• Referat: Vejby IF - Kinna IF

Årets första bortamatch går till Skåne och möte med Vejby IF i ett blåsigt vårväder. Kinna inleder starkt och är första 20 minuterna det klart starkare laget, mycket bollinnehav med ett vårdat och genomtänkt spel där man inte stressar i motvinden, dock saknas de riktigt heta målchanserna. De gånger Vejby får låna bollen ser vi en resolut backlinje som inte lägger något emellan. Halvtimmen in i matchen är det dock Vejby som tar ledningen efter att vi gått bort oss på vänsterkanten, något hemmalaget utnyttjar, kommer djupt ned i straffområdet och klassiskt snett-inåt-bakåt till slottet där vi får se ett distinkt avslut som Tobbe i vår kasse är chanslös på. Kvitteringen är dock inte långt borta då Prince Isaac minuterna senare på ett smart sätt vinner ett inkast vid hörnflaggan, sätter igång spelet snabbt och en urstark Persengård håller ifrån sin tuffa bevakning i straffområdet och friställer helt David Mijatovic som från 2 meters håll inte kan bomma öppen kasse. Det sista som händer i halvleken är en jättechans för hemmalaget där Tobias räddar oss från ett psykologiskt jobbigt mål med en akrobatisk räddning för att sedan även få vantarna på returen först. Andra halvlek inledds lite avvaktande men i takt med klockan går så är det Kinna som tar över desto mer, Vejby som hela matchen igenom försvarat sig föredömligt skapar dock ytterligare en högkalibrik chans som Tobias räddar med en benparad, men efter det är det Kinna som står för resten av händelserna i matchen och halvvägs in halvleken kommer ledningsmålet. Det är Pep som rusar ifrån sin bevakning,som dessutom halkar i den för dagen tungsprungna mattan, sät ter full fart mot målet och ser David som åter placerat sig 2 meter från mållinjen, denna gång så är det ett lika enkelt mål från David, men han hinner först skicka iväg målvakten till korvkön med en elegant bollbehandling. Vejby chansar efter detta och flyttar upp backlinjen, något som ger vår offensiv ofantliga ytor att härja fritt, något som oxå sker. Först bränner Pep ett friläge med 16 centimeters marginal, för att strax efter få se Prince Isaac förvalta ett liknande läge till ledning 3-1. Pep själv får minuten senare revanch på sig själv med ytterligare en boll som slinker igenom Vejbys backar och avslutet är distinkt och elegant från halvmånen. Seger med 4-1 i en imponerande insats på bortagräs, trots en vårig, lagom studsig matta så spelar vi oss fram till läge, visar tålamod och jobbar hårt för märket på bröstet. Till sist: - Vi drar på oss 3 varningar, varav 2 av dessa är onödiga, en bortsparkad boll efter avblåsning och en spelförstörande när Vejby skall slå en frispark på egen planhalva. Varningar som för matchen inte är avgörande, men i förlängningen med avstängningar kan de bli det. + Niklas Ragnarsson gjorde comeback i den 77:e minuten efter sin knäoperation! Bäst på plan: David Mijatovic - Inte just för hans dubbla mål, utan för jobbet han lade ned under hela matchen, både deffensivt och offensivt. Startelvan: Tobias Andersson - Benjamin Warnerfeldt, Isac Martinez, Johan Larsson, Felix Wahle - David Mijatovic (86), Emin Rramovic (54), Oliver Persengård - Prince Isaac Kouame (86), Perparim Beqaj, Milton Sandberg (77). Avbytare: Isak Ingemarsson (54), Niklas Ragnarsson (77), David Andersson (86), Elion Demiri (86), Anton Gadh, Ture Von Schedvin A-lag Herrar för 6 dagar sedan 0kommentarer