• Skutan har vänt

På kvällens medlemsmöte presenterade ledningen för klubben vad som åstadkommits hittills under året både ekonomiskt januari-augusti men även flera förändringar/justeringar på andra områden som genomförts. Även en del kommande åtgärder presenterades och diskuterades. Ekonomiskt pekar helåret 2024 mot ett plusresultat på en bit över miljonen jämfört med lika mycket minus per år de två föregående åren. Med tanke på det senare och att klubben gick in i 2024 med ett negativt eget kapital på drygt 1,4 Mkr gäller det dock att vara fortsatt försiktiga för att återställa och bygga upp det egna kapitalet igen. Så, fortsatt lite bromsa men även lite gasa då vi bla i nuläget söker en sälj-/marknadsresurs. En extra satsning görs även på ungdomssidan under hösten. Många frågor kretsade så klart runt hur man lyckats med en sådan vändning ekonomiskt och klubbchefen Kim Svensson sammanfattade det hela med fyra ord: planering, styrning, kontroll och uppföljning. Medlemmarna på mötet var mycket nöjda med den uppdatering de fick sig till livs och kunde konstatera att konkurshotet som hängde över klubben för mindre än ett år sedan nu känns ganska avlägset. Nu blickar vi fram mot 2025 och att bygga en solid grund för föreningen att stå på inför framtiden. Ifö Bromölla IF för 12 dagar sedan 6kommentarer
  • Förutsättningarna för uppflyttning

Med fyra matcher kvar att spela är det läge att gå igenom förutsättningarna för uppflyttning inför kommande säsong. Seriesegrarna och "bästa tvåan" i Skånes tre division 4-serier blir uppflyttade till division 3 2025. Dessutom får resterande tvåor samt de två bästa treorna möjlighet att kvala sig upp i en kvalgrupp tillsammans med ett lag från division 3. Bilden visar topp fyra i Skånes division 4-serier efter 18 spelade omgångar. De grönfärgade lagen ligger i skrivande stund på direktplats för uppflyttning, medan de gulfärgade lagen ligger på kvalplats. Fyra matcher återstår och vi lär få tillfälle att återkomma i ärendet. Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Tre nya poäng borta mot FCH

Bortamatch mot FC Hessleholm i septemberhettan och nya viktiga poäng stod på spel. Vi gjorde tidigt två mål (Mathilda Holgersson och Maja Järvensivu) och hade en trygg ledning i paus. I inledningen av andra halvlek såg det onödigt spännande ut när FCH reducerade till 1-2 på straff. Straff till oss lite senare (Lova Hansson) blev till återtagen tvåmålsledning och till slut kunde Olivia Johansson punktera matchen med sitt 1-4- mål. I truppen fanns det tre juniorspelare denna söndag: Malin Niewerth, Wilma Rosenqvist och Matilda Hallberg. För Matilda innebar detta debut i seniorsammanhang. Våra tre poäng gör att det tätnar i toppstriden och det ser ut att kunna bli en rysare in på bara målsnöret i höst. Nästa helg är det hemmamatch (årets näst sista för oss) mot IFK Karlshamn. Avspark på lördag 14/9 kl 13.00. Bilden: straffskytten Lova Hansson, foto: Jimmy Duvborn (från en tidigare match) Damer för 14 dagar sedan 1kommentar
  • Jubel i Sjöbo!

