• Serieseger Div2

Säker seger i sista gruppspelsmatchen. Nu laddar vi inför kvalet 27/3 borta mot Färjestaden och hemma 2/4 kl. 17:30 i Arenan! Dam-B 21 mar 2022 0kommentarer
  • IBK Lockerud Mariestad – JIK 2-2 Juniorallsvenskan

Fredagens match blev också den sista matchen i grundserien i Juniorallsvenskan. Bussen rullade till Mariestad och möte med tabelltvåan Lockerud. Med andra ord skulle seriefinalen gå av stapeln denna kväll. Det är två mycket duktiga innebandylag som ställs mot varandra. Matchen hinner knappt börja innan JIK tar ledningen genom Ester Ljungdahl 45 sekunder in i första perioden. Hemmalaget repar sig och kvitterar också 4:09 in i den första akten. Spelet är ganska hafsigt och en hel del nerver på spel för båda lagen. Med andra ord bjuds det inte på något skönspel direkt. 14:29 tar JIK åter ledningen efter mål av Mira Markström (ass Thea Svensson). Det blir också resultatet efter första perioden. Andra perioden är bättre spelmässigt från båda lagen. Dock delas det ut en hel del slag mm från båda lagen och någonstans kommer det väl ifrån att domarnivån böljade lite som en blåsig dag på Vättern. JIK drar på sig 2 utvisningar under andra perioden och dom känns väl inte helt självklara. Dock skapar inte Lockerud några farligheter och perioden blir mållös. I 3:e perioden drar JIK på sig ytterligare en utvisning men även den blir mållös. 12:32 in i tredje kommer så hemmalagets kvittering. JIK får ytterligare en utvisning 16:24 in i tredje. Dock släpper man inte in Lockerud på mål utan fredar även målet under dessa 2 minuter. Matchen slutar 2-2 och det står klart att JIK är seriesegrare. Nu väntar det en kvalmatch mot Fröjered som avgör om man går till Innebandyfesten i Uppsala. Fler bilder ligger under filer "bilder" Dam-B 14 mar 2022 0kommentarer
  • JIK – Solfjäderstaden IBK Juniorallsvenskan 9-2

Söndag och 3:e sista matchen i gruppspelet i Juniorallsvenskan. Det är Solfjäderstanden som kommer och gästar Idrottshuset. JIK som leder serien och Solfjäderstaden som huserar på 7:e plats. Det kommer inte bli något långt matchreferat idag då merparten av spelet befinner sig på offensiv planhalva. Matchen slutar med en komfortabel seger med 9-2. Målen gjordes av. Kajsa Blom (ass Alma Karlsson) Nelly Flodin (ass Alma Karlsson) Alma Karlsson (ass Kajsa Blom) Ella Widell Agnes Adin (ass Thea Skogeryd) Nelly Flodin (ass Kajsa Blom) Moa Engvall Kajsa Blom (ass Alma Karlsson) Tea Skogeryd (ass målvakten Tova Alderhammar) Anledningen till mitt korta referat är den helt orimliga situationen som just nu utspelas i Ukraina. Idag spelade vi för Ukraina och Alina Zelena som upplever en fruktansvärd situation just nu. Alina är en ukrainsk spelare som har varit och tränat och spelat med oss under flera år. Hennes intresse är enormt och det hon upplevt när hon varit och tränat och spelat med oss har hon tagit med sig hem till Ukraina. Där tränar och utbildar hon kommande innebandyspelare med ett stor hjärta för att sätta Ukraina på kartan gällande innebandy. Tyvärr fick hon resa hem till Ukraina efter jul. Och senaste informationen som vi har är att hon mår okej efter omständigheterna. Men att man befinner sig från och till i ett skyddsrum då kriget är påtagligt nära. Vi lider med alla i Ukraina och vår Alina. Vi hoppas på att vi skall få återse dig här i Jönköping och att det blir ett slut på den upptrappade situationen i Ukraina. Alla tankar och kramar i världen från oss till dig Alina Zelena. Dam-B 27 feb 2022 0kommentarer
  • Tränarduon förlänger med Jönköping IK Utveckling

Under onsdagen blev det klart att JIK Utveckling förlänger med tränarduon Anton Lugn och Nelly Pettersson. Trots deras unga ålder (Anton 22 och Nelly 24) så har duon visat mognad i sina roller. Man spelar i 2 olika serier med tjejerna som duon fogar över. Damer Division 2 Nordvästra Där man på 11 matcher har 9 segrar och 2 oavgjorda och placerar sig på första plats. Juniorallsvenskan Grupp F DJ 18 Där man spelat 11 matcher har 10 segrar och 1 förlust och placerar sig på första plats. Utöver detta har man 5 spelare från JIK Utveckling som även spelar med Damlaget i SSL. I Anton och Nelly har vi två mycket omtyckta personer med stort hjärta för tjejerna. Dom är skicklig på både det taktiskt och analytiska delen. Vi har haft en väldigt bra spelarutveckling med Anton och Nelly som tränare och därför är vi nu mycket glada över att duon fortsätter påbörjad resa med laget. Dam-B 16 feb 2022 16kommentarer
  • JIK – Fristads Goif Juniorallsvenskan 5-2

