• Referat: Rögle BK A - Jonstorps IF IshF

En lite småkylig dag denna söndag morgon med en timmes tappad sömn då klockorna flyttades tillbaka en timme. Det känns nästan som om att det var snö i luften vi får väl se vad veckan har att erbjuda. Denna dag då vi skulle spela vår sista match för säsongen i A2 seriespel och hur passande det var att vi skulle möta Rögle, då det stora gossarna skulle fightas i Catena Arena om en plats i semifinalen i SHL. Matchen var tidigarelagd på grund av SHL matchen då svårigheten att ta sig ut från parkeringen var en faktor, detta uppskattades av alla…ja nästan alla. Spelarna ramlade in i omklädningsrummet i tid trots tidsförskjutningen, vissa piggare än andra samt att vissa hade lite krämpor från matchen som spelades i Lund dagen innan. Vi pratade lite om att glömma den matchen och koncentrera oss på dagens aktivitet att i sista matchen på säsongen vinna över Rögle, det gick ju bra sist en 2 - 1 seger till oss fast på straffar så denna gången skulle vi inte dra ut det så långt. Laguppställningen hängdes upp på väggen och spelarna drog ut på en uppvärmning. Ledarna tog en kopp kaffe och gjorde en inventering på damasker eftersom Tommy hade setts i ishallen, alla spelarna i vita utom en… Första perioden och trots ett övertag till oss skotten i period ett slutade 15 - 5 till vår fördel samt ett power play som vi bjöds på lyckades vi inte göra mål perioden slutade 0 - 0. Andra perioden och vi fortsatte att pressa Rögle men det ville sig inte riktigt, två powerplay till oss och 14 - 6 i skott på mål och vi gick in i omklädningsrummet efter två perioder utan att ett av lagen ville vika sig, fortfarande 0 - 0. Tredje perioden startade och vid 7.31 fick Rögle spräckt nollan efter det att vårt försvar inte var riktigt med och 1 - 0. Vi tackade Rögle för ytterligare ett powerplay bara 29 sekunder senare och efter 1 minuts ytterligare spel satte förre Röglespelaren Oscar Engelbäck ett härligt slagskott från pass av Albert Stierndahl så det rungade härliga till i ishallen…1 - 1. Vi drog på oss en utvisning vilket var precis det vi inte behövde men laget jobbade tillsammans i boxplay och lyckades hålla rent i två minuter. När klockan, som idag levde sitt eget liv, stoppade på 15.47, gjorde den det för att forwards kedjan med Gustav Bengtsson, Joshua Eriksson och Emilia Rydell satte 1 - 2. Emilia före detta Röglespelaren satte målet med assist av Joshua och Gustav. En Röglespelare föll och flög in i Jonathan Bruno som hade en egen “Rumble in The Jungle” med spelaren och fick 2 minuter för roughing med precis 2 minuter och 30 sekunder kvar, detta var ju inte vad föräldrarna hade väntat sig och ville se, 5 mot 4 och en ledning 1 - 2. Det höll sig bra trots att Rögle tog ut målvakten och vi hade ett par långskott men det slutade 1 - 2 och vi kunde åka hem med ett leende att vi vann den sista matchen. Resultatet? Ja det blev ju precis som förra gången vi mötte dom, fast denna gången behövde vi inte straffar. Tack till Rögle för att vi fick komma och spela. Nästa matcher för A2 blir under Vänersborgscupen i Vänersborg 7/4 nedsläpp 12.15 mot Frisk Asker från Norge, sedan igen 17.55 mot Hv71. Vill passa på att tacka alla inblandade som ställt upp på hemmamatcher som hämtat andra spelare och kört dom till matcherna, utan er hade det aldrig fungerat. Team 08 A 26 mar 2023 0kommentarer
  • Referat: Jonstorps IF IshF - Mörrums GoIS IK

