• Galna Mars

Vi befinner oss i Mars månad och NHL med flera ligor benämner månaden som March Madness. Det blir galna matcher och resultat i jakt på slutspelet Stanley Cup. March Madness utrycker även det som pågår i Europa. Jag tycker Cornelis Vreeswijk skrev det så genialt i verket Telegram för en bombad by: Jag skulle bra gärna vilja veta Varför vårt hus inte fick stå kvar Jag skulle bra gärna vilja veta Vad dom har gjort med mor och far Kan någon människa ge ett svar Dom sa att huset låg mitt i vägen Låg mitt i vägen för en soldat Det var en omväg på några steg Men istället slängde han en granat Hur kan en människa bli så lat Cornelis verk I natt jag drömde känns långt borta, väldigt långt borta. Frisören i Kyiv har öppnat sin salong igen istället för att tillverka Molotov cocktails för att bidra till vardagen. Vi försöker leva normalt och låtsas som att Peter Hultqvist har koll på läget. Utan att politisera känns det faktiskt som han har det! Men jag har ett tips till Peter: Flytta Försvarsstaben till Vikingavallen! Den enda innebandyhall man behöver Google Maps för att hitta hem ifrån. Ryssen kommer aldrig hitta fram genom alla vänster- och högersvängar bland villorna i Täby Kyrkby. Jag kommer dit till slut efter en bedrövlig förmiddag i Komethallen. Att förlora för att man är en värdelös målvakt köper jag, så var det i första matchen. Men att förlora när man gör en riktigt bra match, det köper jag inte, aldrig. Chans för revanch och vi kommer med 8 utespelare till bortamatchen mot IK Frej. Jag vet inte hur de ska byta, men Frej har 9 utespelare och frågan kvarstår: Vinner flest gubbar? Matchstart. Nyman gör 1-0, men det tycker inte domarna. Efter 5.25 får vi powerplay, men det är helt värdelöst. Några chanser från IK Frej är allt vi släpper till. Först efter 18:05 kommer första godkända målet. Uffe tar en löpning framför Frejs mål och får en passning i knähöjd av Andreas. På något sätt träffas Uffes klubba och vi har 1-0. 18:30 får vi chans att spela 5 mot 3 men det hjälper föga. Vi går till periodvila med ledning 1-0 och det känns ju bra. Jag förslår att vi ska plocka mig och spela 6 mot 3 men det får inte gehör. Andra perioden är bättre och vi lyckas även göra mål i PP. Nyman hänger 2. Man talar om äkta hattrick, är Nymans 2 mål och ett bortdömt ett oäkta hattrick? Svensson flaggar inför tredje att han kommer se till att jag inte håller nollan. En utvisning åt vardera hållet är allt som erbjuds innan Robert Robocop Linder gör en coast to coast och hänger 6-0. 16:48, dvs i princip tre minuter kvar återgår vi till vårt gamla spelsystem att släppa fram motståndarna. Svensson bjuder in Frej i matchen och de kan lägga 1-6 i vänstra stolproten. Mindre än minuten senare prickar de högra stolproten. Gander som missat det mesta hittills sätter 2-7. Frej kommer i ett frejdigt anfall och är millisekunden före min back på bollen och sätter 3-7. 19:53 kommer dock det matchavgörande målet av Gander som spikar slutresultatet 3-8. Galet slut, hade vi spelat på samma sätt hela matchen hade Frej vunnit med 56-37! Nu laddar vi om inför Kungsängen hemma. Kungsängen har hittat något i sitt spel så det kan bli en kul match! Herr Bredd 20 mar 2022 0kommentarer
  • Flest gubbar vinner