Efter 90 minuter i dagens bortamatch mot Sjöbo IF var ställningen 2-1 till hemmalaget. När domaren blåste av matchen sex minuter senare hade vi vänt till 2-3 och säkrat tre sköna poäng i toppstriden. Det här laget ger aldrig upp! Vi inledde matchen svagt och hamnade i underläge i mitten av första halvlek. Efter målet hade vi en bättre period och fick också utdelning före paus genom Joel Ottosson. Tyvärr lyckades vi inte följa upp avslutningen av första halvlek utan ett nytt ledningsmål för Sjöbo kom efter en timmes spel. Vi hade svårt med hemmalagets omställningar och tvingades slita fram till matchens absoluta slutskede. När matchklockan stod på 90 minuter fälldes Joel Ottosson och domaren tvekade inte att peka på straffpunkten. Fram steg vår ryggrad och klubbikon Robin Cederberg som trots pressen var iskall från elva meter. Där trodde alla att matchen var över men 17-årige debutanten Elias Björk ville annat. I den sjätte stopptidsminuten tog Elias ner en boll i straffområdet, avancerade mot målvakten och sköt in bollen från dålig vinkel. 2-3 och vilt jubel uppstod! Tyvärr blev segermålet kontroversiellt då den assisterande domaren vinkade offside och missade att det var en hemmaspelare som skarvade bollen till matchvinnaren. Huvuddomaren uppfattade dock situationen korrekt och Elias var snabbtänkt när Sjöbos spelare stannade upp av flaggan. Ett regelrätt mål men hemmalaget var av förklarliga skäl inte helt nöjda. Dagens 16-mannatrupp kan ha varit den yngsta vi någonsin ställt på benen. Nio spelare var åldersmässigt juniorer, tolv spelare var 20 år eller yngre och 13 av 16 spelare har spelat pojk- eller juniorlagsmatcher i vår förening. Framtiden är redan här. Nästa helg gästar Glimåkra IF Strandängen. Men först ska vi njuta ett tag till av dagens underbara seger! Herrar för 15 dagar sedan 1kommentar
  • Sjöbo borta på lördag

Vi närmar oss helgen och för oss innebär det en ny utmaning i division 4 östra. Den här gången väntar Sjöbo IF på bortplan och matchen spelas på lördag klockan 14.00. Efter fyra raka segrar i höst är självförtroendet på topp och vi hoppas kunna bygga vidare på vår svit på lördag. Sjöbo är dock ett målfarligt lag och vi får bland annat se upp med seriens skytteligaledare Melker Åkesson som gjort hela 17 mål på 16 matcher. Vi ses på Sjöbo IP! Herrar för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Medlemsmöte - påminnelse

Som tidigare kommunicerats håller vi medlemsmöte tisdag 10/9 kl 18.30 för att uppdatera medlemmarna om nuläget i föreningen. Vi vill understryka att mötet är endast till för medlemmar. En icke medlem kan således inte representera en medlem. Avprickning mot medlemsregister sker vid ankomst så kom gärna i god tid. Föreningen bjuder på fika. Väl mött! Ifö Bromölla IF för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • 3 x "Firma Holgersson/ Andersson" när Tingsryd besegrades

Vi hittade tillbaka till vinnarspåret och det med besked. En boll i ribbans överkant, skott i båda stolparna... till slut stod vi där ändå med 6 gjorda mål och 3 sköna poäng. Sett över 90 minuter var vi väldigt dominanta och tog en välförtjänt storseger. Vi fick se ett hattrick av Nadja Andersson, framspelad tre gånger om av Mathilda Holgersson, "Holger" som dessutom stod för ett mål själv. Övriga mål signerades Olivia Johansson och Lova Hansson. I truppen hade vi återigen ett gäng juniorspelare. Wilma Rosenqvist gjorde sin första a-lagsmatch från start och Nike Nilsson och Malin Niewerth kom in och spelade sista 10. För Malin var detta debut i seniorsammanhang. Alla tre tjejer visade framfötterna och det är skönt att se hur vi nu, i lagom takt, börjar kunna fylla på uppåt ur de egna leden. Vår samarbetspartner, MW Bostad, bjöd publiken på fika. Det, i kombination med det vackra vädret och det fina spelet, gjorde detta till en sån där sensommarsöndag då Strandängens IP är som ett paradis på jorden. Foto: Jimmy Duvborn Damer 1 sep 0kommentarer