• Jubel i Sjöbo!

Efter 90 minuter i dagens bortamatch mot Sjöbo IF var ställningen 2-1 till hemmalaget. När domaren blåste av matchen sex minuter senare hade vi vänt till 2-3 och säkrat tre sköna poäng i toppstriden. Det här laget ger aldrig upp! Vi inledde matchen svagt och hamnade i underläge i mitten av första halvlek. Efter målet hade vi en bättre period och fick också utdelning före paus genom Joel Ottosson. Tyvärr lyckades vi inte följa upp avslutningen av första halvlek utan ett nytt ledningsmål för Sjöbo kom efter en timmes spel. Vi hade svårt med hemmalagets omställningar och tvingades slita fram till matchens absoluta slutskede. När matchklockan stod på 90 minuter fälldes Joel Ottosson och domaren tvekade inte att peka på straffpunkten. Fram steg vår ryggrad och klubbikon Robin Cederberg som trots pressen var iskall från elva meter. Där trodde alla att matchen var över men 17-årige debutanten Elias Björk ville annat. I den sjätte stopptidsminuten tog Elias ner en boll i straffområdet, avancerade mot målvakten och sköt in bollen från dålig vinkel. 2-3 och vilt jubel uppstod! Tyvärr blev segermålet kontroversiellt då den assisterande domaren vinkade offside och missade att det var en hemmaspelare som skarvade bollen till matchvinnaren. Huvuddomaren uppfattade dock situationen korrekt och Elias var snabbtänkt när Sjöbos spelare stannade upp av flaggan. Ett regelrätt mål men hemmalaget var av förklarliga skäl inte helt nöjda. Dagens 16-mannatrupp kan ha varit den yngsta vi någonsin ställt på benen. Nio spelare var åldersmässigt juniorer, tolv spelare var 20 år eller yngre och 13 av 16 spelare har spelat pojk- eller juniorlagsmatcher i vår förening. Framtiden är redan här. Nästa helg gästar Glimåkra IF Strandängen. Men först ska vi njuta ett tag till av dagens underbara seger! Herrar för 11 dagar sedan 1kommentar
  • Sjöbo borta på lördag

Vi närmar oss helgen och för oss innebär det en ny utmaning i division 4 östra. Den här gången väntar Sjöbo IF på bortplan och matchen spelas på lördag klockan 14.00. Efter fyra raka segrar i höst är självförtroendet på topp och vi hoppas kunna bygga vidare på vår svit på lördag. Sjöbo är dock ett målfarligt lag och vi får bland annat se upp med seriens skytteligaledare Melker Åkesson som gjort hela 17 mål på 16 matcher. Vi ses på Sjöbo IP! Herrar för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Medlemsmöte - påminnelse

Som tidigare kommunicerats håller vi medlemsmöte tisdag 10/9 kl 18.30 för att uppdatera medlemmarna om nuläget i föreningen. Vi vill understryka att mötet är endast till för medlemmar. En icke medlem kan således inte representera en medlem. Avprickning mot medlemsregister sker vid ankomst så kom gärna i god tid. Föreningen bjuder på fika. Väl mött! Ifö Bromölla IF för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • 3 x "Firma Holgersson/ Andersson" när Tingsryd besegrades

Vi hittade tillbaka till vinnarspåret och det med besked. En boll i ribbans överkant, skott i båda stolparna... till slut stod vi där ändå med 6 gjorda mål och 3 sköna poäng. Sett över 90 minuter var vi väldigt dominanta och tog en välförtjänt storseger. Vi fick se ett hattrick av Nadja Andersson, framspelad tre gånger om av Mathilda Holgersson, "Holger" som dessutom stod för ett mål själv. Övriga mål signerades Olivia Johansson och Lova Hansson. I truppen hade vi återigen ett gäng juniorspelare. Wilma Rosenqvist gjorde sin första a-lagsmatch från start och Nike Nilsson och Malin Niewerth kom in och spelade sista 10. För Malin var detta debut i seniorsammanhang. Alla tre tjejer visade framfötterna och det är skönt att se hur vi nu, i lagom takt, börjar kunna fylla på uppåt ur de egna leden. Vår samarbetspartner, MW Bostad, bjöd publiken på fika. Det, i kombination med det vackra vädret och det fina spelet, gjorde detta till en sån där sensommarsöndag då Strandängens IP är som ett paradis på jorden. Foto: Jimmy Duvborn Damer för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Fjärde raka!