Låt mig börja med att poängtera att det känns lite konstigt att tävla i veteranserien i innebandy när Ukrainas folk slaktas i ett vansinnigt anfallskrig. Vi gör det vi kan, skickar pansarskott, pengar och står enat som en demokratisk väst mot en galen diktator. Och jag tänker på min gamle vapendragare i styrelsen, Marcus Grapne och alla hans innebandyvänner i Ukraina, några av dem har hälsat på och dömt i Scorpions Cup. Kapten Gander som förgäves försökt flytta denna match har en egen strid i poängligan mot Chrisse i Bro men väljer att åka skidor istället. Han påpekar att Centralvägen kommer med sitt bästa lag och skickar 15 gubbar mot våra 8. Under uppvärmningen kan vi dock konstatera att de endast fått ihop 6 utespelare. Matchen hettar till efter 06:10 när Centralvägen tar ledningen med 1-0 i en 2 mot 1. Golvet är halt, jag går mot skytt, hamnar nära högra sargen och de kan raka in ledningsmålet. Ahlstrand kvitterar, Centralvägen bombar in 2.1 i bortre klyk och vi kvitterar till 2-2. Det står Ola Hammarlund i protokollet men det stämmer inte. Centralvägen skickar in ett ledningsmål som gäller till periodpausen 3-2 efter första och vi stuvar om lite i laget: Ola och Ahlstrand byter plats och det ger resultat. Säkrare backspel i mina ögon och Ola skickar in 3-5, innan dess har Micke Nyman kvitterat och Håkan Gullström gett oss den första ledningen. Ledning 3-5 efter andra och jag känner en positiv stämning i laget. 38 sekunder in i tredje får Svensson en pass av Danne, den skär genom hela Centralvägen och Thomas lägger an ett slagskott som går in i mål. 3-6 känns bra, Centralvägen lyckas dock reducera efter 07:25 och jag manar på mina mannar att sätta ett mål till för säkerhets skull. Det hörsammas dock inte utan vi kommer undan med 4-6. När vi tog empot Centralvägen hemma i Borgen fick vi 6-3 och jag fick matchbollen. Så skedde inte nu men det kan man förstå - de måste ju pröjsa för bollarna. Jag vill slutligen framhäva målvaktsspelet: En sidledsförflyttning de luxe, en semaforräddning som var på väg in i bortre klyk, en vänsterslide där jag fick fingerspetsarna på bollen och en turräddning där Centralvägen bågade från vänster. Jag hamnade på arslet men följde efter och lyckades få skottet i hjälmen och ut. Vi kunde med andra ord torskat med 8-6. Gander borta och vinst med 6-4, testa att skriva en låt om det! Herr Bredd 6 mar 2022 2kommentarer
  • En familjeaffär

Dags för returmatch hemma mot Täby. Jag gled ner till Borgen i god tid och kunde konstatera att några av mina veteranspelare hjälpte H4 mot IK Frej. Stefan Steja Andersson med sonen Timmy Johan Jo-jo Ahlstrand med sonen Joel Mikael Mikey Nyman med dottern på bänken med mobilen i högsta hugg Min grabb Alex i en av femmorna (Assist och en tvåa!) Jag har fått några träningar med grabben, det räcker för mig. Fint på alla sätt, Belefamiljen, på Björkebys fina elastiska trägolv. H4 vinner 4-2 och veteranerna kliver in på planen. Favoriter, javisst, 7-1 i inbördes möten (jag stod inte när vi torskade senast!). Vi har en bra laguppställning också. Robert Robocop Linder, Haninge IBK i elitserien och landslaget Andreas Eriksson, Beleprodukt, spelat med Duvbo i Allsvenskan Philip Dr. Phil Gander, Skytteligaledare (56 poäng på 11 matcher), spelat med IBF Älvstranden i Elitserien Michael Kuben Kubát, veteranseriens äldsta målvakt Första perioden är ganska händelsefattig. Vi äger boll och tar en tvåa efter halva. Det visar sig att vi är ganska duktiga även i boxen och gör 1-0 short handed. Lite senare gör vi även 2-0 och det är min back Andreas som gör båda. Jag brukar skrika klubban i backen men det hör varken Phille eller Steja och tar varsin tvåa för hög klubba. Vi spelar av dessa utvisningar, dock utan att göra mål. 2-0 efter en period är ju bra, lite för bra tycker Svensson och påpekar att jag hållit nollan. Andra perioden fortsätter i samma stil. Jag gör en räddning, rullar ut till Steja som lägger lång till Fille som lägger in den på volley. Modern innebandy! Vi gör även 4-0 innan det magiska klockslaget infinner sig - 13:13. Räknefel i försvaret och Täby hittar en båge och hänger 4-1. Vi ökar på till 5-1 och lite senare tycker några att det är bra att byta när Täby anfaller - 5-2. Vi ökar på i början av tredje till 6-2 (Svensson från Linder). Täby börjar pressa högt och lyckas reducera både till 6-3 och 6-4. De fick viss hjälp av våra smarta byten men domarna blåste aldrig för felaktigt byte, de fokuserade på höga klubbor. Med 6 minuter kvar hänger vi 7-4 och Täby tar timeout. Det vore intressant att veta vad de gick igenom för det enda som händer efter detta är Målvakt ut. Nu blir det ett par helgers uppehåll innan vi ska möta Sugtina borta den 20/2. Vi ligger nu på en bekväm andraplats som seriens formstarkaste lag med 5 raka vinster. Testa att skriva en låt om det! 54 Philip Gander 2+3 20 Andreas Eriksson 2+1 57 Johan Kolari 1+1 7 Thomas Svensson 1+0 99 Mikael Nyman 1+0 67 Stefan Andersson 0+1 88 Robert Linder 0+1 Herr Bredd 1 feb 2022 0kommentarer