• Förlust med uddamålet mot serieledarna

Dalstorp spelar ett rakt och snabbt anfallsspel och tar ledningen med 1-0 i första halvlek. I andra halvlek kommer Zenith igång riktigt bra och kvitterar drygt 10 minuter in i halvleken. Zenith som behöver vinna för att komma i kapp topplagen i serien satsar nu framåt i en rejäl forcering. Men i minut 85 stänger Dalstorp matchen genom att göra 2-1. Denna varma sensommardag gick resan till Dalstorp som ligger två mil söder om Ulricehamn. Trots värmen så inleddes matchen i ett högt tempo med frejdigt spel från båda håll. Zenith pressar högt och även Dalstorp gjorde så till en början. Dalstorps press mättades något efter hand medan Zenith fortsatte med sin höga press. Men Zenith tappade bollen i sin uppspelsfas flera gånger vilket Dalstorp nyttjade och kom till ett antal farliga lägen. Dalstorps anfallare visade sig vara riktigt snabba och man kom runt på kanterna fint flera gånger. Så även om bollinnehavet är ganska jämnt fördelat så är Dalstorp rakare, snabbare och farligare i sina anfall. I minut 27 kommer Dalstorp återigen fint fram på sin vänsterkant och Dino Cavalic slår vad som nog är tänkt som ett inlägg med sin vänsterfot. Men bollen viker vänster och med vindens hjälp går den nu fort mot mål där Zeniths målvakt Lukas Mattsson laddat för ett inlägg genom att stå ganska långt ut och får nu kasta sig bakåt för at försöka fånga bollen. Men han når inte bollen som seglar in precis under ribban och det står 1-0 till Dalstorp. Dalstorp har nu en bra period och kommer till flera bra avslut. För Zenith går det lite långsammare och man kommer inte till så många farliga målchanser. Men i minut 42 fångar Isaac Jonsson upp en dålig passning och blir fri med målvakten. Men Jonsson har kommit ganska långt ut till höger så vinkeln är lite dålig, men han chippar bollen fint över den utrusande målvakten men bollen går strax utanför. Precis innan paus får Dalstorp ett jätteläge men Mattsson tar nu revansch och reflexräddar ett skott från två meter efter ett lågt inlägg från höger. När andra halvlek kommer igång så märks det att Zeniths spel blivit mycket bättre. Man skapar flera bra chanser i inledningen av halvleken. Efter drygt 10 minuter har Zenith ett bra anfall med flera passningar utmed Dalstorps straffområde där Jonsson till slut får iväg ett skott. Skottet tar på ett ben och bollen hamnar ute till vänster där Adam Bjerkhede fångar upp bollen och mycket säkert knorrar han in bollen precis innanför bortre högra stolpen. Zenith har nu rättvist kvitterat. Zenith fortsätter att spela bra och skapar en hel del målchanser. Calle Frank som blivit inbytt i halvlek har kommit in med hög energi och lyckas komma fram bra flera gånger om på högerkanten. Det märks att Zenith vill vinna matchen. En halvtimma in i andra halvlek gör man ett offensivt inriktat dubbelbyte och samtidigt går man ner på en trebackslinje. Man satsar nu på att forcera in ett ledningsmål och man skapar flera bra målchanser. Dalstorp skapar dock fortfarande en del framåt och i minut 85 har man bollen till höger strax utanför Zeniths straffområde. En Dalstorpspelare driver bollen inåt planen längs med straffområdeslinjen och får iväg ett bra skott med vänstern ner mot högra stolpen. Målvakten Mattsson sträcker ut och lyckas precis nå bollen och tippar den i stolpen. Återigen känns det som att Zenith har en del oflyt. Stolpreturen går nämligen rakt på foten på en Dalstorpsspelare som enkelt stöter in returen och man stänger nu matchen och vinner med 2-1. Dagens match får betraktas som ganska jämn. Tyvärr lyckas Zenith inte vinna dessa jämna matcher i år utan det blir ytterligare en uddamålsförlust. Hoppet om en topplacering är inte ute, men nu börjar det se väldigt tufft ut då Dalstorp och Hestrafors drar ifrån i toppen. Seniorlag Herrar Fotboll för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Alingsås, Zenith halkar efter i toppstriden

Zenith förlorar en viktig match mot Alingsås med 0-1. Matchen hemma på Hovgårdsvallen är jämn, med visst spelövertag för Zenith. Men ett misstag sätter Alingsåsspelaren Gustav Blomgren helt fri vilket gör att han enkelt kan skjuta in segermålet förbi Zeniths utrusande målvakt. Med 16 matcher in i serien ligger Zenith på tredje plats, med bra kontakt med topp-duon i serien; Hestrafors och Dalstorp. Alingsås ligger tre poäng efter Zenith. Det är alltså upplagt för en spännande match mellan två lag som spelar för att bli ett topplag när serien avslutas i oktober. Första halvlek är en jämn historia. Möjligtvis har Zenith lite fler, och lite vassare målchanser och har även en situation som skulle kunnat sluta med en straff. Men Alingsås har också ett antal möjligheter att ta ledningen. Men halvleken blir mållös. I andra halvlek börjar Zeniths spel bli lite bättre och man kan se tendenser av att Zenith börjar ta över mer av spelet. Det är mycket kamp på mittfältet, men en kvart in på andra halvleken så är det tydligt att Alingsås inte orkar hålla uppe sitt spel längre. Man faller tillbaka i sina positioner och Zenith tar över alltmer. Men just när det verkar så bra, så missar Zenith ett uppspel vilket oturligt sätter Alingsåsspelaren Gustav Blomgren helt fri. Han gör inga misstag utan skjuter säkert in bollen förbi Zeniths utrusande målvakt. Zenith gör nu flera byten där bland annat 19-årige Loke Ballard kommer in. Ballard lyckas göra flera fina aktioner på sin vänsterkant vilket resulterar i ett antal heta målchanser för Zenith. Men Zenith saknar flyt idag och bollen vill inte hitta in i mål. Man spelar nu väldigt kreativt och skapar flera målchanser, men det blir inga mer mål i matchen. Zenith förlorar idag sin tredje match för i år. Man har varit obesegrade sen förlusten mot Mölnlycke i slutet av maj. Trots väldigt få förluster så gör många oavgjorda matcher att man inte riktigt är med i toppstriden. Man har fortfarande chans att komma i kapp, men vägen dit börjar nu bli tuffare. Men med lite segrar i kommande matcher så blir det förhoppningsvis ytterligare en chans komma i kapp topp-duon igen Seniorlag Herrar Fotboll 30 aug 0kommentarer
  • Match mot Alingsås på fredag kl. 18:00

Imorgon fredag är det dags för hemmamatch igen efter två omgångar på bortaplan. Motståndet för dagen är inga mindre än Alingsås. Det lär bli en tuff match mot laget som bara är tre poäng bakom oss inför denna omgången. Vårens möte var en jämn historia, men där vi var effektiva i den andra halvleken och tillslut vann med 4-0, där 1-0 gjordes i minut 65. Efter två raka vinsterna vi fortfarande häng på toppen och behöver allt stöd för att ta en tredje rak vinst. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar. Seniorlag Herrar Fotboll 29 aug 0kommentarer