• JB Dam kryssar mot Hammarby IF

Det var en spännande match där JB Dam i matchens 93 minut kvitterade till 4-4 och därmed räddade en poäng. Jämnt mellan lagen som ligger bredvid varandra i tabellen och en härlig bandydag! Hammaby chocköppnar! Ja om det var solen eller energin var låg ellernått annat låter vi vara osagt då Hammarby drog direkt iväg till 0-3 som var ställning i halvtidsvilan. 0-1 kom redan i matchens femte minut på hörna - kanske var det det som satte tonen? I andra halvlek kommer JB igång och äter sig i matchen. Bananer i halvtid och lite dricka gjorde nog susen? JB når 2-3 och har känning på kvittering när plötsligt från klar himmel Hammarby gör 2-4. Men #7 Anna Nilsson lät bössan tala på två hörnor denna dag och JB når 3-4 och det är "hur spännande som hest"! JB har ytterligare en boll i mål som blåses bort pga av nått... I andra halvlek är det bra mycket energi i laget och JB spelar upp sig markant. Time out JB i minut 86 Snacka om genidrag, eller åtminstone bra valt ...i minut 86 tar JB-ledningen time out och JB lyckas får till en hörna i minut 93. #7 Anna Nilsson har dundrat in ett par hörnor i år och här kom den som gav 4-4. Jubel förståss! Sett över matchen så var det ganska ok för båda lagen, men JB var förståss värda två poäng.... Heroisk insats mot tabelltvåan Sunvära förra helgen Förra helgen åkte JB Dam till Sunvära för spela med endast 10 spelare d v s inga avbytare och en spelare mindre hela matchen. Och som JB Dam gör det! Vi har sett det tidigare hur JB Dam liksom "biter ihop" och jobbar långsamt, metodiskt och trygg, särskillt i matcher när man är kort om spelare. Mot Sunvära - som ligger på andra plats i tabellen Allsvenska Dam Södra - stod inget att göra men förlust 4-2 var minsann inte fy skam! Faktiskt samma resultat som hemma på Råslätt IP vid första mötet. Om JB Dam kan hålla samma styrka genom alla matcher så har vi en god prognos framåt. Nästa säsong - då så! Nu återstår Vänersborg hemma och Västerås borta kommande helg som vi hoppas kunna genomföra innan säsongen lider mot sitt slut! Se matchbilder på Peax FAcebook (bläddra ned en bit) Matchdetaljer på Elitrapport HÄR Foto: Per-Axel Svennson (PEAX) A-lag Damer 27 feb 2022 0kommentarer
  • Kakförsäljning slutar idag 10/2

Idag ska lappar för kakförsäljningen in till oss ledare på träningen. Kommer man inte på träningen så får man ta ett kort på lappen o maila den till kansli@jonkopingbandy.nu Mvh ledarna A-lag Damer 10 feb 2022 0kommentarer
  • Motvind i det mesta!

När JB Dam idag tog emot kombilaget att Västerstrand och Örebro fanns en strimma hopp om kanske en poäng. Men otur med bollstudsar och motvind i första halvlek gjorde att laget inte orkade komma ikapp i andra. Siffrorna slutade 5-8 i Västerstrands favör. Det var rejält blåsigt på Råslätt IP idag, målen blåste över isen och fick tyngder pålagda för stå kvar. Förra veckans mycket fokuserade och disciplinerade instas av JB var oxå lite bortblåst, så kan det vara ibland. Västerstrand begärde medvind i första halvlek, något som visade sig vara en lycko-lott. Men det var ändå med en stor portion tur som gjorde att VAIK kunde rycka till 0-2 då bollen i det närmaste fipplades in/till öppet läge båda gångerna. JB hade oxå en 2-3 ensamma lägen som lika gärna kunde resulterat i mål udner första halvleken. Men det var en sådan dag... pang på målvakten istället...! I halvtid skrevs siffrorna till 0-3. Ett mål till och spänning! VAIK lyckas efter en turlig chansboll få ett nytt friläge och i minut 49 göra 0-4. Kändes menat som nått annat, men det blev som bästa passen istället!. #11 Victoria Bergström, som haft några lägen i första, såg till att JB fick några mål ikväll. "Vickan" gjorde 3 mål på egen hand. Starkt! När JB når 4-6 var det som matchen vägde - ett mål till för JB så kudne det svängt rejält. Istället gör VAIK 4-7. Matchen slutar 5-8, #17 Lova Sund gör ett mål med samt ett självmål av VAIK. JB håller dock ihop bredden bättre och det är för varje match ett fall framåt (nått steg bakåt med...). "-Nu är vi där vi helst skulle varit när säsongen inleddes", som tränare Oscar Henriksson uttryckte det. Det var otur för JB idag som får ladda om till kommande helg då man beger sig till huvudstaden för bortamatch mot Hammarby. Kanske kanske då... Lagets lirare: JB: #6 Moa Ek VAIK: #13 Cajza Stålheim Matchdetaljer på elitrapport A-lag Damer 30 jan 2022 0kommentarer