• Poäng i premiären mot Kärra KIF

Vid avspark på Klarebergsvallen öste regnet ner och gjorde underlaget snabbt och mer svårspelat, men vad gjorde det denna dag när premiären i division 5 äntligen var här! I matchens absoluta inledning öppnar Ousmane med ett skott utanför efter att vi erövrat boll direkt med aggressivt presspel. Viljan dominerar från båda lagen vilket innebär mycket närkampsspel där vi står upp bra mot en solid motståndare. Halvvägs in i halvleken tar Kärra över som det spelförande laget, vilket resulterar i en mer eller mindre öppen målchans som trots allt inte ger utdelning. Vi ger inte upp och tar oss in i matchen igen, och det är fortsatt mållöst vid halvtidsvilan. Inför andra halvlek talar vi om vissa mindre justeringar defensivt, men överlag annars en bra insats och inställning från vår sida så bara att ta matchen vidare och gå för poäng. Precis som i matchinledningen skapar sig Ousmane på nytt ett ypperligt läge att spräcka nollan, men tyvärr vill det sig inte den här gången heller. Alldeles därefter viker William Guse in från sin kant med ett bra skott, men inte heller nu något nätrassel då målvakten räddar. Matchen står sedan fortsatt och väger innan Kärra lyckas göra 1–0 på hörna i den 68e spelminuten. Viss förvirring uppstår dock då assisterande domaren har lyft flaggan för offside, men domaren godkänner efter överläggning tillslut målet då den offsidestående spelaren av honom inte bedöms påverka spelet. Direkt vid avspel därefter får Emil fin träff med ett skott strax utanför vilket blir startskottet för vår forcering till kvittering där flertalet målchanser förekommer. Det dröjer dock till matchens sista spelminut innan vi lyckas spräcka måltorkan, och då just genom Emil som trycker in 1–1 efter en tilltrasslad situation i Kärras straffområde. Underbart! Vi tar med oss en poäng i en svårspelad premiär mot en duktig och etablerad division 5-motståndare, vilket vi sammantaget är nöjda med. Totalt sett en stabil insats av oss även om matchen har perioder där Kärra trycker ner oss och dominerar bollinnehavet. Sett till antalet målchanser känns ändå delad pott rättvist ur vårt perspektiv. Avslutningsvis lyfter jag på hatten lite extra för lagmoralen grabbarna visar upp i matchen slutskede vilket resulterar i den sena kvitteringen, riktigt härligt att se. A-lag Herrar 7 apr 0kommentarer
  • Seriepremiär! Kärra KIF väntar på Klarebergsvallen

Äntligen! Efter en lång försäsong så är det, även om man kanske inte tror det när man tittar ut, dags för seriespel igen. Dessutom comeback i division 5 efter 13 långa år för föreningen som spelade här senast säsongen 2010. Vi ser fram emot matchen mot Kärra, en etablerad motståndare som slutade på en fin 4e placering i samma serie förra året. Varmt välkomna att stötta laget som den 12e spelaren med avspark fredagen den 5e april kl. 19.15 på Klarebergsvallen. A-lag Herrar 4 apr 0kommentarer
  • Vinst i genrepet mot SK Argo

Efter ett lyckat träningsläger i Falkenberg var det dags för den sista träningsmatchen innan seriespelet börjar i nästa vecka. SK Argo väntade denna i sammanhanget ljumma försäsongskväll på Prästängen, en motståndare som vi ifjol spelade två stentuffa matcher emot och som tampades med oss om kvalplatsen in i det absolut sista. Matchen börjar i ett ursinnigt tempo med förväntat ställningskrig kombinerat med mestadels fint kombinationsspel av båda lagen med chanser åt båda håll. Fortsatt jämt en dryg kvart in i matchen när vi tar ledningen med 1–0 genom ett välplacerat skott av Oliver ”Preben” Augustenborg, fint framspelad av Victor på högerkanten. Innan dess visar även Albert Flygare klass med en crossboll som öppnar upp ytan fint och skapar förutsättningarna. Argo är tunga och tydliga i deras spelidé, och i den fortsatt jämna tillställningen lyckas de med kvarten kvar kvittera till 1–1 vilket står sig halvleken ut. Bra känsla i pausvilan där vi känner att vi har träff på dem defensivt och skapar bra chanser framåt, så bara att fortsätta på inslagen linje och hålla upp intensitet och noggrannhet. Vi rivstartar den andra halvleken där Ousmane inom loppet av de tio första minutrarna skapar sig två riktigt bra målchanser, men tyvärr nick i stolpe respektive ribba så målen uteblir. Fortsatt ställningskrig och böljande spel när Ousmane igen är på rätt ställe, men fortsatt inte har marginalerna med sig med en ny nick. Med knappa tio minuter kvar är det istället pånytt "Preben" som slår till! Andra målet för dagen och ny ledning 2–1, även denna gång framspelad av Victor men från andra kanten denna gång. Argo trycker nu på än hårdare för en kvittering, men mycket tack vare en storspelade Joel i målet håller vi undan och tar med oss segern när domaren blåser av för fulltid. Som väntat en riktigt bra genomkörare mot en motståndare som alltid bjuder upp till dans. Med en avslutande vinst i ryggen ser vi nu fram emot seriepremiären i division 5 borta mot Kärra fredagen den 5e april kl. 19.15 på Klarebergsvallen. Hoppas ni är med oss då och stöttar som den viktiga 12e spelaren! A-lag Herrar 28 mar 0kommentarer