• 1-1 mot Kongahälla

Idag tog vi oss an en på pappret väldigt tuff uppgift i form av obesegrade serieledarna IK Kongahälla på bortaplan. Hemmalaget kom till match med tre segrar och ett kryss på de fyra inledande matcherna medan vi själva endast mäktat med en poäng av tolv möjliga. Första Kongahälla tar taktpinnen med bollen från matchstart och skapar 3-4 resultatlösa hörnor redan inom de första fem minuterna. Man trycker ner oss och vi tvingas jobba hårt i försvarsspelet vilket vi också gör mangrant. Matchens första 45 minuter ser likartade ut. Hemmalaget flyttar bollen mellan sig och försöker hitta runt oss och in bakom oss men vi försvarar väldigt bra som enhet och de kommer inte till en enda farlig målchans på hela halvleken. För egen del blir våra anfall lite för korta och få för att vi ska vara nöjda men vi tar med oss 0-0 i paus. Andra Hemmalaget inleder halvleken på samma sätt och vi blir lite ihåliga första kvarten. Men längre än till straffområdet kommer de inte så avsluten mot Wille Antic i målet lyser med sin frånvaro. Vi tar oss fram i banan vid några tillfällen men får tyvärr inte till sistapassningen eller löpningen för att hota tillräckligt. Vi hittar dock tillbaka till den defensiva strukturen igen och Kongahälla svänger om i sitt offensiva arbetssätt och börjar pumpa in inlägg. Vi jobbar stenhårt för att freda oss och håller dem borta varenda gång förutom i minut 76. I efterdyningarna av en inläggsfrispark så slås bollen in och nickas i mål av deras reslige mittback som dröjt sig kvar. Tungt men ingen, för dagen blåklädd, som viker ner sig. Istället tar vi, mycket tack vara pigga inhoppare, tag i matchen igen och börjar vålla dem problem bakåt. Wille skjuter över, Durguti är sånär igenom, Edh kommer nästan till skott osv. Tiden tickar men vi ger inte upp. På tilläggstid kommer inhoppande Forsblad runt på kanten och spelar in bollen som slås ut till hörna. Hörnan slås fint av Wille Jensen och Arvid Bergman möter med pannan. Nicken är bra men räddas på mållinjen och vi hinner besviket dra efter andan. Då dyker Ali Bazzi upp och slår in kvitteringen från nära håll. Minut 93 och 1-1 blir slutresultatet. Sammanfattning En oerhört fin arbetsinsats från samtliga spelare där vi underkastar oss det defensiva arbetet under 90 minuter samtidigt som vi också vågar spela boll stundtals. Stark moral att hitta tillbaka in i matchen efter underläget mot såpass bra motstånd. Nu har vi 10 dagar till nästa match då Säffle SK gästar Lunnevi kommande söndag. Laget: William Antic Erik Lundmark Ali Bazzi Arvid Bergman Oscar Fransson(82) William Jensen(k) Anton Hellborg(79) Ludvig Sundberg David Larsson Jacob Berg Axel Johansson(74) Avb: Alfred Larsson, Sidney Denis, Erik Forsblad(82), Oscar Edh(79), Arvid Hallin, Timmie Salén, Albin Durguti(74) Herrlaget för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Matchen div 5 IKG - Emt/Trå/Lar/Ved 4-1

Matchen i går. IKG - Emt/Trå/Lar/Ved 4-1 Målgörare Frida 3 Thyra 1 Kanon tjejer ledare mycket nöjda bra inställning samt att vi vågar spela runt bollen och behålla bollen inom laget. Fortsätt nu såhär både på träningar och matcher. Damer för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Avancemang i DM

