• Cupförlust mot Hälsö på straffar

Efter den fina insatsen senast på hemmaplan mot Donsö begav vi oss till Stuvö Backe för semifinalspel mot Hälsö BK. Med förra årets täta drabbningar i seriespelet räknade vi med en cupmatch full med kamp och känslor och så blev det också. Vi inleder trots bra förberedelser aningen trevande vilket gör att vår motståndare får det där lilla extra övertaget när vi ofta kommer aningen efter. Vi fortsätter att försöka men det är Hälsö som vill mest och agerar mer kraftfullt överlag, lägg därtill en passningskvalitet som har mer att önska och vi får därför kämpa rejält stundtals för att hålla undan. Mållöst i halvlek men fördel Hälsö således. I andra halvlek börjar vi att komma mer till vår rätt dessutom nu med vinden i ryggen vilket underlättar allt som oftast. Nivån på duell- och närkampsspel har sedan länge närmat sig, eller tom gått över den övre gränsen, utan att beivras vilket matchklimatet generellt hade mått bra av. Istället stegras nu intensiteten ytterligare med ca hälften kvar att spela av andra halvlek. Det uppstår chanser åt båda håll men vi kämpar på och vår sista utpost Joel håller undan förtjänstfullt när det behövs som bäst. Med ca kvarten kvar att spela får vår Ousmane syna sitt andra gula kort för dagen av domaren vilket innebär rött och att han får lämna planen. Ett sammantaget helt horribelt beslut! Vi reder ut stormen som uppstår efter detta med nu 10 man på plan och tar matchen till förlängning då det förblir mållöst efter ordinarie tid. Drygt halvvägs in i den första förlängningskvarten kommer så det första målet när Hälsö tar ledningen med 1–0. I den korta vilan mellan de båda förlängningarna ställer vi om till en mer offensiv uppställning vilket ger utdelning mer eller mindre direkt när Joel ”Greta” Thunberg kan kvittera till 1–1 med en nick från nära håll i den 110e matchminuten. Ett resultat som sedan står sig tiden ut vilket innebär att matchen nu får avgöras på straffar, som alltid är en viss typ av lotteri. Senast vi var inblandade i detta, i kvalet förra säsongen mot Vatra, gick vi ut som vinnare men denna dag blir det tvärtom när Hälsö tillslut vinner med 5–3. Cup är cup som sagt och trots att vi inte får det spelmässigt dit vi vill denna dag har vi med oss hjärtat hela vägen när vi tillsammans, och i ett avslutande numerärt underläge, kämpar fram både förlängning och straffar. Detta tar vi med oss och bygger vidare på! Men först väntar ett välförtjänt sommaruppehåll och ett riktat stort TACK till våra supportrar för härligt engagemang på läktarna denna vårsäsong. Hoppas vi ses igen "till hösten"! Avslutningsvis skickar vi med Hälsö BK ett stort lycka till i finalen på Hönö Arena, over and out. A-lag Herrar 6 jul 0kommentarer
  • Inledande cupseger mot Donsö på hemmaplan

Med vårsäsongen i ryggen och en bra avslutande insats där väntade Donsö IS, hemmahörande i toppen av andra division 5B, i den första omgången av anrika Skärgårdscupen. Senast vi mötte Donsö var i en träningsmatch denna försäsong och då blev det klar förlust 2–5, men idag är en annan dag som någon sa och det är bra känsla i truppen när vi träffas för att ta oss an uppgiften. Efter en fokuserad uppvärmning inleder vi oerhört inspirerat och tar hand om händelserna omgående. Vi vinner dueller och är steget före på både andra- och tredjeboll vilket sätter oss i förarsätet även i det offensiva spelet. Här skapar vi nu mängder av målchanser och ledningen 2–0, genom var sitt mål av Ousmane och Theo, känns därför i numerär underkant när vi går till halvtidsvila. I paus kan vi bara konstatera oss helnöjda med prestationen men ”cup är cup” som det heter av en anledning, så viktigt att inte slå av på takten utan fortsätta föra matchen och händelserna på plan. Vi lyckas hålla i vår matchplan även i andra halvlek där Ousmane också kan göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet 3–0. En helt igenom välförtjänt seger som vi tar med oss självförtroendet ifrån när vårt cupäventyr nu fortsätter mot Hälsö BK. Semifinalen spelas på Stuvö Backe onsdagen den 3e juli med avspark kl. 19.15 där vi hoppas på stort stöd från våra trogna supportrar! A-lag Herrar 2 jul 0kommentarer
  • Avslutande vårsäsongsseger mot Marstrand

