18 september 2020
19:30

Referat: Skoftebyns IF - IK Rössö Uddevalla

Uddamålsförlust för Rössö.

IK Rössö inledde den nionde omgången i serien med match mot Skoftebyns IF på fredagskvällen. När solen gått ner, elljuset tänts på Nysätra IP blåste domare Abdulkadir Hassan Halle igång matchen kl. 19.30 prick. I Rössös startelva saknades Stella Ullberg och Lova Fredgren på grund av sjukdom vilka ersattes av Frida Emilsson och Ida Vestman.

Matchen startades i ett högt tempo och Sofia Olsson hade skott som gick över mål och skott som målvakten rädda. Rössö skapade flera hörnor som omväxlande slogs av Malin Skoglund och Lisa Halldin. Efter halvtimmans spel spelade Malin Skoglund fram Jennifer Davidsson men målvakten hann ingripa. Trots flera bra chanser slutade halvleken mållös.

Skoftebyn kämpade och slet på grund av sitt prekära läge i serien. Domaren delade ut ett gult kort till hemmalaget när Linnea Kogsta fälls i 52 minuten. Skoftebyn görs sitt första byte efter timmans spel. Rössö får en hörna i 65 minuten som Ida Vestman nickar strax utanför. Rebecka Christensson tilldelas ett gult kort i 70 min. Skoftebyn ställer om och kommer tre mot en men skottet går utanför. Hanna Magnusson ersätter Ida Vestman när kvarten återstår och Skoftebyn gör sitt andra byte. Sara Johansson i målet får göra flera bra räddningar.

I 80 minuten får Skoftebyn sin andra hörna och Mirjam Bader kan göra 1–0 till hemmalaget efter en tilltrasslad situation. Linnea Kogsta får gult kort. Rössö jobbar på men det blir inga fler mål utan 1–0 blir slutresultatet. Detta var Skoftebyns andra vinst i serien. Det fanns många besvikna Rössö spelare efter matchen som kan så mycket bättre.