• Obesegrade i serien

I veckan spelades årets sista seriematch. Vi hade som målsättning att förbli obesegrade i serien och tryckte på vikten av att komma med rätt inställning. Som bekant så är ett derby alltid ett derby och Horred P03/04/05 ger inget gratis - det minns vi från i våras. Då vann vi med 6-2 även om det var en jämnare match än siffrorna visade. Denna här gången blev det tvärtom. Siffrorna blev nu jämnare än matchen, men det återkommer vi till. Första halvlek är däremot väldigt jämn och tuff speciellt första 25 min där Horred sliter oerhört hårt i defensiven och får löpa och jaga mycket. Något som stör vårt spel delvis. Vi är under första kvarten lite segstartade och framför allt inte tillräckligt noggranna med bollen på egen planhalva. Eget slarv i samband med två fasta situationer blev kostsamt för oss under denna period där Horred gör sina mål. Men ju längre halvleken gick kom vi igång bättre och vår press blev tung för motståndaren att lösa. Den låg till grund för alla våra 3 mål och sista kvarten får vi riktigt bra tryck. Bollinnehavet blir ganska stort på slutet när Horred inte orkar lika mycket längre. Ledning i paus och mersmak. Tims 3-2 mål var en delikatess! Inför andra pratar vi om det som inte fungerat riktigt, utifrån vad vi bestämt. Vi kommer ut taggade och med ny energi. Andra halvlek blir klart olik den första. Horred faller nu väldigt lågt i försvarspelet och har en tydlig spelidé att stänga igen bakåt och samtidigt lämna en ensam forward kvar som de vill slå långt på vid omställningar. Något som vi hanterade bra. Nyckeln mot det låga försvaret var fortsatt högt bolltempo och att hela tiden skapa rörelse och spelvända för att tvinga motståndaren öppna upp sig i samband med överflyttningarna. När ytorna väl bjöds var vi snabba på instick eller att utmana 1v1. Således var bollinnehavet väldigt stort och vi skapar många bra chanser. 4-2 kommer också i samband med en hörna efter knappt halva andra halvlek, när Alvin håller sig framme. Där kändes matchen avgjord. Men Horreds målvakt står för många fina räddningar samtidigt som vi inte har den rätta skärpan som i tidigare matcher. Då hade det blivit några fler mål garanterat. I matchens sista minut blir det istället en långboll och friläge där siffrorna skrivs till 4-3 efter kyligt avslut. En av ytterst få chanser vi släppte till i andra halvlek. Dagens målskyttar: Theo (2), Tim och Alvin. Man kan konstatera att priset man betalar när man har stort bollinnehav och merparten av spelet förläggs på motståndarens planhalva är att man öppnar upp sig för kontringar och snabba omställningar. Detta hanterar vi ändå bra. Seriespelet handlar om långsiktig utveckling av laget, individen och spelidén vilket man inte får glömma. Starkt idag att ha tålamodet under 80 min och tron på det vi gör i prestationen. Imponerande att vi hittar lösningarna trots att vi kom lite fel inledningsvis. En stark lagprestation! Det vi inte kan vara nöjda med däremot är mängden mål vi gör på alla chanser vi skapar i andra halvlek och sett till det stora bollinnehavet. Alldeles för lite. Samtidigt känner man att mängden mål vi släpper in idag på väldigt få chanser under egentligen hela matchen är för hög, och något vi måste förbättra. Det var ett kul derby som bevisligen betydde mycket för många. Storpublik uppe på KG var kul att se! Vi kan nu titulera oss som obesegrade seriesegrare i en serie med spelare som är både ett och två år äldre än oss, där vi får med oss 12 vinster och 2 oavgjorda och imponerande 65-13 i målskillnad. I de flesta matcherna har vi gjort fina prestationer i kombination med resultat. Helt klart mycket fint att bygga vidare på för 2020. Tack Horred, domaren och storpubliken för stödet. Nu börjar laddningen för Quality Cup i Vänersborg nästa helg. Forza KIF ❤️💙 P-05 5 okt 2019 0kommentarer
  • Storseger i dimman på Viskavallen