Våra spelare slog nästan Joshi Vaktmästaren till ishallen i morse, samling i tidiga ottan, någon hade väl inte planerat detta så bra med tanke på att våra gäster från Blekinge hade typ 20 mil/två timmar med bil och cirka 4 timmar och 36 minuter om man var tvungen att använda sig av kollektivtrafiken…tåg från Mörrum till Hässleholm, byte där till Lund där du byter till Helsingborg, I Helsingborg hoppar du på bussen till Höganäs sedan byter du där för att ta sig till Jonstorp hoppa av vid skolan så har du bara ett par minuter att gå till du når Jonstorps Hockey Arena… Mörrum förra gången slutade med förlust och vi visste att Mörrum är ett spelskickligt lag vilket gjorde att vi satte ihop ett spelskickligt Jonstorps lag att kunna matcha Mörrum idag, vad vi inte visste var att dom hade 8 matcher denna denna helgen och skickade ett mycket tunnare lag, hade vi vetat det i förhand hade vår laguppställning sett annorlunda ut men vi plockar ut spelare baserat på motstånd vi vet som kommer oavsett om dom kommer med kollektiv eller privat färdmedel. Vi ställde upp med ett lag att kunna matcha Mörrums normala Topp 8 lag och det blev ju inte som vi hade tänkt oss. Vi i ledningen tar ju 100% ansvar men överlåter de 100% till Mörrum då dom borde kontaktat oss innan för att diskutera matchen och laguppställningen, vi i Jonstorp har inget nöje att totalt spela ut ett lag på grund av deras ledares val av spelare på grund av spelartillgång. Matchen ja vi dominerade hela matchen från början till slut, vi sköt 84 skott fick ta emot 20 vi gjorde 14 mål och släppte in ett, tre mål av oss gjordes i box play, det är ju inte en match som man ska vara för stolt över men grabbarna behövde en vinst och det fick dom men den smakar inte lika bra som om en vinst mot ett lika matchat lag. Nästa match borta mot Rögle 26/3 och pucken släpps 15.00 i Akademi hallen 1, det är kallt så klä er varmt. Tack till alla som ställde upp från Höganäs Hamnkrog till alla föräldrar som jobbade hårt under matchen, dagens Ros går nog till Jimmie Bruno som hade HUR MYCKET tid som helst att få ihop TSM då den brakade ihop…bra jobbat Jimmie att få oss online och startade… Tack till Mörrum för att ni kom och spelade. Team 08 A 19 mar 2023 0kommentarer
  • Referat: Halmstad Hammers HC - Jonstorps IF IshF

Som alla säker vet så har ju undertecknad spenderat tidigare liv i Storbritannien, en gång ett Empire där solen alltid sken. Man pratar ju inte inte Svenska i Storbritannien eftersom Svenska storhetstiden inte sträckte sig till till Öarna en del språkval kan gå in i Hockey världen och ett som jag tänker på passar till dagen match… “You can lead a horse to water but not force it to drink” Lite tidig uppstigning för vissa föräldrar och spelare i laget eftersom vi hade en tidig samling 09.00 på Halmstad Arena. Kul att vi kom innan alla ansvariga för Halmstad så vi fick jaga nycklar till omklädningsrum och så vidare. Dagen match mot Halmstad kunde bli en nagelbitare, vi visste att deras bästa spelare var i väg på andra uppdrag och och om vi skulle kunna vinna mot dom var idag chansen. Det tog 10 minuter i första perioden då Halmstad Hammarna fick en chans och tog den. Trots en utvisning och boxplay i första perioden trodde vi att vi skulle kunna fixa detta men tyvärr vi missade våra chanser och tog inte det som erbjöds och enligt en förälder efter matchen var väldigt tama, vi gick inte på dom…Som lagledare är detta ju tråkigt att höra eftersom det var sant… Andra perioden och 56 sekunder spelade kvitterade vi 1 - 1 och känslan som spred sig inombords trots att vi inte gjorde vad vi skulle på isen var den av värme och glädje för nu fanns det det ju en chans att om vi bara spelade tillsammans så kunde vi ta detta…perioden slutade 4 - 1 till Halmstad. Upp med hakan och lyssna på Coach…spela som vi tränat, passa pucken, lita på varandra…matchen slutade 6 - 1 till Halmstad. Först vill vi skicka positiva tankar till Emilia som är på Halmstads Sjukhus med en revbensskada som hon spelade med i 30 minuter, därför blev hon vald till matchens kämpe. Vi kommer att informera när vi vet mer hur hennes tillstånd är. Secondly you can lead a horse to water, but if a horse doesn't want to drink it will not…Typiskt av vår match idag, allt fanns på plats men om man inte spelar som man tränar och litar på sin medspelare så vinner man inte… Men oroa er inte vi har fler träningar, fler matcher, fler körningar och tack Halmstad för att vi fick komma och spela hockey, grattis till er Målvakt… otroliga räddningar Tack till Halmstad för att vi fick komma och spela. Team 08 A 12 mar 2023 1kommentar
  • Referat: Jonstorps IF IshF - Kristianstads IK

