• Inställt ikväll.

Tyvärr är träningsmatchen mot Kalmar Södra inställd ikväll. Träning på onsdag på Fredriksskans Herrar 10 apr 2023 0kommentarer
  • Referat: Kalmar AIK Herr - Primetime FC

Efter en väl genomförd gruppomgång i smålandscupen, med idel segrar, så höjdes motståndet i 1:a kvalomgången. En andra drabbning i år mot Primetime (seger i Nybro Open) utgjorde hindret för avancemang till nästa runda. Efter en bra träningsvecka och i stort samtliga tillgängliga innebar att tränarna hade bra möjligheter att formera en slagkraftig elva. Klockan 1930 började matchen på ett kylslaget konstgräs på Bergavik. Trots en hel del slarv i passningsspelet så är det KAIK som skapar dem farligaste lägena. Efter 20 minuter har klubben haft 2 bra lägen att ta ledningen på när både Niki och Eddie kommer till farligt läge. Målvakten i Primetime räddar det ena ur svår vinkel och det andra inspelet rullar förbi mållinjen med någon meter och missar en inrusande AIK-spelare med någon tiondel. Primetime har ett bra grundspel och äger en del boll men det dröjer till 30:e minuten innan deras första avslut på mål kommer. Då är det den mycket skicklige yttern Kami, som med sedvanlig teknik driver in i banan och avslutar ett skott, som lite turligt ändrar riktning på en AIK-fot, och ställer Bexell i målet. Således 1-0 efter 30 minuter där det så långt inte har varit något övertag till något lag. Efter målet har dock Primetime ett litet övertag och håller ställningen fram till paus. Efter lite ändringar i paus äntrar klubben planen i andra halvlek med alla möjligheter att vända detta. Efter första 5-10 minuterna i andra halvlek så är det dock ingen som tror på en vändning då felpassen och dem tekniska misstagen haglar i Kalmar AIK, samtidigt som Primetime skapar någon farlig omställning. Men då jobbar AIK sig in i matchen och hittar mer rätt, dock utan att komma till någon riktig målchans. AIK försöker men kommer inte åt Primetime och ju längre matchen går så är det faktiskt AIK som ser tröttare och tröttare ut. Det biter inte riktigt medan Primetime hotar mer och mer, bland annat med ett stolpskott efter en spelvändning. När sedan JIm drar på sig sitt andra gula kort i 75:e minuten så ser det mörkt ut. Och ännu mörkare blir det i 80:e minuten när en av alla utlandsproffs i Primtime sätter 2-0 till. Efter det skapar faktiskt klubben 2 riktigt bra lägen och då hade det kunnat bli darr hos motståndarna, men tyvärr bommas dem lägena, och som det inte var nog så drar Niki på sig sitt andra gula kort i slutskedet och blir även han utvisad. 2-0 speglar matchen väl där primetime har sina toppar i sina ytterforwards Kami och Cian, men även Giga är så klart klass på denna nivån. Men bäst på plan i dag var en gammal U19 spelare från KFF, nämligen Lanzinger, som jobbade över stora ytor, ägde mitten och gav inte bort många bollar. För våra blåa bröder var det en nyttig väckarklocka efter en fin vinter/vår utan någon förlust. Ska vi vara med i toppen i femman i år, där Primetime är en av våra största konkurrenter, så måste passningskickligheten öka markant (oerhört många felpass idag) och dessutom måste arbetsinsatsen höjas. Inget lag ska springa ifrån oss och vinna fler dueller i alla fall, så nu har vi ett riktmärke att jobba efter. Några ljuspunkter med en förlust då? Jodå, inga skador, ett bra fysiskt uttag, en förståelse om vilket jobb som krävs, dessutom borde passningsprocenten gå att öka upp ganska enkelt. Några spelare kvitterar ut ett godkänt betyg men på det stora hela kan alla bättre, och vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Nu lägger vi Smålandscupen till handlingarna och fokuserar på serien som är så mycket roligare och viktigare. Sedan håller vi tummarna att vädret är med oss så vi kan kliva in i våran borg igen efter påsk-helgen, nämligen Fredriksskans. Herrar 6 apr 2023 0kommentarer
  • Förlust i Smålandscupen.

Efter en väl genomförd gruppomgång i smålandscupen, med idel segrar, så höjdes motståndet i 1:a kvalomgången. En andra drabbning i år mot Primetime (seger i Nybro Open) utgjorde hindret för avancemang till nästa runda. Eeter en bra träningsvecka och i stort samtliga tillgängliga innebar att tränarna hade bra möjligheter att formera en slagkraftig elva. Klockan 1930 började matchen på ett kylslaget konstgräs på Bergavik. Trots en hel del slarv i passningsspelet så är det KAIK som skapar dem farligaste lägena. Efter 20 minuter har klubben haft 2 bra lägen att ta ledningen på när både Niki och Eddie kommer till farligt läge. Målvakten i Primetime räddar det ena ur svår vinkel och det andra inspelet rullar förbi mållinjen med någon meter och missar en inrusande AIK-spelare med någon tiondel. Primetime har ett bra grundspel och äger en del boll men det dröjer till 30:e minuten innan deras första avslut på mål kommer. Då är det den mycket skicklige yttern Kami, som med sedvanlig teknik driver in i banan och avslutar ett skott, som lite turligt ändrar riktning på en AIK-fot, och ställer Bexell i målet. Således 1-0 efter 30 minuter där det så långt inte har varit något övertag till något lag. Efter målet har dock Primetime ett litet övertag och håller ställningen fram till paus. Efter lite ändringar i paus äntrar klubben planen i andra halvlek med alla möjligheter att vända detta. Efter första 5-10 minuterna i andra halvlek så är det dock ingen som tror på en vändning då felpassen och dem tekniska misstagen haglar i Kalmar AIK, samtidigt som Primetime skapar någon farlig omställning. Men då jobbar AIK sig in i matchen och hittar mer rätt, dock utan att komma till någon riktig målchans. AIK försöker men kommer inte åt Primetime och ju längre matchen går så är det faktiskt AIK som ser tröttare och tröttare ut. Det biter inte riktigt medan Primetime hotar mer och mer, bland annat med ett stolpskott efter en spelvändning. När sedan JIm drar på sig sitt andra gula kort i 75:e minuten så ser det mörkt ut. Och ännu mörkare blir det i 80:e minuten när en av alla utlandsproffs i Primtime sätter 2-0 till. Efter det skapar faktiskt klubben 2 riktigt bra lägen och då hade det kunnat bli darr hos motståndarna, men tyvärr bommas dem lägena, och som det inte var nog så drar Niki på sig sitt andra gula kort i slutskedet och blir även han utvisad. 2-0 speglar matchen väl där primetime har sina toppar i sina ytterforwards Kami och Cian, men även Giga är så klart klass på denna nivån. Men bäst på plan i dag var en gammal U19 spelare från KFF, nämligen Lanzinger, som jobbade över stora ytor, ägde mitten och gav inte bort många bollar. För våra blåa bröder var det en nyttig väckarklocka efter en fin vinter/vår utan någon förlust. Ska vi vara med i toppen i femman i år, där Primetime är en av våra största konkurrenter, så måste passningskickligheten öka markant (oerhört många felpass idag) och dessutom måste arbetsinsatsen höjas. Inget lag ska springa ifrån oss och vinna fler dueller i alla fall, så nu har vi ett riktmärke att jobba efter. Några ljuspunkter med en förlust då? Jodå, inga skador, ett bra fysiskt uttag, en förståelse om vilket jobb som krävs, dessutom borde passningsprocenten gå att öka upp ganska enkelt. Några spelare kvitterar ut ett godkänt betyg men på det stora hela kan alla bättre, och vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Nu lägger vi Smålandscupen till handlingarna och fokuserar på serien som är så mycket roligare och viktigare. Sedan håller vi tummarna att vädret är med oss så vi kan kliva in i våran borg igen efter påsk-helgen, nämligen Fredriksskans. Herrar 6 apr 2023 0kommentarer