• Seriepremiär! Kärra KIF väntar på Klarebergsvallen

Äntligen! Efter en lång försäsong så är det, även om man kanske inte tror det när man tittar ut, dags för seriespel igen. Dessutom comeback i division 5 efter 13 långa år för föreningen som spelade här senast säsongen 2010. Vi ser fram emot matchen mot Kärra, en etablerad motståndare som slutade på en fin 4e placering i samma serie förra året. Varmt välkomna att stötta laget som den 12e spelaren med avspark fredagen den 5e april kl. 19.15 på Klarebergsvallen. A-lag Herrar 4 apr 0kommentarer
  • Vinst i genrepet mot SK Argo

Efter ett lyckat träningsläger i Falkenberg var det dags för den sista träningsmatchen innan seriespelet börjar i nästa vecka. SK Argo väntade denna i sammanhanget ljumma försäsongskväll på Prästängen, en motståndare som vi ifjol spelade två stentuffa matcher emot och som tampades med oss om kvalplatsen in i det absolut sista. Matchen börjar i ett ursinnigt tempo med förväntat ställningskrig kombinerat med mestadels fint kombinationsspel av båda lagen med chanser åt båda håll. Fortsatt jämt en dryg kvart in i matchen när vi tar ledningen med 1–0 genom ett välplacerat skott av Oliver ”Preben” Augustenborg, fint framspelad av Victor på högerkanten. Innan dess visar även Albert Flygare klass med en crossboll som öppnar upp ytan fint och skapar förutsättningarna. Argo är tunga och tydliga i deras spelidé, och i den fortsatt jämna tillställningen lyckas de med kvarten kvar kvittera till 1–1 vilket står sig halvleken ut. Bra känsla i pausvilan där vi känner att vi har träff på dem defensivt och skapar bra chanser framåt, så bara att fortsätta på inslagen linje och hålla upp intensitet och noggrannhet. Vi rivstartar den andra halvleken där Ousmane inom loppet av de tio första minutrarna skapar sig två riktigt bra målchanser, men tyvärr nick i stolpe respektive ribba så målen uteblir. Fortsatt ställningskrig och böljande spel när Ousmane igen är på rätt ställe, men fortsatt inte har marginalerna med sig med en ny nick. Med knappa tio minuter kvar är det istället pånytt "Preben" som slår till! Andra målet för dagen och ny ledning 2–1, även denna gång framspelad av Victor men från andra kanten denna gång. Argo trycker nu på än hårdare för en kvittering, men mycket tack vare en storspelade Joel i målet håller vi undan och tar med oss segern när domaren blåser av för fulltid. Som väntat en riktigt bra genomkörare mot en motståndare som alltid bjuder upp till dans. Med en avslutande vinst i ryggen ser vi nu fram emot seriepremiären i division 5 borta mot Kärra fredagen den 5e april kl. 19.15 på Klarebergsvallen. Hoppas ni är med oss då och stöttar som den viktiga 12e spelaren! A-lag Herrar 28 mar 0kommentarer