Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om KFUM Uppsala Survival IF

Följ

KFUM Uppsala Survival IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
KFUM Uppsala Survival IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn KFUM Uppsala Survival IF
Adress Bertilsvägen 7
Postadress 75260 Uppsala
Telefon 018-15 63 00
E-post info@uppsalasurvival.se
Swish 1236334122

Om KFUM Uppsala Survival IF

Vår förening heter KFUM Uppsala Survival IF och vi är den enda föreningen i Sverige som håller på med en idrott som heter Survival. Survival är en nederländsk hindersport där man springer en sträcka (oftast mellan 6 och 20 km) i varierande terräng (åker, skog, väg och vattendrag) och så möts man av olika hinder på vägen. Lite som i OCR (obstacle course racing), men hindren i Survival är oftast byggda av rep och stockar och kräver en bra hinderteknik, men också uthållighet, smidighet/kroppskontroll och lite styrka.

När man tränar Survival tränar man hela kroppen. Uthållighet, greppstyrka, löpning och hinderteknik är främst i fokus på våra träningar, men för att bli riktigt bra är det bra att även träna styrka, explosivitet och smidighet. Så vi blandar in lite allt och vi tränar också gärna annat utanför ordinarie träningar tillsammans. Rörelseglädje är vad Survival träning främst handlar om.

Vi har en barngrupp för 8-12 åringar som tränar från april-oktober och en ungdomsgrupp för 13-16 åringar som tränar året om (inomhus under vintersäsongen). Anmälningar till barngruppen öppnar vi ungefär i mars och nya ungdomar tar vi emot i april och september. Skriv oss gärna om ni har frågor (info@uppsalasurvival.se).

Vuxengruppen (alla över 16 år) tränar året om fyra gånger i veckan. Man börjar med en nybörjarmånad, som vi ordnar april-september, för att lära sig de grundläggande teknikerna och får efter nybörjarmånaden börja gå på ordinarie träningarna.