• Derby i strålande solsken!

Igår var det dags för derby hemma på Rimnersvallen! Med strålande sol och en publik på 247 personer var det ett taggat Rössö som tog emot Ljungskile sk. Matchens startelva bestod av Linn Borg i mål med Tuva Hahne Malin Skoglund, Ersa Salihi och Elina Jönsson i backlinjen. Framför dem hittade vi Emelie Kinle, Emily Robertsson och Tuva Berneland och längst fram Tindra Olsson, Thea Lehtinen och Ebba Hansen. På bänken fanns Filippa Norlén, Sara Bogren, Alvina Salihi, Moa Sjöborg Olsson och Selma Adler. Innan domaren blåser väljer LSK att byta sida för att undankomma solen i första halvlek. Rössö börjar med bollen men LSK är det starkaste laget vid start och får sin första hörna redan i minut 2. En nick av motståndarna men Linn Borg i Rössös mål räddar. Rössö får två frisparkar vid halvplan där den sista går till LSKs målvakt men blir inget vidare läge. LSK har ett farligt läge som Rössö räddar upp och en ytterligare hörna, innan domaren blåser och de även får med sig en straff (6’). Amelia Hallberg kliver fram för att lägga straffen. Linn Borg i Rössömålet räddar men släpper en retur som Amelia trycker in, 0-1 till bortalaget (17’). Rössö har några anfall och desamma för LSK, som dessutom får med sig många hörnor. LSK får en farlig frispark precis utanför straffområdet (30’) som går i muren och sedan rensas av Malin Skoglund. I minut 37 kommer Rössös första skott på mål av Ebba Hansen men som blockeras av en motståndare. Ytterligare en farlig frispark för LSK (39’) men Emily Robertsson blockerar skottet. LSK har några farliga anfall och i minut 43 dem 0-2 genom Tilda Magnusson Tell. LSK inleder andra halvlek med två hörnor (47’), men rössö kontrar strax därefter med ett fint anfall och en målchans för Thea Lehtinen som drar ett skott med vänsterfoten utanför mål (50’). Minuten efter gör dock LSK 0-3 genom Jennifer Johansson. Kort därefter har Tuva Berneland ett fint läge men blir nertryckt mellan LSK:s målvakt och spelare, LSK rensar. I minut 60 kommer reduceringen av Ebba Hansen som kliver fram och sätter ett dunderskott i krysset ca. 18 meter från målet. Målglädjen varar dock inte länge för Rössö när Tilda Magnusson Tell återigen sätter en boll (63’). Däremot ville Tuva Berneland inte vara sämre än förra matchen och kliver även hon fram och sätter ett kanonskott precis under ribban (64’), 2-4 till LSK. I minut 65 går Tuva Berneland av för skada och ersätts av Moa Sjöborg Olsson. Tindra Olsson drar ett snyggt skott som målvakten räddar (71’). Ebba Hansen går av och ersätts med Alvina Salihi (77’). Linn Borg får göra några ingripanden och LSK får sin 13:e hörna efter en fin räddning (88’). Efter två minuter tillägg blåser domaren av matchen som slutar 2-4 till bortalaget. Som matchens lirare utses Ebba Hansen i hemmalaget och Tilda Magnusson Tell i bortalaget. Nästa match för Rössö spelas på Rimnersvallen söndag 9 juni när vi gästas av IFK Göteborg. Välkomna dit! Jag tackar för mig och hoppas att Barbro snart är hemma från Pajala och tillbaka som sin vanliga supporter- och referatskrivar- roll. Tilda Lehtinen IK Rössö Uddevalla 2 jun 1kommentar
  • Tuva Berneland spräcker nollan efter mardrömsstart

Rössös hemmamatch mot IS Halmia spelas på Fridhemsvallen då IK Oddevolds match mot Östersund spelas på Rimnersvallen. Strax före matchstart går åskan med rejäla smällar och regnet faller. På skadelistan finns fortsatt Emma Holmberg och Nadira Muminovic medan Emelie Kinle och Thea Lehtinen är åter. I målet debuterar Linn Borg en målvakt med många års rutin från olika klubbar. Rössö gör avspark men får en mardrömsstart genom självmål (2), minuten senare agerar Malins Skoglund sista utpost och bollen skjuts till hörna. Linn Borg hinner göra ett ingripande innan Elin Hanssons skott går i första stolpen sedan i andra stolpen och därefter in i mål 0-2 (5). Gästerna får tre hörnor (8), (9), (11) innan de gör 0-3 på en frispark som nickas i mål av Milly Göstasson (12). IS Halmia spelar en rörlig fotboll, ofta med ett tillslag och de har flera