Idag spelade vi andra omgången av slutspelet i DM och gästade Edsborgs konstgräs där Halvorstorps IS (div 5) stod som värd. Första Vi startar matchen utsökt och 1-0 sitter redan i minut 3 efter ett mönsteranfall som avslutas med att Axel Johansson sätter dit bollen mot sin moderklubb. 2-0 kommer som ett brev på posten i minut 7 och då är det Jacob Berg som sätter ett skott lågt i målvaktens högra hörn efter ett inspel från David Larsson. Minuten efter 2-0 nickar Axel tätt över och i minut 15 skjuter Arvid Bergman ett skott som tyvärr går för rakt på hemmalagets målvakt. Efter denna första sprudlande kvart så går spelet i stå för vår del. Visst äger vi bollen och kontrollerar matchen men vi skapar inget av värde och bolltempot är för lågt. Inga fler mål och 2-0 i paus. Andra Om första halvlek var småsvag men ändå kontrollerad så var andra halvlek rent av dålig. Visst bränner vi en straff i minut 62 men utöver det har vi inget av värde anfallsmässigt. Istället är det hemmalaget som vållar oss stora problem, främst i samband med fasta situationer där de är riktigt vassa. Men även i spelet trycker de ner oss och kommer totalt sett till tre riktigt vassa möjligheter. I 64:e kommer en hemmaspelare helt fri med Affe men han gör en bra parad och i minut 72 räknar vi nästan in reduceringen. I samband med en hörna nickas det från nära håll och Affe bjuder på en parad av den högre skolan när han räddar uppe i krysset. HIS fortsätter att trycka ner oss och vi får inte fast bollen på offensiv planhalva tillräckligt för att ta kontroll på matchen igen. I minut 82 kommer reduceringen. Återigen en vass hörna och denna gången sitter nicken bakom Affe. Långa minuter därefter där flertalet bollar lyfts in i vårt straffområde men vi lyckas hålla undan och vinner med 2-1. Sammanfattning Vi tar med oss avancemanget vilket var det viktigaste idag såklart. Samtidigt är insatsen över 90 minuter allt annat än bra och det får vi tugga i oss. Nu laddar vi om för stentuff match borta mot obesegrade serieledarna, IK Kongahälla, på fredag. Laget: Ali Carneil(45) Erik Lundmark Viktor Johansson Ali Bazzi Oscar Fransson William Jensen(k)(45) Arvid Bergman David Larsson(45) Oscar Edh Jacob Berg(45) Axel Johansson(60) Avb: Alfred Larsson(45), Sidney Denis(45), Arvid Hallin, Emil Hallin, Anton Hellborg(45), Timmie Salén(45), Albin Durguti(60) Herrlaget för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Tack Marie

IK Gauthiod riktar ett varmt tack till Marie Andersson för hennes insatser genom åren. Marie har verkat i ungdomssektionen, varit kioskansvarig samt de senaste åren varit vice ordförande i föreningen. Marie själv säger såhär: Det har varit både utmanade och fantastiskt roligt genom åren och jag önskar spelare, ledare, klubbchef, funktionärer och övriga medlemmar i föreningen stort lycka till framöver. IK Gauthiod 22 apr 0kommentarer
  • Träningsmatch Götene FK-IKG 2-1 (1-1)

Matchen mot Götene FK Öppningen av matchen var lite tveksam där dom tog ett litet initiativ. Dock tar vi tillbaka detta ganska snart med ett enkelt mål av Mörk fint framspelad av Agnes 0-1 min 8. Efter detta tar vi över och skapar ytterligare bra chanser där Agnes har ett bra läge men skott över Vi har även några bra inlägg från höger som vi borde varit hetare på. Vi äger mycket boll från och till men kommer inte fram sista tredjedelen vi trampar lite för mycket på bollen och blir av med den. Detta gör att dom kan kontra på oss och skapa några bra lägen. Dock kommer 1-1 min 45 på just en omställning från dom och en lång boll bakom oss. Andra startar lite så där, dom tar över och kan ta ledningen 2-1 min 51. Sedan försöker vi komma till men vi är inte på humör för att ta tag i det. Götene har väll ytterligare något läge där Alice gör några bra räddningar. Finns saker vi måste rätta till i andra dels rörelse utan boll och leverera passningar tidigare. Även rätta till arbetet i defensiven. Nästa helg är det seriestart och då tar vi tag i det. Damer 21 apr 0kommentarer