• Förlust mot Alingsås, Zenith halkar efter i toppstriden

Zenith förlorar en viktig match mot Alingsås med 0-1. Matchen hemma på Hovgårdsvallen är jämn, med visst spelövertag för Zenith. Men ett misstag sätter Alingsåsspelaren Gustav Blomgren helt fri vilket gör att han enkelt kan skjuta in segermålet förbi Zeniths utrusande målvakt. Med 16 matcher in i serien ligger Zenith på tredje plats, med bra kontakt med topp-duon i serien; Hestrafors och Dalstorp. Alingsås ligger tre poäng efter Zenith. Det är alltså upplagt för en spännande match mellan två lag som spelar för att bli ett topplag när serien avslutas i oktober. Första halvlek är en jämn historia. Möjligtvis har Zenith lite fler, och lite vassare målchanser och har även en situation som skulle kunnat sluta med en straff. Men Alingsås har också ett antal möjligheter att ta ledningen. Men halvleken blir mållös. I andra halvlek börjar Zeniths spel bli lite bättre och man kan se tendenser av att Zenith börjar ta över mer av spelet. Det är mycket kamp på mittfältet, men en kvart in på andra halvleken så är det tydligt att Alingsås inte orkar hålla uppe sitt spel längre. Man faller tillbaka i sina positioner och Zenith tar över alltmer. Men just när det verkar så bra, så missar Zenith ett uppspel vilket oturligt sätter Alingsåsspelaren Gustav Blomgren helt fri. Han gör inga misstag utan skjuter säkert in bollen förbi Zeniths utrusande målvakt. Zenith gör nu flera byten där bland annat 19-årige Loke Ballard kommer in. Ballard lyckas göra flera fina aktioner på sin vänsterkant vilket resulterar i ett antal heta målchanser för Zenith. Men Zenith saknar flyt idag och bollen vill inte hitta in i mål. Man spelar nu väldigt kreativt och skapar flera målchanser, men det blir inga mer mål i matchen. Zenith förlorar idag sin tredje match för i år. Man har varit obesegrade sen förlusten mot Mölnlycke i slutet av maj. Trots väldigt få förluster så gör många oavgjorda matcher att man inte riktigt är med i toppstriden. Man har fortfarande chans att komma i kapp, men vägen dit börjar nu bli tuffare. Men med lite segrar i kommande matcher så blir det förhoppningsvis ytterligare en chans komma i kapp topp-duon igen Seniorlag Herrar Fotboll för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Match mot Alingsås på fredag kl. 18:00

Imorgon fredag är det dags för hemmamatch igen efter två omgångar på bortaplan. Motståndet för dagen är inga mindre än Alingsås. Det lär bli en tuff match mot laget som bara är tre poäng bakom oss inför denna omgången. Vårens möte var en jämn historia, men där vi var effektiva i den andra halvleken och tillslut vann med 4-0, där 1-0 gjordes i minut 65. Efter två raka vinsterna vi fortfarande häng på toppen och behöver allt stöd för att ta en tredje rak vinst. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar. Seniorlag Herrar Fotboll för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Viktig och skön vinst mot Tölö

På en mjuk och något blöt gräsmatta i norra Halland vinner Zenith en viktig och jämn match mot Tölö IF. Zeniths stora målskytt Isaac Jonsson gör matchens enda mål och målvakten Lukas Mattsson hållet nollan genom flera kvalificerade räddningar. Zenith har i och med vinsten fortfarande häng på topplagen i serien. Med sex omgångar kvar av serien så tätnar toppstriden i division 3 Mellersta Götaland. Zenith ligger på en tredje plats och behöver vinna dagens match mot mittenlaget Tölö för att inte tappa kontakten med topplagen. Den halländska gräsmattan är väldigt mjuk och mättad med vatten efter några dagars regnande. Det är stor skillnad i hur bollen studsar och rullar jämfört med konstgräsen som de senaste matcherna spelats på. Man får nog ha detta i åtanke när man ibland tycker att spelarna gör dåliga bedömningar eller för lösa passningar. Det kan inte vara lätt att ständigt växla mellan dessa underlag som har helt olika egenskaper. Zenith börjar matchen väldigt starkt. Under de första 20 minuterna har man flera fina väggspel, instick och snett-inåt-bakåt-passningar inne i Tölös straffområde. Men avsluten går utanför eller räddas av målvakten. Efter Zeniths inledande starka period kommer nu Tölö in mer och mer i matchen. Man jobbar fram många fasta situationer runt Zeniths straffområde. Under första halvlek har man ett tiotal hörnor och frisparkar. Zeniths målvakt Lukas Mattsson och hans försvarare får jobba hårt med att boxa och nicka bort lyrorna som seglar in mot Zeniths straffområde. Första halvlek slutar mållöst. Efter en halvleks spel så kan man se väldigt många likheter mellan lagen. Båda har gröna matchtröjor. Zenith spelar för dagen i vitt. Båda lagen spelade i division 2 förra året men åkte ur och spelar nu i trean. Båda lagen spelar en passningsorienterad fotboll där tjongbollarna lyser med sin frånvaro. Båda lagen har dock svårt att få kvalitet i sina sista passningar och avslut. Man spelar bollen skickligt genom lagdelarna men i den sista tredjedelen saknar man ofta skärpan att få till en bra sista passning eller skott. Andra halvlek har en liknande matchbild som den första. Det är jämnt och Tölö skapar många fasta situationer medan Zenith har flera bra kombinationer, men kommer inte ända fram till vassa avslut. I minut 62 kommer dock Zenith hela vägen fram när Isaac Jonsson gör 0-1. - Robin löper in i en assist-zon vid kortsidan och får bollen. Sen vet han att jag finns snett inåt bakåt så han slår in den. Jag försöker vara klinisk och lägger den i första stolpen bara, säger Jonsson. Efter målet pressar Tölö på, men Zenith håller ställningarna bra. Under året har Zenith flera gånger fallit väldigt långt ner i eget straffområde efter att de tagit ledningen. Det har straffat sig flera gånger med sena baklängesmål. Men idag lyckas Zenith hålla uppe spelet bra även om Tölö nu försöker sig på en forcering. Med bara några minuter kvar av matchen så kommer då till slut en Tölö-spelare helt fri, men målvakten Mattsson kommer snabbt ut och lyckas täcka skottet till en hörna. Efter en evinnerligt lång övertid så blåser domaren till slut av matchen. Zenith har gått segrande ur denna jämna match och har fortfarande häng på topplagen. - Det var väl inte vår bästa match, men inte heller vår sämsta. Men jag tror det var en sådan här match vi behövde med en 1-0 vinst och en riktig krigar-insats, säger målskytten Jonsson efter matchen. På fotot ser vi målskytten Isaac Jonsson och matchens lirare målvakten Lukas Mattsson Seniorlag Herrar Fotboll 24 aug 1kommentar