Lördag och match i Juniorallsvenskan när Fristads Goif gästar Idrottshuset och Arenan. Det är få matcher den här säsongen som man har svårt att hitta ord till att skriva ett referat. Det är ingen större innebandy som man bjuds på med andra ord. Tempofattigt och mycket slarvigt från JIK. Går inte att känna igen laget alls. Fristads gör det svårt för JIK med att vara disciplinerad i sitt försvarsspel. 7:01 sätter så Fristads 0-1 helt rättvist. JIK visar dålig moral från samtliga spelare. 16:41 sätter så Tea Skogeryd 1-1 på ass från Thea Svensson. Innan perioden är slut sätter Tea Skogeryd även 2-1 utan ass tid 19:00. Andra perioden fortsätter i samma anda som den första. Med andra ord ingen större innebandyunderhållning. Fristads kvitterar till 2-2 3:51. Hannah Kragner sätter 3-2 12:54 på ass från Kajsa Blom. Finns inte mycket att skriva om 2:a. I tredje går JIK ner på folk och sätter högre fart och tar över matchen. Kajsa Blom sätter 4-2 på ass från Tess Fridh 27 sekunder in i 3:e. 2:40 in i slut akten sätter Nelly Flodin 5-2 på ass från Hannah Kragner. Här släpper vi denna match och tittar fram emot nästa. Vi gör ingen bra match, men tar 3 poäng. Nästa match 27 februari hemma mot Solfjäderstaden kl 12:00. Dam-B 13 feb 2022 0kommentarer
  • Derby Hovslätts IK – JIK Juniorallsvenskan 0-3

Derby är alltid speciellt att spela. Kvällen till ära är det Hovslätt som är hemmalag, men det känns ju ändå lite som hemma då vi delar lokaler i idrottshuset. Personligen så älskar jag denna typ av matcher då det finns så mycket som står på spel. Flertalet av tjejerna tränar ju tillsammans om veckorna med tanke på att det är en hel del som går på NIU på Sanda. Det gör ju att det kryddas lite extra. Glädjande i det hela är att det sitter en stor publik på läktaren som är sugen på att se denna drabbning. Jaja nu till matchen och händelser i den. Matchen börjar som sig bör med att lagen känner lite på varandra. Men det är ändå JIK som sitter i förarsätet. Det bjuds på chanser åt båda hållen men JIK känns väldigt trygga i sitt spel och skapar således mer chanser. Men Hovslätt är absolut inte uddlösa. 19:52 så hänger Ester Ljungdahl ditt 0-1 på ass från Hanna Kragner. Och ledningen känns helt i sin ordning med tanke på vad som utspelats på planen. I andra perioden går JIK ner sig och blir stillastående och Hovslätt försöker komma tillbaka in i matchen. Men någonstans även om man inte presterar på topp så finner man framgång genom Thea Svensson som sätter 0-2 på ass från Vendela Callisen. Rättvist eller inte kan man alltid diskutera. Men det blir också resultatet efter 2:a perioden. Inför 3:e perioden så får jag ett skönt lugn i kroppen. Det här kommer att gå vägen. Den känslan kommer ju ofta när man känner att tjejerna har ett lugn, tålamod och vet vad dom skall göra när dom väl är på planen. 5:20 in i 3:e drabbas JIK av en utvisning. Här kommer mitt lugn in igen. Vi krigar som bara den och försvarar os på ett fantastiskt vis. Ligger helt rätt i täck mm. Hovslätt tilldöms även en straff. Detta kan ju får ett hjärta att börja pumpa lite. Men med tanke på filbunken i målet Tova Alderhammar så räddar hon även den. 15:26 gör Moa Engvall 0-3 på ass från Agnes Adin och det blir också matchens resultat. Jönköping har fått en ny Drottning. Och den Drottningen heter JIK. JIK är återigen numret större och segertåget rullar vidare. Till protokollet skall även skrivas att vi inte släppt in något mål på 120 minuter. Tuff Tuff segertåget rullar på och vi är starkare än någonsin. Dam-B 15 jan 2022 2kommentarer
  • Dags att summera 2021