Näst sista seriematchen spelades hemma på Viskavallen mot Rydboholms SK denna fredagskväll. För er som har koll spelar ju även vårt seniorlag mot RSK på söndag och vi kan bara hoppas att den matchen får samma utfall på resan mot divison 3. Vi fick en del bortfall i torsdags kväll. Inte lätt att planera utifrån det men så kan det bli. Vi dras även fortsatt med lite begränsningar på vissa spelare ur ett skadeperspektiv och Blomman från P04 fick ställa upp och stötta oss. Då seriesegern är inräknad för vår del har vi satt upp andra delmål tillsammans inom laget som vi jobbar mot i de sista matcherna. Fokus i dagens prestation var hög press, rörelse utan boll och bolltempo (max 3 tillslag). Domaren är ju inget vi brukar lägga fokus på men han dök aldrig upp och hade tydligen både glömt sin uppgift och att hitta ersättare eller meddela sig så undertecknad fick rycka in vilket inte var planerat. Därav något senarelagd matchstart. Kanske var det därför som vi började matchen minst sagt med handbromsen i? Första 8-10 minuterna är det inte mycket (utifrån vad vi bestämde) som uppfylldes, om vi ska vara kritiska. Det var mysjogg i pressen, stillastående spelare och slarvigt passningsspel med för mycket bolltransport. Sedan hände något.... Efter fin individuell prestation av Theo får vi en frispark i utomordentlig läge strax utanför straffområdet. Hari kliver fram och skjuter den perfekt över muren fram till 1-0 (otagbart!). Sedan fick vi se en klar uppryckning av KIF som tog rejält kommando. Pressen blev bättre, högre upp och med rätt intensitet och RSK får svårt spela sig ur. 2-0 kommer bara 5 minuter senare och är en kopia på första målet och bevis på att det var kvalitet i frisparkarna från vår kapten Hari. Imponerande skott! I den 23:e matchminuten kommer sedan 3-0 av Theo som zickzackar sig igenom RSK mittfältet och väggspelar sig fri med Meyer i straffområdet. Fri i boxen står han för ett resolut avslut och matchen kändes säkrad tidigt. Mitt i denna fina period slarvar vi lite och bjuder RSK på en hörna där de kan reducera till 1-3 efter fin nickskarv i bortre hörnet. Här blir det sedan en period på några minuter med sk Hawaiifotboll som inte passar oss alls. RSK är dessutom ytterst nära ytterligare ett mål men Vincent kommer ut bra och gör sig stor. Klassiska små marginaler... Istället kommer 4-1 när Alvin fint tar sig runt sin back in i boxen och serverar Lucas H öppet mål. Första målet för honom. Kul! Periodpausen tog vid och dimman tätnade över Viskavallen. Andra perioden tröttnar RSK ganska tidigt och mycket av spelet förläggs på deras planhalva. De sticker dock upp i någon enmanskontring genom sin kvicka nr 10 på mitten. Han blev dock oftast lite för ensam för att kunna hota. I slutet blev det lite gnälligt på plan med fulare spel och en del kort som följd. Alvin blir hetare ju längre matchen går och hänger in en frispark och hinner med att måla (frispelad av Andy) innan Anton ”AS2” assisterar Lucas H till matchens sista mål som fastställer slutresultatet till 7-1. Summerar man matchen kan man säga att tempot (jämfört med senaste matcherna) gick ner lite från vår sida. Troligtvis av naturliga skäl med naturgräset som dessutom var ganska halkigt. Men kul att få spela på Viskavallen igen! Även vår prestation gick upp och ner under matchen men det var oftast full kontroll. I perioder ser man väldigt bra fin rörelse, kreativa spellösningar och bra avslut. När vi visar upp det registret är vi väldigt bra! Men i perioder även lite slött och oinspirerat tyvärr. När det rinner iväg resultatmässigt förstår man att det blir svårt hålla samma fokus och gnista men vi ska jobba på att höja lägsta nivån. Dagens målskyttar: Hari (2), Theo, Alvin (2) och Lucas H (2) När man agerar domare ser man spelet verkligen från perspektivet ”stormens öga” och jag måste säga att det var många fina insatser idag av flera spelare. Vill dock uppmärksamma Julles arbetskapacitet på mitten lite extra. Oerhört viktigt jobb för laget och det ger utrymme och frihet för våra andra spelare. En seriematch kvar nu på tisdag killar innan vi lägger fokus på Quality Cup i Vänersborg. Tack publiken för stöttningen och även RSK för en bra fight! Domaren nämner vi inte idag. Speciellt inte han som inte dök upp 😅 Ha nu en härlig helg så ses vi på måndag! Forza KIF ❤️💙 P-05 28 sep 2019 0kommentarer
