• Game Day!

Game day! Så var det då dags för en av årets stora sammandrabbningar, Rössö - Orust! För att man skall förstå bakgrunden så är Orust ett lag som våra tjejer mäter sig mycket i mot och har alltid gjort. Och det roliga är Orust gör precis samma sak. När de här två lagen möts så vet man att det kommer bli intensivt och högt tempo i 75 minuter. Orust har inget större passningspel utan de brukar slå långa bollar på sin vind-snabba forward samt lyfter laget och vill sätta hög press på sina motståndare, samt de går in stenhårt i närkamperna. Halva laget spelar även handboll så fysiskt spel är något de verkligen gillar. Våra tjejer vet om detta, och vi skall inte få panik utan verkligen försöka att rulla boll inom laget. Men samtidigt stå upp rejält och vinna våra kamper. Första perioden startar och Rössö rullar boll, man hittar varandra bra på planen och kommer runt på kanterna, även spela bakåt för att hålla bollen inom laget. 2 minuter in matchen har de sin första målchans men ribban räddar Orust. I minut 5 så kommer Lovis igenom och sätter 1-0 till Rössö! Bara några minuter senare är Orust uppe på Rössös planhalva och vinner boll samt får in kvitteringen 1-1. Rössö sätter av framåt igen och Elin klipper till och sätter 2-1 till Rössö igen! Och bara någon minut senar sätter Lovis både 3 & 4-1 till Rössö och då är det 13 minuter kvar av första perioden! Och innan domaren har blåst av första perioden så har Orust reducerat till 4-2. I pausen pratar vi om att fortsätta att försöka vårda boll inom laget samt att förbereda oss för en rejäl anstormning från Orust, de kommer att pressa ännu mer nu, så inte drälla med bollen, utan spela hem mm så löser det sig. Andra perioden startar och Orust lyfter sitt lag direkt, innermittfältarna går högt upp i planen och sätter press på våra tjejer. Spelet blir stundtals väldigt stressigt och bollen far runt som en flipperkula på planen och de som gynnas mest är Orust. Vid ett tillfälle kommer deras forward igenom och helt fri, men en utrusande Olivia som hoppar ut i luften som en handbollsmålvakt räddar. Stundtals lyckas tjejerna att ändå flytta över spelet på Orust planhalva och de skapar chanser men inga mål görs i andra perioden. Inför tredje perioden manar vi på tjejerna att fortsätta vårda boll och stå upp mot den press som nu kommer att komma från Orust. Spelet böljar fram o tillbaka, och på en hörna som touchar olyckligt en av våra Rössö tjejer får Orust in sin reducering till 4-3. Sista 10 minuterna av matchen blir inget skönlir, tjejerna blir stressade av situationen och börjar att rensa bort bollen alldeles för mycket samt Orust vind-snabba forward fortsätter att attackera, och tillslut får hon utdelning. 4-4! De sista minuterna blir ett tjongade av bollar från båda lagen men inga mer mål görs. Matchen slutar 4-4. Rössö är besvikna och Orust firar. Efter matchen pratar vi om att det är ok att sura och vara besviken. Men sen måste de släppa det och blicka framåt, man kan inte påverka det som redan har hänt. Samt påminner dem om att de gör en bra match, där de nu fortsätter att rulla boll igen inom laget. Något som vi har efterfrågat sista tiden och som tjejerna idag visar stundtals att de är väldigt bra på. Nu lite vila, sen så laddar vi om till nästa stora drabbning på söndag när vi åker till Vallen. Ett helt annat lag, med ett helt annat spel. Tekniska och otroligt passnings skickliga. Skall bli kul o se hur tjejerna tar sig an den uppgiften. Flickor 2010-2011 för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Viktig info!!