Jag vet att alla vill ha en referens från helgens match mot Lund men jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop orden. Kristianstad skickade ett lag som på pappret, vi skulle kunna vinna mot vilken dag i veckan som helst, men denna dag var det precis som om vi hade sås i skridskorna. Kanske man suttit uppe och kollat "Mello" kvällen innan och alla var sura för att deras favorit inte vann, trots att dom hade spenderat 796:- genom att rösta om och om igen…vad vet jag? Har inte sett "Mello" på 30 år så jag ska kanske inte kommentera. Period ett startade som en dröm, Melvin Persson klämde in 1 – 0 efter 3.53 och vi höll Kristianstad i schack ganska länge men lite halvhjärtat och dåliga pass gjorde resultatet till 1 – 3 i periodvilan. Period två hämtade vi upp lite och vann den perioden genom ett kanonskott av Olle Permevik…BOOOOM…rätt upp i krysset från blålinjen 2 – 3. Vi gick in i omklädningsrummet pratade ihop oss lät spelarna säga vad dom tyckte och bestämde oss att detta var ju en match som vi kunde vinna genom att steppa upp lite, och börja se till att vi åkte skridsko, och passen satt där dom skulle. Tyvärr blev det två snabba mål till Kristianstad i 46:e och 47:e minuten 2 – 5. Då fick plötsligt Lucas Käller fart på grillorna och självmant åkte upp och satte 3 – 5. Lite kortlivat var det då Kristianstad satte spiken i kistan med 3 – 6 och 3 – 7 i slutminuterna. Inte den roligaste matchen vi spelat och spelarna kände att dom hade mer att ge men vi som är tränare skyller ju givetvis på "Mello"… Tack till Kristianstad för att ni kom och spelade, tack till alla funktionärer som alltid ställer upp. Nästa match bort mot Halmstad nu på söndag 12/3 klockan 10.30 matchstart. Team 08 A 8 mar 2023 0kommentarer
  • Referat: Tyringe SoSS - Jonstorps IF IshF

Ibland som skribent är det svårt att hitta alla orden, fingrarna dansar på tangentbordet som en sakta vals typ Rönnerdals Valsen men orden man vill får ut blir mer som en slowfox i B Moll… Vi hade MASSOR av spelare borta, fjantade dom inte runt på sina nya laggar i fjällen så var dom på väg till varmare klimat eller låg och snyftade hemma, man borde förbjuda resor, sjukdomar och annat under hockeysäsongen. Vi fick ta upp vår hotline till våra yngre medlemmar i hockeyföreningen och kolla vem som inte satt sig i en Elbil till fjällen eller låg hemma och slurpade varm choklad… Tanken var ju att då vi kom till Tyringe som skulle bjuda på motståndet tänkte vi i vår infantila tanke att kanske dom hade samma problem…men nej det hade dom inte…Kanske dom inte har samma disponibla inkomst att spendera på utflykter eller så är deras elräkningar ännu högre än vad dom är i Nordvästra Skåne så dom fick stanna hemma och spela hockey istället… Matchen började bra vi spelade bra hockey och sköt fler skott på mål än dom i första perioden men problemet var väl att vi inte gjorde lika många mål som dom…en så kallad fundamental strategi i ishockey, gör mål och släpp in färre än motståndarna. Perioden slutade med en svidande 5 - 1 till Tyringe skott 15 - 16 till vår favör. Andra perioden startade inte bättre Tyringe lyckade göra två mål på 33 sekunder. Time Out Jonstorp och lite “raket juice” till laget och vi höll Tyringe på plats i 7 till 8 minuters spel. Trots tre Powerplay lyckade vi inte ändra resultat istället tryckte Tyringe in både 8 - 1 och 9 - 1. Tunga ben och trötta spelare i omklädningsrummet efter period två…skott Tyringe 13 Jonstorp 10. Period tre fortsatte i samma takt fast att vi försökte, ökade Tyringe trycket och siffrorna sprang iväg till 12 - 1, då äntligen vi fick utdelning Melvin Persson satte en och Sixten Medin satte en annan, Tyringe avslutade och matchen stängdes på 13 - 3 till Tyringe, skotten totalt Tyringe 41 Jonstorp 39… Inte en av våra bästa matcher men faktiskt några mycket bra individuella prestationer samt tack till Lucas, Theo och Sixten för ni ställde upp. Vi hoppas att nästa match kunna matcha det bättre. Team 08 A 21 feb 2023 0kommentarer