• Mässor återuppstår! JB parkerar bilar!

Elmia-mässorna drar igång och med det uppdraget för JB att parkerar besökarnas bilar. För uppdraget behövs "massor" av parkeringsvärdar som hjälper till. Därför behöver föreningen just DIG som kan stötta föreningen genom ställa upp - både du som är aktiv, har varit aktiv eller bara tycker det är kul att det finns bandy i bygden! Ju fler som kan desto mindre per person - bra tumregel! Så ta därför med dig syskon, föräldrar, släktingar, vänner - ja vem som! Ju fler som hjälper till ju bättre! På så vis stöttar ni bandy i Jönköpingsbygden på ett bra och viktigt vis! För er planering så gäller i närtid följande mässor: 29-31 mars (tis-torsdag): VA mässan. 15-18 april (påskdagarna): Elmia Bilsport ("Motormässan"). Här behövs MASSOR av medhjälpare 10-13 maj (tis-torsdag). Plåt/svets/fog/polymer-mässan mm. 2-4 juni (tors-lördag): Elmia Wood. (inte fullt ut spikat) All planering och logistik sköts av Kent på kansliet. Ni når honom på: Kansli@jonkopingbandy.nu - eller slå honom en signal (073-6130219) och meddela att du kommer! Tack för ni ställer upp och hjälper föreningen! A-LAG Herr 16 feb 2022 1kommentar
  • Sju mål per halvlek! Stabilt!

JB gjorde hela sju mål per halvlek mot Tranås Bois U på Råslätt IP under onsdagkvällen. Och det var en av säsongens mest tydlga vinster som slutade 14-0. JB har nu tio vinster av tio möjliga, endast tre matcher återstår. Total dominans men oxå nya förmågor! Det var en total dominans av JB i matchen rakt igenom. Det fanns en kortare period i andra som Bois stack upp något på men det var nog snarare för JB slog av på anfallen ett tag. Det går förståss inte att återge spelet eller målen i en sådan här match men det ska sägas att det var ett delvis "nytt" JB-lag som äntrade isen. Vi fick bland annan se en ny yngre junior göra debut i seniorlaget - #3 Daniel Axelsson (född -04). Och Daniel skämdes inte för sig alls, tvärtom stod han för en gedigen och mogen insats på sin högerhalv matchen igenom. God spelförståelse och kloka val matchen rätt igenom så det lär bli fortsättning där (med). JB har nu i det närmaste spelat in en handfull "unga" juniorer i truppen iår, något som var tanken med börja om i Div 2 efter förra årets allsvenska spel. Och de unga killarna tar stora steg i sin utvekcling genom detta steg uppåt. Det läggs samtidigt nya grundstenar i föreningen. Men vi fick oxå se en återkomst av rang- #17 Kalle Ahlgren gjorde come-back och visade på snabba händer i dribblingarna vid 3-0 målet. Ytterligare ett mål och en assist hann Kalle oxå med, totalt 3 p. Stabilt där med! Många som briljerade Det gavs utrymme för mycket dominerande spel på många håll. Vi fick se en pigg och snabb #19 Kevin Blomqvist göra en bra match - hela fyra mål petade han in. På rätt plats vid rätt tillfälle. Den pigga inställningen gav resultat bl a då han på egen hand snodde bollen några gånger och nätade på det. Värt nämnas bör förståss även #11 Erik Norresjö som oxå blev utsedd till lagets lirare för kvällen i JB. Han rör sig över hela banen, skapar tid och plats för mycket annat att kunna hända. Målfarlig? Ja ett mål men framför allt 5 asisst visar på sitt bidrag i matchen!! Mycket talar för Div 1 nästa säsong Det är väl inget att hymla om men nu talar mycket för div 1 nästa säsong vilket oxå är JB's målsättningen. Återtåget har börjat, även om tre matcher återstår...Månsarp, Tjust och Waggeryd - alla matcherna på Råslätt IP - men inga datum bekräftade än. Matchdetaljer på Elitrapport Lagets lirare:(på bilden) JB: #11 Erik Norresjö Bois: #1 Noah Birgersson (mv) A-LAG Herr 10 feb 2022 0kommentarer
  • Kontrollerad vinst mot ÅbyTjureda!