Hej, Viktig info!! Dagens träning flyttas från rugbyplan till kansliet då vi har fått info om att Bodele fältet är rätt mättat på vatten samt det kommer att vräka ner regn under eftermiddagen/kvällen med risk för åska. Samling vid kansliet 18:30 - 20:00. Vi kommer att köra teori samt titta igenom de två matcherna som blev filmade nyligen. Flickor 2010-2011 för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Game day

Game day! Idag var det match ute på kusten då några av tjejerna åkte och spelade om 3 poäng hos Grebbestad IF. (GIF) Vädret är soligt och varmt, jätte varmt… Grebbestad vill ha extra vattenpauser under matchen och så blir det efter lite diskussion. Tjejerna är fokuserade i omklädningsrummet och vi pratar mycket om att göra en bättre match idag med mer spel och inte bara tjonga bort bollen på ett tillslag som i torsdags mot Upphärad. Dock vet vi inte så mycket om Grebbestad men är överens om att spela mer boll idag hur det än går. Vi måste tro på vårt spel, och låta motståndarna få jaga. Period 1 startar och Rössö tar tag i taktpinnen direkt, bättre spel inom laget och börjar skapa chanser rätt fort. Det ser riktigt bra ut när domaren blåser av för vattenpaus efter ca 12 minuter. Efter pausen dock händer något, tjejerna tappar fokus och nu är det Grebbestad som går framåt och skapar chanser. En av dem går förbi Olivia som vaktar målet för dagen och plötsligt står det 1-0 till Grebbestad. Rätt fort efter det så är Grebbestad framme igen och skjuter ett skott som ser ut att gå utanför men svänger in vid bortre stolpen, 2-0! Med 1 minut kvar av först perioden får GIF en frispark som de slår in i vår box där en av deras spelare nickar snyggt in 3-0! I pausen pratar vi om att inte ge upp nu! Vi har legat under förut och vänt matcher, men då måste alla steppa upp och verkligen kriga för laget o spelet. Vi peppar tjejerna samt bestämmer att nästa mål skall vi göra. Sen skall vi ta ett steg i taget, och fortsätta sätta press på GIF. Tjejerna kliver ut och ger allt de har, på ett tids skott utifrån upptäcker tjejerna att GIF har bytt målvakt, och den här bollen går in, 3-1 från Lovis! Nu börjar de att pressa tillbaka GIF och bara några minuter senare skjuter Augustin in 3-2! Sen fortsätter de att spela runt bollen samt sätta press på GiF dom nu har gått över till att bara skjuta upp den till sin forward. Sen kommer den där vattenpausen igen… och rätt fort efter så kommer GIF loss och sätter 4-2 istället! Här hade nog en del lag börjat att hänga med huvudena i värmen, men inte det här laget. De sätter igång igen att jaga GIF samt spela sitt spel. De pressar GIF och skapar lägen, där tillslut Lovis åter igen är framme och sätter snyggt 4-3! I periodvilan trycker vi i tjejerna vatten och dextrosol. Vi ligger under, men har spelet och GIF ser trötta ut, så vi bestämmer oss för att satsa allt och sätta en hög press samt backa ner innermittfältet när de har bollen då de enbart skjuter upp bollen på chans. Känslan i gruppen är att tjejerna kan ta detta om de bara ger allt för varandra i 25 minuter till. Sagt o gjort tjejerna joggar ut igen och ger allt, samt GIF börjar att krokna rejält. Just på en långboll tidigt i 3e perioden är Elin framme och stöter på så att Lovis kan snappa upp den och sätta 4-4 till Rössö! Några minuter senare fixar tjejerna en hörna och hör bjuds vi på ett klassmål när Lovis skruvar bollen från hörnan in i målet vid bortre stolpen, 4-5 till Rössö! Efter det så fortsätter tjejerna att pressa och kriga mot GIF i 20 minuter samt de skapar lägen men avsluten sitter inte. Matchen slutar 4-5 till Rössö och ett vilt firande utbryter samt drömmen om Bäst i BFF lever vidare. En otrolig upphämtning från tjejerna idag, många lag hade gett upp vid underläge 4-2 men inte detta laget. Vi ledare är stolta över deras lag-insats och jävlaranamma. Nu lite vila, med start i morgon så är det 2 träningar inför torsdagens möte med Orust samt Vallen på söndag ä. Vi kommer att ändra lite på träningen, denna veckan. I morgon blir det separata träningspass för respektive lag-del. Backar, mittfältet och Forwards har olika övningar som är hämtat från de 2 senaste matcherna. Samt på onsdag blir det matchspel mm inför torsdagens drabbning. Ses ute på planen! Flickor 2010-2011 för 11 dagar sedan 0kommentarer