• Träningsmatch Div 5 Rackeby/Kållandsö - IKG 1-0 (1-0)

Idag spelade div 5 lag borta mot Rackeby/ Kållandsö. En mycket jämn första halvlek där dom har ett litet övertag, men tycker att det mest beror på att vi inte rör oss tillräckligt. Vi går inte riktigt in i situationer. Men det är också lite nytt för många spelare. Vi har dock många bra uppspel men dom sista passningarna sitter inte. Vi har även någon bra hörna som kunde resulterat. Även dom har något bra läge men Salma gör några bra räddningar. 1-0 min 34 kommer på hörna där vi inte går dit ordentligt. Så underläge i halvlek. Vi pratar lite i halvlek att vi måste öka rörligheten i andra. Detta gör vi också och sätter ett rejält tryck på dom. Tycker att andra halvlek är spel mot ett mål tyvärr så får vi inte in bollen. Vi har ett flertal lägen men skotten går utanför eller deras Mv räddar. Även ett mål bortdömt för offside. Men andra är klart godkänd. Damer för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch IKG - Vänersborgs IF 2-0 (2-0)

Matchen mot Vänersborgs IF. Vi tar stora kliv varje match, spelar utsökt framåt och kontrollerat försvarspel. Bra idag var att vi håller i 90 min och kör mer eller mindre över dom. Borde kanske rullat in något mer mål men ok. Första startar lite trögt, men i 15 min 1-0 får Mörk fram den långa tån och vinner boll, spelar fram Agnes som ensam rullar in bollen enkelt. Efter detta är det vår match med bra och hög press stänger deras uppspel snabbt. I min 34 2-0 Mörk vinner boll tack vare bra press från Agnes och Lena, blir ensam med målvakt och rullar in. Vi kör på hela halvleken ut med bollvinster högt och behåller bollen inom laget. Dom har dock ett friläge där Alice gör en kanonräddning i första. Andra halvlek startar som den första slutar. Hög press bollvinst och boll inom laget. Vi kommer fram grymt bra på båda våra kanter Agnes och Felicia skapar även ytor för våra ytterbackar som vågar komma. På detta sätt skapar vi några riktigt bra målchanser. Vi blir rena med deras målvakt några gånger men hon gör bra räddningar eller vi dåliga avslut. Men vad gör det vi spelar underbar fotboll och har roligt på planen. Beröm hela laget, stabilt ända från Alice i målet till Mörk/Nina centralt fram. Damer för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot IFK Kumla

Idag spelades omgång två av seriespelet när vi begav oss till Kumla IP för möte med IFK Kumla. Hemmalaget drog längsta strået och vann med 2-0. Första En kampfylld och duelltät första halvlek med ett hemmalag som spelar med stor intensitet i sitt spel både med och utan bollen. Vi matchade dem fysiskt och togs dueller på ett helt annat sätt än i premiären mot VFK. Målchanserna i första halvlek är relativt lätträknade men i minut 16 kommer hemmalaget till ett bra läge där ett inlägg från kanten avslutas från nära håll. Wille i målet gör dock en bra räddning. Det fortsätter vara en låst match fram till minut 31 när vi skapar ett superläge där Oscar Edh avslutar från nära håll. Tyvärr räddar målvakten och andrabollen som lyfts in stöts utanför av Wille Jensen. Det ser ut att gå mot en mållös halvlek men i minut 44 kommer 1-0. En felvänd hemmaspelare utanför straffområdet får vända upp och avsluta och skottet sitter lågt vid Willes högra stolpe. Han är på avslutet men den går via stolpen och in. Tungt naturligtvis och underläge i paus. Andra Vi starar andra halvlek på ett bra sätt och lyckas etablera lite tryck på hemmalagets planhalva som mestadels leder till resultatlösa hörnor. I 52:a skjuter Oscar Edh ett skott som touchar en försvarare och går tätt utanför. I 60:e min kommer 2-0. Vi har frispark på egen planhalva som lyfts in mot Kumlas straffområde. Bollen rensas bort och spelet vänder med inlägg för Kumla som följd. Wille Antic gör en superräddning på första nicken men returen stöts i mål av samma spelare då han hinner fram före oss. Matchens sista halvtimme försöker vi lyfta in en hel del boll men hemmalaget försvarar sig med näbbar och klor och vi kommer inte i närheten av att reducera. 2-0 blir därmed slutresultatet. Sammanfattning Ett steg framåt från premiären men tyvärr är vi för tafatta vid hemmalagets båda mål och får inte heller snurr på anfallsspelet tillräckligt ofta. Vi får samla ihop oss och jobba stenhårt för att jaga in poängen. Nästa match spelas på onsdag i DM när vi beger oss till Tidaholm för att möta Fröjereds IF. Laget: William Antic Tim Skogsberg(65) Ali Bazzi Arvid Bergman Felix Ekblad(k) William Jensen Ludvig Sundberg(80) Ismail Talic(65) Oscar Edh(70) Anton Hellborg Jacob Berg Avb: Alfred Larsson, Edvin Ahlqvist(65), Oscar Fransson, Erik Lundmark(65), Viktor Johansson(80), Timmie Salén(70), Albin Durguti Herrlaget för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningar pojkar födda 2016

Hej Den 8/4 kl. 17:30 kommer vi att dra igång fotbollssäsongen för pojkar född -16. Vid första tillfället kommer vi att samlas i bollhallen för fotografering och en kort inomhusträning till 19:00. Barnen ska därför komma ombytta och klara för inomhusträning. Veckan efter på tisdagen 16/4 och torsdagen 18/4 kommer vi förhoppningsvis att gå ut och träna på gräs. Vår träningstider kommer att vara 17:45 till 18:45 på tisdagar och torsdagar, tisdagar kommer vi träna på 5-mannaplanen och torsdagar kommer vi träna på konstgräset. Vi vill att era barn kommer ombytta och klara senast 5 minuter innan träningen börjar. Alla är välkomna och vi är tacksamma att ni sprider vidare information till så många som möjligt. Med vänlig hälsning, Ledarna i P16. IK Gauthiod för 13 dagar sedan 0kommentarer