På torsdagskvällen spelades den sedan tidigare uppskjutna matchen borta mot ÅbyTjureda i Div 2 Småland. Och det var ett Åby som stod emot bra - ett helt nytt lag mot vad vi sett av deras matchresultat tidigare opå elitrapport, månne hade man spetsat med lite div1(?). Inledningsvis vägde spelet jämt och lagen kände på varandra i högt tempo. Klart bästa motståndet i årets div 2 för JB. Och det dröjde ändra till 18 minuten innan matchens målskytte inleddes och det var en rökare i krysset från Josef Sollenby från långt håll. Snäppet innan hade JB's Robin Johansson fått en knuff över sarg och skadade knäet så han fick utgå ur matchen. Högt tempo och bara en avbytare...hmmm. Första halvlek slutar dock 1-4 i JB's favör. Kändes stabilt men högt tempo och ett bra Åby! Andra halvlek spelar JB utmärkt och Åby inledde den halvleken svagare än hela första halvlek. JB rycker till 1-7 i minut 67 men sen faller JB ihop lite, ellr åtminstone gör inga onödiga åkningar. Åby med 4-5 man på bänken har ork, är unga och raska och hungriga. JB sparar på krafterna i kvarten-20 minuter och Åby kommer upp till 3-7. Men sen spikar JB det hela med göra 3-9 i matchens slut. aAtchen slutar 4-9. JB klart bästa laget men slog av i mitten andra - möjligen för spara kraft.... JB fortfarande obesegrade i Div 2 Småland Detlajer på elitrapport A-LAG Herr 30 jan 2022 0kommentarer
  • Sjukdom i bortalag= ingen match lördag!

Pandemin sätter sina spår och gör det besvärligt med planering och genomförande av matcher. Återigen har våra motståndare Tjust Bandy fått in smitta i laget och för andra gången flyttas matchenm med tilltänkt datum 29 januari till okänt datum, troligen långt fram och som sista match. Tjust ligger ju tvåa i tabellen bakom JB så det hade annars varit en "liten seriefinal"! A-LAG Herr 28 jan 2022 0kommentarer
  • Där satt sjunde raka!

På fredagkvällen lyckades det faktiskt genomföras en bandymatch i Div Småland. JB gav sig österut till Målilla och gjorde jobbet där - matchen slutade med klar vinst när hemmalaget besegrades med 2-10. Och det gör att JB har 7 vinter på lika många matcher och toppar serien. Kommande vecka är det tänkt att JB ska åka till Åby/Tjureda på torsdag den 27 januari och därefter ta emot Tjust hemma på Råslätt lördagen den 29 januari. Båda matcherna har tidigare skjutits pga sjukdomar. Förhoppningsvis kan matcherna genomföras. Vi får väl se! Matchdetaljer Målilla matchen på Elitrapport Bild: Josef Sollenby (Foto av Peax Magazine) A-LAG Herr 23 jan 2022 0kommentarer
  • En vecka pausad verksamhet - nu bättre!

För en vecka sedan hade JB ett flertal spelare som uppvisade postiva tester för Covid. ytterligare en handfull insjuknande men glädjande nog har "endast" fyra spelare diagnosticerats med positiva svar. Någon enstaka svar återstår men i princip alla är tillfrisknade och genom pausa all verksamhet i en vecka kan JB vara åter spelklara kommande helg. Om inget annat infaller, ytterligare sjuka, eller ytterligare begränsningar.... Genom snabbt agerande verkar det som JB red ut stormen denna gång. Det medförde att gången helgs match borta mnot Åby/Tjureda (U) har fått skjutas på framtiden, kommande fredag stundar Tjust hemma på Råslätt IP! A-LAG Herr 10 jan 2022 0kommentarer
  • Bort bra (med) men hemma bäst..