Vilken eftermiddag vi fick nere på Strandängen. Strålande sensommarväder, storpublik och seger mot serietvåan Hanaskogs IS. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter en första halvlek som slutade 3-0 till oss. Vi hade mängder av målchanser och sårade bortalaget som hade förtvivlat svårt med vårt djupledsspel. Målskyttet delades broderligt mellan Mohammed Hamdan, Gamal Al-Haqli och Joel Ottosson. Andra halvlek var inte lika sprudlande från vår sida och när bortalaget pricksköt 3-1 i matchminut 54 fick matchen liv igen. Hanaskog förde spelet och tryckte på men vi försvarade oss och hade dessutom ett antal heta möjligheter att punktera matchen, bland annat dubbla ramträffar. I slutet av matchen fick Hanaskogs Calle Nilsson syna det röda kortet och tre poäng var ett faktum. Segern var höstens fjärde raka och vi är nu endast två poäng bakom Hanaskog i tabellen. Nästa helg beger vi oss till Sjöbo men först ska vi njuta av den här segern ett dygn eller två. Stort tack till vår matchvärd Ivetofta Sparbank som förgyllde evenemanget idag och ett stort tack till alla er som kom för att stötta oss. _____ Foto - Jimmy Duvborn Herrar för 18 dagar sedan 1kommentar
  • Fotbollshelg med "extra allt"

En av våra trogna samarbetspartners, MW Bostad, bjuder på kaffe och kanelbulle i samband med hemmamatchen mot Tingsryd United FC. På söndag 1/9 kl 13.00 är det avspark och det är ett revanschsuget damlag, där Tilda Agardius är tillbaka i truppen, som kommer till spel. Emil Persson och Lotten Karlsson är på tränarutbildning, så laget kommer att ledas av herrarnas huvudtränare, Mats "Matte" Andersson. Det blir en Ifö- helg med lite "extra allt"- stämpel. Lördagen bjuder nämligen på toppmöte i division 4 östra, när Hanaskogs IS kommer på besök. Då är det Ivetofta Sparbank som är matchvärd och bjuder publiken på något gott. Med andra ord finns det all anledning att ta sig ner till "ängen" i helgen. Dessutom kan vi glädjas åt att Ifö Bromölla IF har ett lag i DM- final för första gången på väldigt länge. Det är våra damjuniorer som spelar final mot FC Rosengård i F16- klassen . Om du vill se den matchen live får du bege dig till Höganäs sportcenter lördag 31/8 kl 14.00. bilden: tillbaka i matchtruppen: Tilda Agardius (med MW Bostad- tryck på matchtröjan), foto: Jimmy Duvborn Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Hanaskog gästar Strandängen

Tre raka segrar, trippla nollor och 19 mål framåt har givit oss en flygande start på höstsäsongen och plötsligt har vi häng på topplagen i serien. På lördag 13.00 är vi åter på Strandängen och den här gången kommer vi få bekänna färg när storsatsande serietvåan Hanaskogs IS gästar oss inför förmodad storpublik. Vårmötet slutade 0-0 i en tuff match och vi kan nästan garantera att det blir en jämn och sevärd tillställning på lördag. Hanaskog, som fyllde på med flera spelare från division 2 inför säsongen, har förstärkt ytterligare i sommar och vi ser framemot en härlig utmaning för vårt unga utvecklingsbara lag. Senast startade vi med åtta(!) spelare i åldern 17-20 år. Lördagens matchvärd Ivetofta Sparbank bjuder samtliga åskådare på grillad korv och popcorn så kom i tid och stötta oss i kampen om tre poäng. Varmt välkomna! Herrar 29 aug 0kommentarer