Referat: KS Bandy - Uppsala BOIS

Referat KS bandy – Uppsala BOIS 2022-12-10

Förlust mot nykomlingen Uppsala BOIS.

På lördagen tog KS bandy emot en av årets nykomlingar i elitserien Uppsala BOIS. Uppsala som sett starka ut och gjort bara matcher i inledningen av årets i elitserie men som ändå är ett av de lag som KS borde kunna ta 2 poäng mot.
KS var det spelförande laget och hade mest boll men Uppsala försvarade sig bra och gjorde det trångt i mitten vilket gjorde att KS inte kom till några direkta farligheter i matchens inledning. Efter 18 minuter tappar KS boll i speluppbyggnaden och Uppsalas Sofia Eriksson kan åka sig fri och göra 0-1 till Uppsala. KS har mest boll men Uppsala är farliga i omställningarna och skapar en del chanser framåt och i minut 29 får Uppsala en straff. Straffen skjuts dock över och första halvlek slutar 0-1 i Uppsalas favör.

Bara 7 minuter in i andra halvlek så får Uppsala åter igen en straff efter en rörig situation i straffområdet, även denna straff går över. Dock utökar Uppsala ledningen bara nåra minuter senare när Tora Uebel trampar igenom hela KS och gör 0-2. Kort efteråt får KS en högerhörna, hörnan slås in av Emmie Forsberg och Evelina Sköld får på ett skott som målvakten Tytti Segerman i Uppsala målet styr ut mot höger hörnflaggan där Emmie kan snappa upp returen och reducera till 1-2 med ett riktigt bra skott. Ett mål som var Emmies första elitseriemål.
Efter målet tar KS över mer av spelet och börjar skapa fler farliga chanser. Bollen vill dock inte in och Tytti Segerman i Uppsala målet gör flera fina räddningar. KS forcerar rejält för ett kvitteringsmål i slutet av matchen men istället kan Uppsala kontra och fastställa slutresultatet till 1-3 genom Tora Uebel.
Tyvärr inga poäng denna kväll I Ale Arena utan tjejerna får ladda om inför nästa match som spelas borta mot AIK.
Via länken nedan kan ni se highlights från matchen som sändes på elitserienlive.