Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Järfälla IBK

Följ

Järfälla IBK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej
Järfälla IBK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Järfälla IBK
Adress Sångvägen 6 B C/O Inger Åsberg
Postadress 17736 JÄRFÄLLA
E-post kansli@jarfallaibk.com
Orgnr 813200-6043
Kontonr BG. 872-3595

Om Järfälla IBK

Järfälla IBK bildades 1983 och är därmed en av Sveriges äldsta innebandyföreningar. Vi är även en av landets största med mer än 500 licensierade spelare, från herr och damseniorer till pojkar och flickor.

Vår breda ungdomsverksamhet är vårt adelsmärke. Den är viktig på många sätt, inte bara för att fylla på våra seniorlag utan också för att få ungdomar att engagera sig i idrott. Varje vecka kommer våra ungdomar bära klubbens färger med stolthet och trygghet. Bakom alla dessa ungdomar finns en stor stab av ungdomsledare som med sitt engagemang leder och utvecklar våra ungdomar och föreningen.

De flesta som sysslar med idrott gör det i syfte att vinna, något som nästan alla tycker är roligt. För att uppnå detta är det viktigt att spelarna under sin tid i Järfälla IBK utvecklas både tekniskt och taktiskt. Men innebandy handlar också om bidra till en fostran och utveckling av enskilda individer, respekt för individen och om att bedriva lagspel på många olika nivåer. Detta gör att det finns en rad aspekter att ta hänsyn till i föreningens verksamhet.

Som stöd för detta ansvar och för att förverkliga vår verksamhetsidé har föreningen satt ned följande policy för verksamheten.

• Vi ska genom långsiktigt arbete med en professionell organisation och solid ekonomi vara det naturliga valet av innebandyklubb för norra Storstockholms mest lovande spelare.

• Vi ska, för våra yngre åldersgrupper, se på innebandy som en lek där intresset för innebandy grundläggs.

• Vi ska bedriva en breddverksamhet från de lägsta åldrarna upp till och med BJ-nivån där alla ska ges tillfälle att delta. Resultatorienteringen ska ske med försiktighet under ungdomsåren, med den dubbla målsättningen att dels ska alla som börjat spela i Järfälla IBK kunna erbjudas möjlighet att spela kvar i föreningen fram t o m BJ-åldern, dels att nå resultat i tävlingssammanhang i de senare ungdomsåren och på juniornivå.

• Vi ska bedriva en seniorverksamhet på såväl herr- som damsidan på så hög nivå som möjligt, ytterst med målsättningen att representeras i högsta serien. Denna del av verksamheten ska baseras bl a på föreningens förmåga att utveckla egna spelare liksom förmågan att skapa ett ekonomiska förutsättningar underlag som möjliggör denna representation.

• Vi ska uppträda ödmjukt med ett gott kamratskap och med föreningskänsla, visa hänsyn mot människor vi möter och spela innebandy enligt fair play.

• Vi ska ha en gemenskap mellan ledare, spelare, föräldrar och andra aktiva i föreningen där alla ges tillfälle att både medverka i och påverka verksamheten och där alla också känner ansvar att bidra till föreningens verksamhet och utveckling.

• Vi ska, genom olika arrangemang, en väl utvecklad kommunikation samt marknadsföring av föreningen, utveckla föreningskänslan och föreningens attraktivitet.

• Vi ska, genom utbildningsinsatser och en etablerad föreningskänsla, arbeta mot målet att internt kunna säkerställa föreningens behov av kompetenta ledarresurser.