Ja, vi kliver ju snart in i ett nytt år och det är dags att titta lite i backspegeln. Det skall man alltid göra för att rannsaka vad som hänt mm. Det som värmer ett idrottshjärta är framförallt utvecklingen vi har på alla tjejer. Det långsiktiga arbetet att skapa en plattform på Damsidan i JIK börjar nu ge frukt. Det finns jätte många som under morgondagen skall klappa sig på bröstet och vara stolta över detta. En del finns kvar i organisationen och en del har klivit av eller har andra uppdrag i andra föreningar. Men alla som varit delaktiga i detta under alla år skall vara riktigt stolta. Ett lagbygge sker absolut inte över en natt och en organisation är något som tar väldigt lång tid att bygga och dessutom att den skall fungera är inte en självklarhet. Men det känns som om vi har något riktigt bra på gång. Självklart har det skett många saker under åren. Vill passa på att rikta ett stort tack till Östra SK och Husqvarna IK som har trott på satsningen och tillfört både spelare och ledare. Detta gör att när vi summerar 2021 och efter halva säsongen konstaterar att det ser det ut som följer. Juniorallsvenskan Grupp F leder vi och målbilden kryper allt närmare. Division 2 Nordvästra ligger vi 2:a med en match mindre spelad än Växjö, men vinner vi den så leder vi även den serien. Dessutom så har vi 6 spelare som spelar med vårt representationslag i SSL. Alma Karlsson, Nelly Flodin, Mira Markström, Ester Ljungdahl, Kajsa Blom, Tova Alderhammar. Utöver det så kan man lägga till att både Tess Fridh och Vendela Callisen har fått vara med att göra inhopp i SSL. Det tyder på att vi gjort många bra saker och fortsatt kommer att utveckla och driva fram framgångsrika spelare. Tittar man dessutom på att vi lyfter spelare till vårt JAS lag från dom yngre leden i form av Filippa Leo och Greta Ståhl så känns tillväxten god och vi ser fram emot 2022. Passar på att önska alla spelare, ledare och föräldrar ett riktigt gott slut på 2021 och ett gott nytt år. Ses 2022 taggade till tänderna. P.S ett extra stort hjärta till Anton Lugn och Nelly Pettersson som gör ett fantastiskt jobb med våra tjejer. Dam-B 30 dec 2021 10kommentarer
  • JIK – Linköping IBK Juniorallsvenskan 8-2

Serien har vänt och det var dags för match nr 2 mellan lagen. Denna gång med JIK som hemmalag fast ändå på bortaplan då matchen spelas i Ribbahallen i Gränna. Ändå härligt att åka ut till Grevskapet Gränna på en fredag. Första matchen mellan lagen slutade med seger för JIK med 5-2. Fredagen bjuder på en härlig inramning i Ribbahallen. Kul också att vi åter igen hade besök av ett flicklag, denna gång ifrån Ölmstad IS F08-11 som valt att lägga sin lagaktivitet genom att åka och titta på våra härliga tjejer. Det värmer ett idrottshjärta när det finns en nyfikenhet från den yngre generationen. Så till matchen. Det är Stabilt och det bjuds på en kul och fartfylld innebandy. Efter 3:05 tar JIK ledningen och fortfarande är målskytten okänd. Det kanske spelar mindre roll men gillar inte när man inte får med statistiken. JIK är det spelförande laget och skapar massor med chanser men har lite svårt att få bollen i mål. 16:24 så sätter Tuva Sundhall 2-0 på ass från Ester Ljungdahl. Det blir också resultatet efter första 20:e. Gästerna reducerar 28 sekunder in i 2:a akten. Då trycker JIK in en växel till. 4:38 sätter Nelly Wingren 3-1, detta är också Nellys första mål i den röda tröjan. Bollen hinner knappt komma i spel förrän Ester Ljungdahl sätter 4-1 på ass från Hanna Kragner tid 5 min. Nu dominerar JIK fullständigt och det kommer mål i rasande fart. 11:02 hänger Agnes Adin 5-1 på ass från Moa Engvall. 12:28 Är Moa Engvall även målskytt på ass från Thea Skogeryd. 13:37 Tess Frid assisterad av Natalie Ekelund. Med andra ord punkterar JIK matchen och ställningen efter andra perioden skrivs till 7-1. I 3:e perioden radar JIK upp chanser och 12:10 kommer 8-1 genom Nelly Flodin assisterad av Julia Ahlgren. 15:23 får gästerna tröstmåla genom att sätta slutresultatet 8-2. 3 säkra pinnar lägger vi till kontot. Nästa match spelas i Linköping då mot IBF Linköping 17 december kl 19:15. Dam-B 5 dec 2021 1kommentar
  • JIK – IBF Linköping 4-2 Juniorallsvenskan

