men inget farligt, utan det är vi som lyckas i den 42:a minuten kvittera. Efter fin djupledsboll till Marcos som är fri mot målvakten, skjuter men målvakten räddar och Marcos får returen till sig och skjuter igen men målvakten räddar den också men släpper retur till Can som ej gör några misstag. 1-1. Halvlek. Andra halvlek startar och det är precis som i första där vi styr och ställer. I den 55 minuten får Marcos ännu ett läge där målvakten räddar men Marcos tar returen och lägger in bollen fint till en ensamstående Nori i straffområdet som inte gör några misstag. 2-1! Vi fortsätter pressa efter detta och forsätter att få lägen men vi lyckas inte idag. Utan efter stort övertag från vår sida gör vi lite misstag i backlinjen i slutminutrarna och Björkö Kvittar till 2-2 i den 85:e minuten. Väldigt Oturligt. Matchen slutar även 2-2 men där vi verkligen var värda att vinna. Vi spelade riktigt bra och får bara ingång målskyttet kan detta blir riktigt bra! Även stor eloge tlll Björkös målvakt som storspelade! Forza Kozara! A-lag 1 mar 2019 0kommentarer
  • Nyförvärv och mycket fotboll i sitt hjärta...

Mattias är en ugn, entusiastisk och har en fin ödmjukhet med mycket fotboll i sitt hjärta. FK Kozara vet att Mattias Georges kommer att göra mycket för oss i år, mist kval till Div.3. 1. Välkommen till FK Kozara! Berätta lite om dig själv. Tack! Jag fyllde nyligen 21 år och bor i Frölunda, där jag blivit uppväxt. Pluggar Psykologi med inriktning idrott i Halmstad och har stort intresse för människor beteende inom olika situationer, speciellt inom idrott och fotboll. 2. Vad vet du om Kozara sedan innan? Jag vet att Kozara alltid haft spelare som spelat högre upp i Divisionerna. Kozara vet jag sen tidigare att dom har alltid velat spela en fin fotboll, där spelarna har en fin grundteknik och bollkänsla. 3. Vad är dina styrkor? Mina styrkor är min teknik, bollkontroll och sen är min fysik inte jättedålig heller😉 4. Vad är dina förhoppingar inför kommande säsong? Jag ser att Kozara tar hem den här serien samt bygger en stark laganda. 5. Är det någon speciell match du ser extra fram emot? Inte i nuläget, jag förbereder mig alltid samma inför varje match. Troligtvis kommer jag att lära känna de tyngre matcherna och ha lite extra adrenalin involverat. 6. Hur många baljor gör du 2019? Det återstår att se😏 så länge jag gör mina poäng och kan hjälpa Kozara till att kvala till Div.3 är jag nöjd. Varmt välkommen till Kozara familjen och vi önskar Mattias all lycka inför den kommande säsongen! FORZA KOZARA! A-lag 19 feb 2019 0kommentarer