passningsalternativ. Ellinor Jonsson gör 0-4 (21) och 0-5 kommer via en straff av Ellinor Jonsson (30). Rössö har enstaka omställningar genom Ebba Hansen och Tuva Berneland och Linn Borg får göra ingripande med jämna mellanrum och hörna nummer 7 boxas ut (40). Gästerna gör 0-6 genom Sofia Voldby (41) och åskan mullrar när lagen går till halvtidsvila. Rössö gör lite justeringar inom laget i halvtid och sitt första byte då Elina Jönsson ersätter Ebba Hansen. I väntan på att domare Ahmad Khaled ska blåsa igång halvleken kommer en rejäl regnskur. Det är ett betydligt piggare hemmalag som kommer till spel i andra halvlek och bollen spelas inom laget. Innan gästerna slår sin 8:e hörna (59) byter laget fem spelare. Hanna Kauffeldt sliter på mitten och hon fälls (60), men ingen åtgärd från domaren. Tindra Olsson, Elina Jönsson, Thea Lehtinen och Emily Robertsson har fint samspel. Emily Robertssons skott går utanför (69). Gästerna gör 0-7 genom Ida Axeldal (70). Halmia får två hörnor (75) och (76) innan Tuva Berneland på ett långskott reducerar till 1-7 (78) och spräcker nollan. Linn Borg får göra ingripande och har till sin hjälp Emily Robertsson (81). Selma Adler och Moa Sjöberg Olsson ersätter Hanna Kauffeldt och Tindra Olsson (81). Moa Sjöberg Olsson skott går utanför (86) innan Elin Hansson gör 1-8 (87). Ersa Salihi får ett gult kort (88) och gästerna får en straff. Linn Borg räddar straffen men den går om då Linn gått för tidigt. Elin Hansson sätter straffen och slutresultatet blir 1-9 (90). Priset till bästa spelare tilldelas gästernas 3 målskytt Elin Hansson och Rössös målskytt Tuva Berneland. Rössö får jobba vidare och ta med andra halvleks pigga spel. Startelva: Linn Borg, Emelie Kinle, Ersa Salihi, Malin Skoglund, Tuva Hahne, Tindra Olsson, Hanna Kauffeldt, Emily Robertsson, Tuva Berneland, Thea Lehtinen och Ebba Hansen. Ersättare: Filippa Norlén, Sara Bogren, Moa Sjöberg Olsson, Selma Adler och Elina Jönsson. Nästa match spelas på Rimnersvallen lördag 1 juni klockan 16.00 när IK Rössö möter Ljungskile SK dam. Då behöver IK Rössö ditt stöd Bilden Tuva Berneland som gör sitt första mål i division 1 mot IS Halmia. IK Rössö Uddevalla 26 maj 0kommentarer
  • Tung förlust för det unga Rössö laget

En ny bortamatch och bussen kör söderut till Helsingborg för match mot Eskilsminne IF. En ny bekantskap för Rössö som inte tidigare mött detta blågul randiga lag. Betänk att laget leder serien och spelarna har erfarenhet från såväl allsvenskan, elitettan som division 1. I Rössös unga lag har 7 spelare i startelvan börjat spela i division 1 i år. En tuff match är att vänta i det varma soliga vädret. Från förra helgens match saknas de tre skadade spelarna Emelie Kinle, Emma Holmberg och Nadira Muminovic. I startelvan för första gången finns Moa Sjöberg Olsson och Elina Jönsson som kommer från de egna leden. Tuva Berneland och Ebba Hansen bildar nytt anfallspar. Före matchen vattnas planen och det spelas föreningens kampsång, ett trevligt inslag. Hemmalaget börjar med mycket bollinnehav och de gör 1-0 genom Alma Bertilsson (5) Hemmalget gör en bakåtpassning som Tuva Berneland hugger på (9). Rössös målvakt Filippa Norlén får göra ett par ingripande innan Eskilsminne får två hörnor (14) och (17). Moa Sjöberg Olsson bryter fint och spelar fram Ebba Hansen (19). Vid hemmagets tredje hörna gör 7 Alva Hed 2-0 (21). Fjärde hörnan tar Filippa Norlén hand om (22). Hemmalaget använder planens bredd och slår långbollar och 3-0 görs av Ellen Pigg (25). Trots det varma vädret görs inget avbrott för vätskeintag. Hanna Kauffeldt spelar Elina Jönsson och vidare till Tindra Olsson men skottet går över (27). Det skapas chanser från båda lagen och Tuva Bernelands skott går utanför(42). Lagen går till halvtidsvila 3-0. Det är samma spelare som kommer ut på plan för andra halvlek. 