  • Serieseger i Dalstorp

Dags för seriefinal i torsdags kväll borta mot tvåan Dalstorp/Grimsås/Limmared P04/03 på Dalshovs konstgräs. Härligt i luften med sen match men samtidigt första riktiga höstvibben i år. En match som rent matematiskt kunde skapa viss spänning i serien. Med tre omgång kvar hade vi 8 poäng och mängder med mål tillgodo - så tekniskt sett skulle en poäng säkra seriesegern. Mängder med bortfall i truppen tyvärr (igen!) men skadorna får vi se långsiktigt på medan sjukdomar kan vi inte påverka. Som tur var kunde vi få stöttning av P04 denna gång så matchen åtminstone kunde spelas 😊 Tack Alfie, Leon och Oliver för hjälpen! Oförändrat spelsystem och vi hoppades få se spelglädje och fantasi. Alla kändes taggade och formen har vart bra länge nu. Matchbilden i bägge halvlekar är ganska identisk. Det är högt tempo och väldigt jämt och fysiskt och det bjuds inte på något i onödan. Båda lagen skapar chanser och båda lagen har också två väldigt duktiga målvakter. Vi har ett lite snabbare och mer inkluderande passningsspel som känns mer varierat än motståndaren. DIF undviker oftast spel på egen planhalva och söker långbollar centralt bakom vår backlinje. Där de kan komma med fart i djupet med sin tyngd. Där är de starka! Det var skillnaderna i spelidé mellan lagen. Vi leder med 0-1 i paus efter en fin lång hörna från Lukas P till Hari som skjuter volley i mål precis före paus. Vi har några fler lägen tidigare i halvleken genom fina spelvändningar där vi kommer till hyfsade avslut. Lukas P, Leo och även Leon får fina lägen men fler mål uteblir. Kamp är en bra summering och bästa ordet på fösta 40 minuterna. Andra halvlek är som sagt väldigt lik första men det blir fler klara lägen säkert i takt med att spelarna tröttnade. Inte konstigt. Vi spelar oss till fyra frilägen men kanonräddningar och stolpen stoppade oss då. Inte ens returen hade vi tur med.. 😊 Även DIF hade några farliga lägen, främst kring fasta situationer. Men genom stabilt försvar lyckades vi freda oss. Sent i matchen kommer istället en kalldusch i form av kvitteringen när vi slarvar lite i speluppbyggnaden. DIF kommer då loss centralt och deras kvicka och duktiga nr 21 får lite väl stora ytor centralt när vi faller istället för att kliva upp. Han får till ett väldigt fint avslut genom långskott i mål. Otagbart för Vincent. Bara att lyfta på kvällshatten! Summerar man över 80 minuter känns det någonstans rättvist med oavgjort även om vi hade några fler klara chanser än DIF. En sen kvittering kändes tungt där och då men nyttiga erfarenheter. Tycker vi står upp bra fysiskt trots skillnaden. Tittar vi på vår egna prestation utifrån de punkter som var fokus kan man säga att pressen får absolut godkänt men gällande bolltempot och rörelsen utan boll kan vi höja oss ett snäpp så blir det riktigt bra. Mot lag med högt spelande backlinje som DIF blir det viktigt att våra forwards vågar hålla höjd, annars blir det trångt centralt på mitten. Vi bör också våga vara lite mer cyniska ibland när vi ställer om på mitten - genom ett rakare djupledsspel. Grymt kämpat boys. Vi är stolta över er! Tack ni föräldrar som åkte med och stöttade. Ni fick en spännande match och lång hemresa. Men det var det värt 😅 Denna gång hörde vi inget om kioskutbudet men hoppas det levde upp till sitt fina rykte med Bullens korv mm. Tack även till DIF och domaren. Vi vilar oss nu i form genom att döma de yngsta under Fotbollens Dag på lördag. Vi hoppas på mycket folk och att ni stödjer herrarna i sin toppmatch på jakt mot division 3 på eftermiddagen. Sol och mycket folk utlovas. Sedan är det ny vecka med två matcher som avslutar serien. Med serieseger avbockad sätter vi upp nya interna mål kvarvarande matcher! Forza KIF ❤️💙 P-05 20 sep 2019 0kommentarer