JB var totalt överlägsna motståndaren Skirö AIK (u) när man vann med hela 13-1 hemma - fast borta - i Vetlanda på söndagen. Matcher tillåts förvisso i Jönköping men inte omklädningsrum. Därför fick matchen spelas "borta". Egentligen är det inte så mycket att säga om matchen. JB fullständigt ägde matchen och hade det funnits en "boll-innehavs-procent" så hade den varit förkrossande. 6-0 i halvtid och 7-1 i andra blev siffrorna. Lite ironiskt tillkom Skirös mål när de var en man mindre på banan och Skirö utnyttjade en snabb kontring vid ett sovande JB. Vi ser åter igen en planens giganter göra lite som han vill, hämtar boll, lägger upp mackor, serverar andra, bryter motstånd, tar några snabba skär och vips är det läge - #12 Pontus Ekrot står idag för 5 p. Och det är flera av "de gamla rävarna" som är poängtunga: #6 Josef Sollenby=5 p, #16 Daren Rickhardson =6p, #21 Lucas Wahlgren 3 p. Ännu en junior gör debut Glädjande idag ser vi oxå en ny junior göra premiär i JB's röda galanta färger nämligen #2 Hugo Nordgren. Och han skäms inte för sig heller, liksom inga av "ungdomarena" gjort i årets JB. Så påfyllnaden finns i JB! Vi ser oxå #5 Adam Eskilsson göra sin andra match i JB efter en kortare sejour i Nässjö. Tungt detta, backlinjen vid full benannjing går inte av för hackor. JB's facit är nu på 6 spelade matcher 12 p och hela 43 mål framåt men "bara" 5 bakåt. Mindre än ett mål per match alltså. Finns det något som kan stoppa JB iår (förutom ev spelförbud pga pandemi..)? Lagets lirare i JB: #12 Pontus Ekrot Lagets lirare i Skirö: #54 Viktor Johansson, MV Matchdetaljer på elitrapport A-LAG Herr 2 jan 2022 0kommentarer
  • JB herr spelar hemma, fast borta

Nästa match JB herr spelar är mot Skirö AIK U. Då det beslutats om lokala bestämmelser för tillgängligheten till Råslätt IP fr o m 26/12 och tills vidare kommer matchen spelas i Vetlanda samma dag - 2 januari - med avslag kl 11.30. Borta men JB är hemmalag.... A-LAG Herr 30 dec 2021 0kommentarer
  • Klasskillnad!