4-0 genom Julia Hammons (48). Ebba Hansen har skott på mål (50) och har fint kombinatiosspel med Emily Robertsson (52). Ersa Salihi avvärjer ett anfall till hörna och hemmalagets sjunde hörna tar Filippa Norlén hand om (61). Rössö gör ett dubbelbyte Alvina Salihi och Selma Adler ersätter Moa Sjöberg Olsson och Ebba Hansen (62). Inhopparna ger laget energi och har fina kombinationer, innan hemmalaget gör ett dubbelbyte (68). 5-0 genom Alma Bertilsson (69) och 6-0 Marwa Said (72) Sara Bregren ersätter Tuva Hahne (73). Hemmalaget gör 7-0 genom Alma Bertilsson (75) och fastställer slutresultatet till 8-0 genom Marwa Said (76). De blågula laget gör ett trippelbyte (77) och Ebba Stenstavold ersätter Tindra Olsson (83), hela Rössöbänken får speltid. Rössö får en frispark som läggs av Malin Skoglund men den tas om hand av målvakten (86). Selma Adler gör en fin brytning (88) innan domare Fatmir Ademi blåser av matchen 91.57. Det utdelas inga priser till bästa spelare. Publiken på 75 person får se ett hemmalag med bra rörelse, en jämn besättning och i serieledning. Det mycket unga Rössölaget kämpar på och får nu ladda om till nästa match. Startelva: Filippa Norlén, Elina Jönsson, Ersa Salihi, Malin Skoglund, Tuva Hahne, Moa Sjöberg Olsson, Hanna Kauffeldt, Emily Robertsson, Tindra Olsson, Tuva Berneland och Ebba Hansen. Ersättare: Sara Bogren, Ebba Stenstavold, Alvina Salihi och Selma Adler. Nästa match spelas på Fridhemsvallens konstgräs söndag 26 maj klockan 16.00 när IK Rössö möter IS Halmia. Bilden Eskilsminne IF och IK Rössö på väg in på Västergårds IP 5, huvudplan. IK Rössö Uddevalla 19 maj 2kommentarer
  • Skadedrabbat Rössö och två debutanter i derbyt

IK Rössö välkomnar FC Trollhättan med ett härligt sommarväder och runt 20 grader varmt, till Rimnersvallen. FC Trollhättan som erbjöds en gratisplats i division I sedan IFÖ Bromölla ej beviljats elitlicens efter säsongen 2023. Ett FCT för dagen klädda i vitt från topp till tå. I Rössös startelva återfinns Tuva Berneland och Ebba Hansen och på bänken finns flera debutanter. Redan i andra minuten får publiken på 208 personer se bollen rulla mot gästernas öppna mål, men målvakten reder ut situationen. Gästerna går till anfall som föranleder en frispark utanför Rössös straffområde (4). Frisparken letar sig fram till Stina Österberg som gör 0-1 (5). FCT får en dubbelhörna (7) (8) där den första nickas bort av Tuva Hahne och den andra tar målvakten Filippa Norlén hand om. Nadira Muminovic springer offside (15) och kommer fri (16) men bollen blir för lång och tas om hand av gästernas målvakt. Ebba Hansen fixar Rössös första hörna som läggs av Malin Skoglund (31). Vid Rössös andra hörna går Nadira Muminovics skott utanför (32). Trollhättans Ida Petterssons skott (33) tar Filippa Norlén hand om. Nadira Muminovic kommer fri det dras i tröjan och hon blir liggande på marken, men ingen åtgärd från domare Amanda Davidsson. Anfallet fortsätter och Emma Holmbergs skott går utanför målet. Filippa Norlén får göra ett par ingripande innan lagen går till halvtidsvila. Rössö gör sitt första byte i halvlek när Thea Lehtinen ersätter Ebba Hansen. I halvlekens andra minut får gästerna en frispark. Vid denna situation blir Emelie Kinle sittande på plan och en knäskada befaras, Emelie får hjälpas av plan och ersätts av Elina Jönsson (48). Vid FCT:s fjärde hörna från vänster samlas en hop av spelare vid första stolpen men vinkas av för offside (54). Nadira Muminovic kommer fri (59) men gästerna satsar i duellen och båda spelarna får ont. Em ma Holmberg har först ett skott på mål (60) och andra skottet går utanför (62). FCT Julia Jonasson som förra året spelade för Rössö springer offside (64) innan Moa Sjöberg Olsson debuterar i Rössös lag och ersätter Nadira Muminovic (65). Moa fixar Rössös tredje hörna (70) men Emma Holmbergs skott går över målet. Rössö har en bra period och skapar fina kombinationer. Gästerna gör ett byte (77). Hanna Kauffeldt får göra upprepade inkast och spelet flyttas upp. Efter tredje inkastet når Malin Skoglund bollen men skottet går i ribban och returen nickas över av Tindra Olsson (79). Rössö drabbas av ytterligare en skada när Emma Holmberg får lämna planen på bår (82). Det är dax för dagens andra debutant