Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms AIK Handboll Herrar (a-lag)

Följ

Handboll Herrar (a-lag)

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Katrineholms AIK
Handboll
Handboll Herrar (a-lag)
Tabell
Lag M V O F P
1 VästeråsIrsta HK 18 10 2 6 22
2 Norrköping IF 17 11 0 6 22
3 HK Fräs 18 10 1 7 21
4 IF Hellton Karlstad 18 9 0 9 18
5 Vintrosa IS 18 8 2 8 18
6 Krutholmens HK 17 8 1 8 17
7 IFK Nyköping U 9 8 0 1 16
8 Hultic BK 18 7 2 9 16
9 HK Tuna 15 6 1 8 13
10 HK Extra 8 4 1 3 9
11 Katrineholms AIK 18 0 2 16 2
12 Vakant plats 0 0 0 0 0

Match

Krutholmens HK

27 - 25
Nibblehallen, Häradsvägen 8 Hallstahammar
14 januari 2018
17:45

Katrineholms AIK

Referat

Referat: Krutholmens HK - Katrineholms AIK

Ikväll åkte vi för att möta Krutholmen och spela årets första match som tyvärr slutade med förlust med 27-25.

Om vi går lite djupare in kring kvällens match så hade det varit ett långt uppehåll så det var oklart hur formen skulle vara. Dessutom har det varit svårt med träningstider då det varit inomhuscup i fotboll under december så träningarna har varit väldigt få. Det positiva var dock att vi äntligen kunde köra tvåmålsspel på träningen då vi i tisdags var 14 spelare... något som vi annars i princip aldrig kunnat.

Inför matchen var det osäkert kring truppen. I torsdags efter träningen vsåg det ut som att vi inte skulle ha någon avbytare alls då Anas och Mohammed jobbade, Nicklas var sjuk och Timmy hade förhinder. Vi kollade även med eventuella nödlösningar som exempelvis spelare som slutat. Ingen kunde för hur enkelt är det att få med någon en söndagskväll med kort varsel? En specialtransport åkte dock och hämtade Anas på jobbet cirka 1,5 timme bort så att vi åtminstone skulle ha en avbytare.

Matchen började knackigt från vår sida och vi hade svårt att göra mål. Samtidigt fick Daniel Hermansson (9 mål ikväll) i Krutholmen alldeles för stort utrymme och vi försökte punkta honom. Det hjälpte föga för då klev andra spelare fram, så som en annan Hermansson, William (normalt i Halstahammars A-lag), fram. Vi klev ner igen till 6-0-försvar och vi började stränga igen bakåt. Vi kunde istället kontra in några mål via Anas och Pelle, några genombrott av Kim, fina kantmål av Pelle och några skott i steget av Simon. Det gjorde att vi började vända matchen och i halvtid hade vi ledningen med ett mål.

Vi var självklart nöjda i halvtid och hoppades på att spelet skulle fortsätta flyta. Dock så började vi andra halvlek ungefär som i första med att ha svårt att göra mål framåt och släppte Krutholmen alldeles för enkelt bakåt. En tidig time-out togs från vår sida och det hjälpte något. Dock så dröjde det ungefär halva andra halvlek innan vi började hitta tillbaka till spelet och samtidigt som Krutholmen gjorde några byten på tongivande spelare, vilket syntes ganska tydligt. Vi kämpar och kämpar men för enkla misstag, där vi bland annat inte tar tillvara på att vara en man mer i slutet av matchen, gör att vi aldrig kommer ikapp.

Vi gör trots allt en bra match. Vi vet förutsättningarna när vi enbart har en avbytare med oss. Vi kommer inte orka hålla samma tempo som Krutholmen över 60 minuter. Vi kommer bli trötta och göra enkla misstag som vi inte borde ha gjort om vi kunnat byta mer. Vi går dock in med en riktigt bra inställning och ger aldrig upp för det är lätt att hänga med huvudet då anfallssspelet låser sig och man hamnar i underläge med många mål. Men inte vi. Vi kör 100% matchen igenom och vad mer än det kan man göra?

Hela laget förtjänar beröm efter en sådan bra insats. Flera spelare, bland annat Christopher och Adam, får spela på ovana positioner men gör det med ett leende på läpparna, för laget. Kim är också riktigt bra och blir matchens lirare, även om han mattades av något mot slutet när han, tillsammans med många andra, blev riktigt trött. Jag skulle mellertid vilja lyfta fram Simon som gör det riktigt bra framåt. Jag och Kim drar på oss, tillsammans med linjen, en två och en och en halv trea. Då kommer Simon och skjuter flera välplacerade skott och han slutar på fyra mål denna kväll, något som jag tror är årets flesta mål från hans sida.

Nu är det dags att ladda om för hemmamatch på serieledande Norrköpings IF på onsdag i Duveholmshallen klockan 19:30. Vi ses väl där?!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Pelle Engström 1 8 0 0 0
Alexander Wåhlin 1 6 0 0 0
Simon Lindberg 1 4 0 0 0
Anas Almustafa 1 3 0 0 0
Kim Thörner 1 3 0 0 0
Christopher Persson 1 1 0 0 0
Adam Hoverbrandt 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Hampus Juhlin 1 0 0 0 0 0 0
Oscar Carlsson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

tor 1 feb 2018, 20:00 Katrineholms AIK - Krutholmens HK 17 - 31