Det var inget tvivel vilket lag som ägde isen under söndagens derby mellan det röda Jönköping Bandy IF och det blåa Månsarps IF. JB vann komfortabelt med 7-1 och kan gå till jul-ledighet som serieledare i div 2 Småland. Inte helt givet Månsarp är en förening som hyser stor erfarenhet (och ålder med) gällande bandy-kunnandet. Laget utgörs av en mängd samlad expertis som spelat högt upp under många år, dessutom flera av dem i JB. Mängden expertis har resulterat att Månsarp de senaste åren i det närmaste prenumererat på seriesegern och därmed möjligt avancemang. Men av olika anledningar är laget fortfarande i div 2...Det är således inte vilket lag som helst som ställdes på isen mot hemmalaget JB, låg det möjligen nån form av nervositet i luften? JB hade förvisso hade en mängd allsvenska spelare men oxå några "oldies-and-goldies" samt kom en av föreningens 16-års junior att visa upp sig. Men det tog inte en minut förrän #21 Lukas Wahlgren hade påbörjat målskyttet, 1-0 på en rökare! Därefter presenterades ny JB-produkt #71 Elis Axén för Jönköpingsbygden genom tre raka mål varav två i första halvlek vilken slutade 3-0 till JB. Månsarp stod emot väl anfallsvågorna men frågan var hur länge...Särskilt 3-0 målet var kvalitet där #71 Elis Axén rycker på vänsterkanten, får en perfekt passning i farten och från långt håll samt dålig vinkel får han en sådan där träff som man bara får ibland - pang sa det bakom den i övrigt evigt pigge MIF-målvakten Joel Ahonen. Här visar JB att föreningen producerar unga lovande spelare löpande, men som (tyvärr) inte sällan fångas upp av andra föreningar...#16 Daren richardson ökar på ledningen till 5-0 då plötsligt Månsarp får till ett skott varpå returen petas in bakom JB-keepern #69 Lukas Tallberg.Lukas som endast släppt in 4 mål på fem matcher. Kvalitet där! Spelet i andra halvlek utspelas i det närmaste på Månsarps planhalva och eventuella uppåkningar plockas effektiv av JB vid mittlinjen. Sanningen att säga så kunde det ramlat in en 5-7-10 bollar till och bara skärpan varit med, bl a en straff gick över. Inte sällan ser det ut som JB gör "lite som man vill", för detta var uppenbarligen inte Månsarps bästa dag. #21 Lukas Wahlgren avslutar med två proppar och blir oxå tremålsskytt. Matchen slutar 7-1, lågt räknat men det gör inget. Det var en härlig bandykväll med marschaller, grill, eldkasar och dryga 130 personer i publik. Spelare som kännervarandra utan och innan och var inte bara mmotspelare utan varit även medspelare med varandra. Vädret kan knappas bli bättre än måndgakvällen så det var en kväll att minnas av många skäl...Månsarp har möjlighet till revansch när MIF själva är hemmalag och JB bortalag, samma arena dock. Den matchen-i-matchen spelas lördagen den 12 februari 2022 kl 15.00. Välkomna igen då alla! Lagets Lirare som mottog en gåva från COOP: Jönköping: #Pontus Ekroth (som dominerade stort på isen) Månsarp: #1 Joel Ahonen (målvakten som fick JB att missa otaliga lägen) Matchfakta på Elitrapport Extremt långt referat på Månsarp IF Facebook Jönköpingsposten om matchen (kan kräva premium) (Foto: #71 Elis Axén jublar efter ett av sina tre mål. Bild: Patrik Sjöblom JP) A-LAG Herr 21 dec 2021 0kommentarer
  • Två poäng inkasserade på söndagseftermiddagen!

Det var ett något sargat JB som åkte till Ronneby på söndagsmorgonen då vi fått in två sena återbud. Med endast en avbytare skulle JB ändå lyckas kriga till oss en seger med 1-5 (0-3). Första halvlek JB drar igång med högt tempo och med mindre än 1 minut spelar driver #12 Pontus Ekroth upp på vänsterkanten och spelar fram #21 Lukas Wahlgren som drar till bollen på volley med öppet mål, men bollen går strax över. JB är det klart bättre laget matchen igenom och skapar många bra lägen och har några riktigt fina anfall! 0-1 kommer efter knappt 7 minuter spelade efter att nygamle JB-spelaren #5 Adam Eskilsson (premiär i JB redan första veckan!) slagit ett fint lyft till #21 Lukas Wahlgren som kommer fri och inte gör något misstag. 0-2 kommer på hörna genom #6 Josef Sollenby. Och innan halvleken är slut gör #17 Erik Hasselholm 0-3 efter ett mycket fint anfall där #15 Ben Toomrawat till slut serverar Erik. Andra halvlek Andra halvlek hinner knappt starta innan #5 Adam Eskilsson återigen är på serveringshumör och lägger fram bollen till #14 Robin Johansson som slår in 0-4. Sedan får Frederiksberg en straff som man reducerar på till 1-4! Efter detta blir matchen aningen avslagen men JB håller ändå ett högt tempo som Frederiksberg har svårt att hänga med i, och detta resulterar i att de drar på sig en hel del utvisningar som gör att vi kan spela av matchen väldigt komfortabelt. #21 Lukas W sätter spiken i kistan på övertid och matchen slutar 1-5. Stark bortamatch där siffrorna är i underkant, med skärpa i avsluten så borde vi gjort några mål till idag! Men något som är imponerande är att vårt kära JB endast släppt in 3 mål på 4 spelade matcher! (Foto: #21 Lukas Wahlgren inledde målskyttet för JB. Arkivbild: Peax Magazine) A-LAG Herr 20 dec 2021 0kommentarer