Söndag 1:a advent och andra toppmötet för helgen i Juniorallsvenskan. Vi har på förhand bestämt att göra matchen till något extra. Med hjälp av JIFA gänget som styr upp våra SSL matcher och fixar ljus, rökmaskiner mm blir det med andra ord bästa tänkbara intro för tjejerna. Det är ett laddat gäng som kommer in på planen i Arenan. Med högt bolltempo och tålamod i spelet gnuggar JIK på och låter inte gästerna låna speciellt mycket boll. Efter 9:04 in i perioden sätter Ester Ljungdahl 1-0 på ass från Alm Karlsson. Det dröjer inte speciellt läng innan det är dags igen. 10:29 Målar Tuva Sundhall 2-0 på ass ifrån Vendela Callisen. Det blir också resultatet efter första perioden som spelmässigt domineras utav hemmalaget. Matchbilden är sig lik även i 2:a perioden. JIK spelar med självförtroende och känns väldigt stabila över hela planen. Men målen dröjer och först 16:37 sätter Nelly Flodin 3-0 på ass ifrån Ester Ljungdahl. Även 4-0 kommer innan mellanakten är över genom Ester Ljungdahl på ass från Alma Karlsson 19:48. I 3:e perioden kommer så Linköping ut och gör ett försök att göra match av det igen. Man få också utdelning 1:50 in i perioden då man reducerar till 1:4. JIK blir lite bekväma och slarvar lite i det så för dagen noggranna spelet. Det medför att Linköping även får göra 2-4 16:21 in i slutakten. Det blir också slutresultatet. Reflektion från matchen. Väldigt bra nivå på domarna för dagen, härligt när tjejerna får gå in och ta kampen och man tillåter lite fysiskt spel. Ett JÄTTE TACK till JIFA som alltid gör ett fantastiskt bra jobb kring matcherna i Arenan. Nästa match möter vi Linköping IBK på hemmaplan fast det blir på bortaplan då det inte finns tider i Idrottshuset. Matchen spelas i Ribbahallen i Gränna. Dam-B 29 nov 2021 0kommentarer
  • JIK – Fröjered 2-1 Juniorallsvenskan

Toppmöte i Juniorallsvenskan. Fredag och allt är som det brukar. Nu har ni kanske saknat referat och bilder från de 2 senaste matcherna. Ja det är i sig inte okej men jag har haft lite andra åtaganden. Men nu är man tillbaka och bjuder på ett toppmöte i JR allsvenskan mellan JIK och Fröjered. Det här blir ju ett lite speciellt möte då en del tjejer som tränar tillsammans i veckorna genom NIU på Sanda. Dessutom har vi ju Clara Olofsson i SSL laget som kommer ifrån Fröjered och som även va ledare för Västergötland där en del Fröjereds tjejer va delaktiga. Självklart va hon på matchen tillsammans med Julia Adolfsson som anslöt till JIK och SSL till denna säsong, även hon från Fröjered. Jag tog mig ett litet snack med dem under matchen och frågade hur dom tippade matchen. Politiker som dom är fick jag inget rakt svar. Dom brinner självklart för båda föreningarna och det värmer i sig hjärtat. Man får aldrig glömma sina rötter och vad man kommer ifrån. Nu till matchen. Fröjered vill sätta press och trycka tillbaka JIK men där går man bet då JIK spelar sig ur denna press. JIK skapar en hel del chanser utan att få bollen i mål. JIK är det lag som för spelet men Fröjered är absolut inte ofarliga. Starka när dom kommer till spelvändningar men JIK är täta i försvaret och sedan storspelar Tova i målet. Efter 18:12 så ringer det i klockan och JIK tar välförtjänt ledningen med 1-0 genom Tea Skogeryd på ass från Nelly Flodin. Det blir således också resultatet efter första perioden. Andra perioden blir mållös men jätteintressant innebandy utspelas på planen. Det är fortsatt JIK som för spelet och är det spelförande laget. Det här är nu en sådan där match när jag för första gången känner att det här är lugnt, vi tar hem det. Spelet är frejdigt och för en gång skull i denna serie så höjer domarna nivån och tillåter fysiskt spel. Detta gör också att det bjuds på riktigt bra innebandy även om det inte blir några mål i mellanakten. När den 3:e perioden börjar händer det en hel del de första 5. JIK är riktigt starka och skapar en hel del farliga chanser. 4:20 skojar Mira Markström lite o slänger in bollen i mål via köksvägen. Med andra ord 2-0. JIK fortsätter sitt spel men efter 7-8 minuter så börjar man fuska lite och gör inte jobbet riktigt. Det leder också till att Fröjered reducerar till 1-2, 9:51in i 3:e. Hur eller hur så håller man ihop spelet och går segrande ur striden. Tova Alderhammar i målet gör en sjukt bra match och det är synd att hon inte får nolla Fröjered. Vi boxar in 3 pinnar och laddar om för match mot Linköping i Arenan på söndag. Hoppas vi ses där. Dam-B 27 nov 2021 0kommentarer