• Inför: Kinna-Halmia

Årets näst sista hemmamatch ikväll då IS Halmia kommer på besök till Viskavallen. Det är ett stukat Halmstadlag som kommer på besök, på de senaste sju kamperna har man endast vunnit en match och förlorat resterande, en sjunde plats i tabellen, kan tyckas vara ganska säkert men faktum är att det endast är 5 poäng ned till kvalplatsen, dock har man klart bättre målskillnad. Det är en anmärkningsvärd förändring mot vårsviten som bla bestod av 5 raka vinster. Senast kommer man från en smått osanolik förlust med 0-7 mot Böljan på Örjans Vall. Adam Lindström och Alexander Arvidsson har svarat för 8 mål var för halläningarna dock har inte den sistnämnda varit med de senaste omgångrna. Två av Adams mål kom i vårmötet mellan lagen på Örjans vall, en mycket märklig match där vi ledde 3 gånger om, men Halmia lyckades kvittera och dessutom göra att retligt segermål på stopptid och vinna med 4-3, utan tvekan årets jobbigaste poängtapp för vår del. Noterbart förövrigt är att Halmia inte spelat någon ovagjord match hittintills. Vår senaste match var Galtabäck borta i 30 graders värme, det blev en underhållande och med tanke på värmen oväntat högt tempo matchen igenom. Vi tog genom Persengård ledningen i slutet av första akten, medans hemmalaget kvitterade i upptakten av den andra. Resultatet för över 90 minuter anses som väldigt rättvist, vi hade totalt sett mer boll och förde spelet, men Galtabäck hade de vassaste chanserna. Med facit i hand var hemmalaget ytterst nära samtliga poäng efter att forcerat fram 5 hörnor sista 2 minuterna, extra anmärkningsvärt när man under de första 43 minuterna inte hade någon. Vår målvaktdebutant, Albert Leka, visade här prov på mod och styrka med en direkt matchräddande reflexräddning och tog för sig i luftrummet på ytterligare några av hörnorna. Till dagens match är Emin Ramovic varningsavstängd och Noel Ohlson sjuk. In i truppen igen är Benjamin Warnerfelt och Tobias Andersson. Avspark ikväll kl 19:30 på Viskavallen, Välkomna! Matchtrupp: 1 Albert Leka 2 David Andersson 4 Benjamin Warnerfelt 6 Johan Larsson 8 Niklas Ragnarsson 9 Oliver Persengård 10 David Mijatovic 14 Anton Olsson 15 Felix Wahle 16 Ture Von Schedvin 17 Ludwig Holtstrand 18 Olle Gustafsson 19 Perparim Beqaj 20 Isac Martinez 22 Prince Isaac Kouame 23 Elion Demiri 30 Tobias Andersson A-lag Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer