Lilla Träslövs FF A-lag

Referat: Kungsbacka IF A-lag - Lilla Träslövs FF A-lag

Kungsbacka IF - L. Träslövs FF 4-1 (1-0)

En strålande seger som började minst sagt trevande!
Gästerna var klart hetare på gröten första halvtimman. Visst, vi hade våra avslut, men gästerna var både etta och tvåa på bollen. När så domaren dömer straff till L. Träslöv efter en kvart, efter handpåläggning, så skulle väl det kröna spelövertaget. Men, en för dagen storspelande Christoffer Eriksson i målet nöp straffen och nollan var intakt.
29:e får vi en hörna som Johan Eriksson lyfter in till Albin Ogenhag som knoppade in 1-0, härligt men kanske inte helt rättvist om man var Varbergsbo. Men det är man ju inte så det var jubel o applåder på läktaren!
Fram till paus är det ett klart bättre spel av KIF, om än fortsatt en jämn match.

Andra halvlek.
Ja den hade knappt börjat förens gästernas spelare får på ett rungande skott från ca. 20m (matchens mål? i varje fall en kandidat) och helt otagbart dimper skottet ner i nättaket. 1-1.
Kvitteringen väckte båda lagen och tempot skruvades nu upp.
Vi har en jättechans i minut 48, men det missas från nära håll.
Minuterna senare får vår målvakt dubbelrädda på mållinjen. Karaktären på matchen är nu att den kan sluta 3-3.
Men sakteliga tar KIF över, snabba omställningar får gästerna att komma på efterkälken.
68:e Johan Eriksson bredsidar in 2-1 från nära håll.
Med tio minuter kvar kommer bollen ut från gästernas försvar och där står Jonathan Hagdahl som klipper till på volley - pang, otagbart 3-1 och matchens mål var därmed korad!

Med minuter kvar lyfter Omar Hamid in en hörna som Alex Näsholm nickar in efter ett häng som hade gjort Ralf Edström avundsjuk, vackert Alex! 4-1 och segern var i hamn! (PS! För yngre följare: Ralf Edström spelade fotboll på 1900-talet och var mycket vass på huvudet - bör googlas...DS.)

En trevande start blev till en säker seger. Inget spel som värmde idag, men vackra mål, hög effektivitet och ett gott go i laget lade grunden till dessa viktiga tre poäng.
Med denna vinst seglar vi upp på en tredjeplats i tabellen, vilket bjuder upp till en riktig Derbyrysare mot tvåan Åsa IF nästa fredag. Men, det tar vi längre fram, nu suger vi på karamellen och firar en trevlig Midsommar.