Sista matchen innan sommaruppehållet skulle spelas hemma mot Marstrands BK. En motståndare som vi senast mötte på bortaplan i den andra omgången, och som vi efter en sämre insats då lämnade utan poäng. Alla i laget var helt inställda för att jobba hårt på ett helt annat utfall denna dag, och där fokus är där hamnar man skulle det visa sig. Vi inleder påkopplat vilket ger utdelning i princip direkt, detta när Theo levererar en precis crossboll av högsta klass till Victor på andra kanten som han behärskat förvaltar till 1–0. Några minuter senare sticker Marstrand upp och får till ett farligt skott från extrem snäv vinkel, men ribba och ut. Med kvarten spelad har vi arbetat fram en hörna som Oskar Johannesson med precision når en högt flygande Ousmane som gör sitt första mål för dagen och ger oss 2–0. Vi fortsätter att trycka på, och matchplanen med hög och aggressiv press när vi inte har boll resulterar främst i långa uppspel från vår motståndare som sedan vår backlinje hanterar förtjänstfullt. Med kvarten kvar av halvleken är vi på nytt framme i offensiven vilket leder till 3–0 när Ousmane än en gång nätar med en precis nick. Förarbetet av Theo som sätter Oliver i läget som leder till hans fina inlägg. Halvleken löper sedan på med från oss fortsatta försök till fler mål, med resultatet står sig när domaren blåser för pausvila. Inte mycket att förändra utan främst fortsätta på inslagen linje konstaterar vi unisont när vi ses i Boa för att samla ihop oss inför andra halvlek. Utöver fortsatta offensiva ambitioner är det omställningsspelet främst vi behöver ha fortsatt koll på defensivt Ett byte i halvlek och det är just denne William Guse som ganska omgående får en finfin möjlighet att utöka vår ledning från nära håll, men ingen utdelning denna gång. Strax därefter är det Samuels tur att få en liknande chans, men inte heller denna gång blir det något att notera i målprotokollet tyvärr. Istället tappar vi boll i momentet efter det på mittplan, vilket leder till att Marstrand reducerar till 1–3 på den omställning som uppstår efter det. Fotbollen är inte alltid logisk, men här visar vi upp bra lagmoral när vi svarar direkt och utökar till 4–1 i princip omgående. På nytt är det vår skyttekung Ousmane som slår till med sitt tredje nickmål och därmed defilerar sitt Hattrick för dagen. Imponerande! Målet föregås av ett briljant växelspel på vår högerkant som slutligen når Victor som slår det avgörande inlägget. Efter detta fortsätter vi att driva på bra och skapar många fler chanser som leder till bud på betydligt fler mål, men några fler blir det inte trots allt denna dag. Sammanfattningsvis en stabil insats och rättvis seger, och härligt att avsluta vårsäsongen på detta sätt med mycket publik på läktarna. Tack för att ni kommer och stöttar oss! Med vårsäsongen nu i backspegeln kan vi konstatera en mittenplacering i tabellen, vilket som nykomlingar får anses godkänt även om vi själva har högre ambitionerna än så. Innan sommaruppehållet väntar först Skärgårdscupen där vi inleder hemma mot Donsö nu på måndag den 1/7 hemma på Tranbärsvallen. Hoppas att vi ses borta på plan då med! A-lag Herrar 30 jun 0kommentarer