• Förlust i Säsongens sista match

Årets sista seriematch i division 5 västra är avklarad. För motståndet stod Ämterviks FF, ett lag som gjort en strålande höst. Tuffast möjliga motstånd alltså. Vi börjar första halvlek bra och har en del bollinnehav, dock utan några stora chanser. Matchen är välspelad och allteftersom närmar vi oss mål. Simon är nära på en hörna. Viktor har ett bra avslut som målvakten tippar över. ÄFF är hela tiden farliga på djupledslöpningar, men tycker vi hanterar det bra i första halvlek. Således 0-0 i halvtid. Vi börjar andra halvlek bra och får tidigt en stor chans när Viktor bryter in från höger. Skottet tar i insidan stolpen, går ut till David som lägger bollen mot tomt mål, men på något sätt kommer en försvarare emellan och styr bollen till hörna. Vi har dock rätt bra koll därute. Då kommer en kalldusch i 56 min då helt plötsligt en ÄFF spelare kommer fri. Ett kyligt avslut över Albin och 0-1. Vi tappar lite linjer i spelet efter målet. Det blir mer kamp än skönspel. Vi har väl ett bra chanser, men ÄFF skapar också bra chanser när vi flyttar fram mer och mer folk. Matchen slutar med säsongens första hemmaförlust 0-1. Tycker inte vi gör en dålig match, men idag fattas den extra skärpan i de avgörande lägena. Som alltid vinner vi som ett lag och förlorar som ett lag. Tycker spelarna ska vara otroligt stolta över den säsong de gjort. Vi vill också tacka för all uppvaktning vi fått under veckan som gått och även idag med publiken som sluter upp🙏❤️ #ifö A-lag Herrar 1 okt 2023 0kommentarer
  • Vinst och säkrad Serieseger

Igår kväll kom första chansen att avgöra serien. Svår bortamatch mot Arvika U på Lingonvallens konstgräs. Första halvlek startar med lite avvaktande spel från båda håll, men allteftersom är det Arvika som styr spelat. Vi har lite svårt att komma riktigt nära, och är lite långsamma och okoncentrerade i passningsspelet. Mitt i halvleken får Arvika en bra chans där Albin visar vilken stabil målvakt han är. Han räddar friläget och ställningen fortfarande 0-0. Arvika fortsätter föra spelet och vi skapar egentligen bara några halvchanser i första halvlek, men 0-0 i halvtid. Tycker vi har ett bra snack i halvtid där vi också justerar lite grann. Andra halvlek börjar och helt plötsligt är vi ett bättre lag. Bra press, vinner närkamper och sätter tryck på Arvika. Det dröjer inte länge förrän Marcus och KB jobbar fram bollen och Marcus behärskat lyfter in bollen över målvakten. Ledning 0-1. Vi fortsätter det hårda jobbet och skapar nu chanser. Simon har ett friläge, tyvärr utanför. Nils har en bra nick på en frispark från vänsterkanten, men här gör målvakten en otrolig räddning. I min 70 får vi en straff. Med ordinarie straffskytt utbytt tar kapten Marcus sitt ansvar och sätter säkert 0-2. Nu är vi återigen så stabila som vi varit hela säsongen och jobbar hårt för varandra. Vi har ytterligare en boll i nät, men tyvärr bortdömt för offside. Sista minuterna är långa men inga mer chanser skapas. Detta innebär vinst med 0-2 och serieseger!!! Otroligt skönt. Detta är väl inte denna match vi gjorde vår spelmässigt bästa match för säsongen, men i andra halvlek visar vi vilket jäkla bra lag vi är. Alltifrån Albin i mål. Fyrbackslinjens stabila spel, mittfältets otroliga slit och forwards som jobbar både framåt och hemåt. Lite extra plus ändå för Marcus och Williams otroliga slit. Tänk att också spela på bortaplan och ha så många supportrar på plats. Det är inte konstigt att spelarna får extrakrafter. Tack för stödet!!! Nästa år spelar vi div 4🎉❤️ #ifö A-lag Herrar 22 sep 2023 0kommentarer
  • Seger på Björnevi

I eftermiddags styrde A-laget skutan till Torsby för match på Björnevis fina matta. Fint väder och bra stämning i truppen bäddade för en spännande fotbollsmatch. Torsby IF U - IF Örnen 1-3 (1-3) Lite nerver inblandade idag syntes det på matchinledningen samtliga i truppen hade fått med sig resultatet i Säffle och det satt kanske lite i bakhuvudet. Lite för många felbeslut och passivt spel bäddade för en hemmaledning redan i den 8e minuten. Eftersom kommer vi dock in i matchen och Simon är nära att spräcka målnollan när han löper sig fri från försvararna och får ett friläge men målvakten räddar avslutet. Simon får dock revansch i 22e minuten när han återigen får ett friläge, snyggt framspelad av Martin och sätter bollen säkert. 1-1 på tavlan och vi klarar av att spela lite mer avslappnat. Har en fin period, kommer rätt i pressspelet och pressar motståndarna till några misstag. I 39e minuten är det återigen Simon som sätter bollen i målet och återigen var det Martin som assiterade. Vi fortsätter trumma på och i den 43e minuten kommer även 1-3 när Simon och Viktor flipperspelar fram Marcus som sätter bollen i nätmaskorna. Väldigt skönt att få gå till paus med en tvåmålsledning och en riktigt bra avslutning av halvleken. Andra halvleken blir vi lite för avvaktande och hemmalaget tillåts ha lite väl mycket boll på offensiv planhalva. Vi försvarar oss bra men har svårt att få några längre anfall utan det blir mycket stress. Vi har en riktigt vass chans där Marcus är nära men annars skapar vi inte så mycket utan det är hemmalaget som är hetare. Halvleken känns extremt lång men vi reder ut stormen och bärgar en blytung trepoängare. Bra krigat av samtliga idag och vi har satt oss själva i en bra sits men inget är klart utan jobbet ska göras och det är tuffa matcher kvar. Återigen stort bortafölje vilket alltid är roligt. Stort tack för supporten. Marcus utses till dagens MVP. Ny match på torsdag, Arvika U borta. Syns där 😊 #ifö A-lag Herrar 17 sep 2023 0kommentarer