att göra entré Selma Adler (84). På övertid får gästerna två hörnor (94) (96) innan domaren blåser av 96.26. Priset till bästa spelare går till gästernas Malin Wallgren och i hemmalaget till Malin Skoglund. En hälsning till Emelie och Emma med förhoppning om att de snart är tillbaka och till bollflickorna som skötte sin uppgift perfekt. Startelva: Filippa Norlén, Emelie Kinle, Emily Robertsson, Malin Skoglund, Tuva Hahne, Tindra Olsson, Emma Holmberg, Hanna Kauffeldt, Tuva Berneland, Ebba Hansen o Nadira Muminovic. Ersättare: Moa Sjöberg Olsson, Sara Bogren, Thea Lehtinen, Selma Adler och Elina Jönsson. Nästa match Eskilsminne IF - IK Rössö söndag 19 maj kl 13.00. Bilden Malin Skoglund flankeras av två unga debutanter Moa Sjöberg Olsson och Selma Adler. IK Rössö Uddevalla 11 maj 0kommentarer
  • En lagseger för Rössö och Nadira målskytt

IK Rössö far med buss till Malmö, inte för stundande Eurovision utan för match mot FC Rosengård. Matchen flyttas från Malmö IP till Limhamns IP på grund av UEFA F17 EM och spelas på konstgräs. Inför matchen har båda lagen spelat 4 matcher, 1 vinst, 3 förluster och målkvoten -5. Det är första gången de båda lagen möts och viktiga poäng står på spel. En skön sommarvärme råder, ingen sol och ingen vind när domare Emilia Miter blåser igång matchen 16.00. I Rössös startelva finns Thea Lehtinen istället för Tuva Berneland och små justeringar har gjorts inom laget. Inledningsvis “känner” lagen lite på varandra och hemmalaget skapar en målchans som passerar tre Rössöförsvarare men skottet går utanför (10) FC Rosengårds första hörna hamnar i famnen på Filippa Norlén i målet (12). Nadira Muminovic får en frispark som Malin Skoglund lägger på mål. Efter viss kalabalik hamnar bollen till sist hos hemmalagets målvakt (18). Rosengård slår långbollar, använder sina kanter och Ersa Sahali bryter anfallen bra. Hanna Kauffeldt denna gång på mittfältet slår en fin boll och Nadira Muminovic gör 0-1 (27). Ledningen blir inte långvarig för FC Rosengård kvitterar 1-1 genom Hanna Cronqvist (32). Hanna Kauffeldt spelar fram en fin djupledsboll till Tindra Olsson (39). Hemmalget får sin andra hörna som Filippa Norlén är på men går sedan över linjen (43). Före halvtidsvilan springer Rössö offside för 4;e gången. Inga byten görs I halvlek och Filippa Norlén får ingripa (52) Minuten senare får hemmalaget sin tredje hörna som nickas över. Hemmalaget är mycket nära att ta ledningen men skottet går i stolpen (56). Efter timmans spel gör de blåklädda laget sitt första byte. Rössö gör sitt första byte när Tuva Berneland ersätter Thea Lehtinen (61). Hanna Kauffeldt fixar fram Rössös första hörna som läggs av Malin Skoglund (62). Emma Holmberg får en frispark när hon blir fasthållen (64). Hemmalaget skapar två hörnor dock resultatlösa (65), (69). Tuva Berneland springer på en långboll och hemmalgets målvakt får ut och rensa bollen till inkast (71).Hanna Kauffeldt får ett gult kort när hon “omfamnar” sin motståndare (74). Emma Holmberg spelar fram Hanna Kauffeldt som serverar Nadira Muminovic en fin boll och hon gör sitt andra mål 1-2 (77). Elina Jönsson ersätter Tuva Hahne (79). Hemmalaget gör ett byte (82) innan Ebba Hansen ersätter Nadira Muminovic (84). Ebba Hansen täkte ett skott (87) och Emelie Kinle rensa bollen till inkastpå övertid. 92.14 blåstes matchen av och Rössö bärgade 3 värdefulla poäng. Emily Robertsson och Nadira Muminoviv utses till matchens lirare men det är en skön lagseger där alla sliter hårt för varandra och följer sin matchplan. Tillresta Rössö supportarar gläds med laget och det blir en skön resa hem ca 40 mil. Startelva: Filippa Norlén, Emelie Kinle, Ersa Salihi, Malin Skoglund, Tuva Hahne, Emily Robertsson, Tindra Olsson, Emma Holmberg, Hanna Kauffeldt, Thea Lehtinen o Nadira Muminovic. Ersättare: Sara Bogren, Tuva Berneland, Ebba Hansen, Alvina Salihi, och Elina Jömsson. Nästa match IK Rössö - FC Trollhättan lördag 11 maj kl 16.00 Rimnersvallen Bilden En lagsger för Rössö som bärgar tre poäng IK Rössö Uddevalla 4 maj 0kommentarer